Angus Soft Fruits kiest voor AGF software GreenCommerce - GreenCommerce.NET

Bij Angus Soft Fruits wordt iedere stap in GreenCommerce gecheckt op juiste informatie

Handelsorganisatie
AGF software

Ridderkerk, 7 april 2020
Al sinds 2017 werkt Angus Soft Fruits met GreenCommerce om alle processen, van inkoop tot factuur, efficiënt te verwerken. Angus Soft Fruits is een bedrijf dat haar origine vindt in Schotland. Na (grote) succesvolle vestigingen in het Verenigd Koninkrijk te hebben opgezet, bedienen zij nu ook de rest van Europa. Dit doen zij vanuit hun locatie in Ridderkerk.

In 2015 opende Edward van den Eijnden een verkoopkantoor in Nederland, om de afzet te gaan verbreden naar Europa. “Tegenwoordig liggen onze producten in 23 verschillende landen, waaronder Europese landen maar bijvoorbeeld ook in het verre Oosten.” vertelt Amy de Rijcke, sales medewerker bij Angus Soft Fruits.  

Efficiëntieslag geslagen o.h.g.v. gegevensinvoer
Alle in- en verkoop, productie, transport en facturatie wordt geregistreerd in GreenCommerce. Voorheen werkte Angus Soft Fruits alleen met Excel of papier om informatie te registreren: “Omdat we in een korte tijd hard zijn gegroeid, werd het essentieel om te gaan registreren en automatiseren. Vandaar dat we twee jaar na oprichting in 2017 zijn gestart met GreenCommerce.” Angus Soft Fruits maakt in GreenCommerce gebruik van de mogelijkheid om eenvoudig Excelsheets in te lezen. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor het inkopen van containers waardoor zij direct de juiste palletnummers van derden ter beschikking hebben en deze kunnen verwerken in het systeem. Verder zorgt de koppeling van GreenCommerce met Exact Online voor een overzichtelijke administratie en facturatie. Amy de Rijcke vertelt dat er een efficiëntieslag is geslagen op het gebied van de gegevensinvoer: “GreenCommerce zorgt ervoor dat we bijna foutloos kunnen werken, omdat iedere stap in het proces wordt gecheckt op juiste informatie.''

AGF software

Beter inzicht in verpakkingsproces
Sinds kort heeft Angus Soft Fruits een eigen warehouse tot haar beschikking. Een deel van de producten die binnenkomen en verkocht worden, worden op hun eigen locatie verpakt. Hiervoor is een productielijn opgezet, waardoor zij gebruik zijn gaan maken van de productie-module van GreenCommerce. Hiermee kan productie en transport eenvoudig geregeld worden en is er beter inzicht in het verpakkingsproces. In de toekomst geven zij aan meer te willen gaan doen met de productieplanning-functionaliteit in GreenCommerce. Ook zien zij veel potentie in het vergelijken en analyseren van data middels het Datawarehouse-pakket, waarbij data uit GreenCommerce verzameld wordt om er vervolgens overzichtelijke rapportages van te maken in Microsoft’s Power BI.

Meer lezen? Bekijk dan deze pagina met het volledige interview.

AGF software

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, Pallet-registratie, Commissie inkoop, Productie advanced, Inlezen Excelsheets

AGF software

PARTNERS

Exact Online

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden