Sawari Fresh International - GreenCommerce

Sawari Fresh International groeit dankzij automatisering van dagelijkse processen via GreenCommerce Essentials

Handelsorganisatie 

Barendrecht, 20 december 2021
Sawari Fresh International (Sawari) is in 2020 op kantoor gestart met GreenCommerce Essentials. Sinds mei 2021 heeft de organisatie een eigen loods tot hun beschikking waarbij ze online orderpicken via de WMS App. Via GreenCommerce behoudt het management van Sawari inzicht in o.a. voorraden, kosten en resultaten. Het bedrijf automatiseert wat mogelijk is en is mede hierdoor, in korte tijd, hard gegroeid. Er wordt met een relatief klein team veel werk verricht.


Groei Sawari dankzij GreenCommerce Essentials
Sawari Fresh is gespecialiseerd in Gember en Knoflook met meerdere herkomsten en verpakt in diverse verpakkingen. Het is voor de organisatie van uiterst belang dat de kwaliteit perfect is en dat de handel op alle vlakken goed verloopt. Via GreenCommerce Essentials behoudt de organisatie sinds de oprichting het inzicht in o.a. voorraden, kosten en resultaten. Met GreenCommerce Essentials (<15 gebruikers) maken zij gebruik van een selectie van GreenCommerce.NET, zonder dat ze hiervoor een eigen serverruimte nodig hebben. Doordat GreenCommerce Essentials bestaat uit een afgewogen keuze van functionaliteiten, verliep de implementatie overzichtelijk en bleef de doorlooptijd beperkt. In mei heeft de organisatie hun eigen loods in gebruik genomen en Arie Havelaar (Co-Owner Sawari) kijkt lachend naar de toekomst: ’’Ons bedrijf is hard gegroeid, mede door het gebruik van GreenCommerce Essentials. We doen mee aan pilots voor innovatieve producten, waardoor we als bedrijf, samen met jem-id kunnen blijven innoveren.’’ 

Inzicht in tracering, voorraden en kosten
Via GreenCommerce heeft Sawari waardevolle informatie over commerciële activiteiten, zoals de kostprijzen, opbrengsten en resultaten op het gebied van inkoop, productie, transport en verkoop. Sawari Fresh maakt sinds zij de nieuwe loods in gebruik hebben genomen ook gebruik van de WMS App. De WMS App focust zich op de processen rondom het papierloos binnenmelden en orderpicken. 
Ook kan het registreren van fust voor AGF bedrijven een uitdaging zijn. Dit is inzichtelijk gemaakt doordat per element (= fust) de voorraad kan worden bijgehouden in GreenCommerce. De organisatie krijgt hierdoor inzicht in het gebruikte fust voor productieopdrachten, wat uiteindelijk waarde toevoegt voor tracking en tracing. Verder heeft Sawari via de account sales functionaliteit perfect inzicht in de uitbetaling van leveranciers. ‘’Voor ons is GreenCommerce Essentials een overzichtelijk pakket, hierdoor kunnen wij onze partijen gember en knoflook goed registreren. Het geeft ons duidelijkheid en inzicht in o.a. voorraden en kosten’’, aldus Sander Kleinjan (Co-Founder Sawari). 

Toekomstige automatisering
In de nieuwe loods is de organisatie bezig met de pilot van de GreenCommerce QC App (aangesloten op GreenCommerce Apps). Dit is de opvolger van keurapp FreshTracker, waarmee het kwaliteitsproces voor Sawari beheert kan worden.
  
Sawari is samen met Waterman Onions, Biesheuvel Knoflook en Roussel Onions een nieuw bedrijf gestart; The Taste Innovators/Faia Food. De ondernemers hebben gezamenlijk smaakmakers ontwikkeld, waarmee ze een nieuwe markt zullen bedienen. Ook voor dit nieuwe bedrijf zullen zij toekomstig gebruik gaan maken van GreenCommerce Essentials. 

PARTNERS

Twinfield

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden