Quality Produce International werkt met AGF softwarepakket GreenCommerce en WMS ELMO - GreenCommerce

De papierwinkel van QPI is verdwenen dankzij de WMS App

Handelsorganisatie

Quality Produce International (QPI) ging als eerste bedrijf aan de slag met de WMS App; het WMS gekoppeld aan GreenCommerce waarmee het orderpickproces volledig digitaal verwerkt wordt. In de loods wordt er dagelijks met 20+ tablets gewerkt. Vanuit GreenCommerce worden specifieke picklijsten toegekend per orderpicker. De meeste klanten van QPI komen uit Engeland, maar zitten ook in Spanje, Nederland en Duitsland. Klanten zijn vooral supermarkten en food catering.

Vanuit GreenCommerce worden picklijsten voor uitgaand transport en voor productieopdrachten ingedeeld en toegekend aan de loodsmedewerkers van QPI. De medewerkers krijgen een persoonlijk en duidelijk overzicht van de takenlijst die aan hen is toegekend en kunnen deze op een gebruiksvriendelijke manier afhandelen. Via de WMS App heeft QPI snel actuele pallet-informatie beschikbaar en kunnen zij acties zoals opbouwen, splitsen, verplaatsen, markeren of stickers afdrukken eenvoudig uitvoeren.

“Wij kunnen niet meer zonder de WMS App.”
de WMS App wordt bij QPI vooral gebruikt als tool om alle bestellingen of picklijsten af te werken. Zodra er een levering binnenkomt, wordt deze geteld en binnengemeld in GreenCommerce. Daarna worden er gelijk labels uitgeprint en op de pallets geplakt. De orderpickers gebruiken de WMS App om hun picklijsten af te werken en selecteren welke producten ze pakken met de web-app. Zodra een orderpicker alle producten bij de dock heeft gezet en deze heeft verladen, is de bestelling voor de orderpicker afgehandeld en kan hij starten met de volgende. Eric Toussaint, commercieel medewerker bij QPI, vertelt: “Eerst was het systeem nieuw en moest iedereen eraan wennen. Nu kunnen we niet meer zonder de WMS App.”

Bestemmingen
QPI is enthousiast over het gebruik van bestemmingen om pallets te reserveren voor klanten. Dit doen zij door op voorhand producten in te delen; op basis van de orders van de dag erop of die daarna. Binnen een picklijst kan voor toegewezen product worden gezien wat de voorraadstatus is en wat de feitelijke ‘workload’ voor een orderpicker is. Voor niet toegewezen product wordt de suggestie gegeven om FIFO (‘First In First Out’) voorraad af te tellen, gegeven de aanwezige picklijsten. Door deze methode te hanteren, zitten orderpickers elkaar niet in de weg en voorkomen zij dat ze product misgrijpen. Gerard van Herwerden, algemeen directeur van QPI, vertelt: “Op dit moment is alles veel beter inzichtelijk en de traceerbaarheid is 100%. Er worden geen fouten meer gemaakt in de verladingen en de voorraad is up-to-date, waardoor wij veel tijdwinst hebben.”

Bedrijfsvideo
Sinds de implementatie van de WMS App in de loods van QPI, is er een grote efficiëntieslag geslagen: “De 'voorraadman’ kan een uur later beginnen en de loods kan beter worden aangestuurd, omdat de voortgang nu goed inzichtelijk is. Ook is de papierwinkel verdwenen. We hadden dit een jaar eerder moeten hebben!’’ Om in beeld te brengen welke verbeteringen de WMS App heeft aangebracht bij QPI, heeft jem-id een bedrijfsvideo ontwikkeld:

Diverse mogelijkheden binnen het softwarepakket
Naast de WMS App, maakt QPI ook gebruik van diverse andere modules / pakketten binnen GreenCommerce. Zo maakt QPI o.a. gebruik van de financiële koppeling met Blue10 om inkoopfacturen direct in GreenCommerce te kunnen verwerken. Ook hebben zij een douaneservice koppeling via FreshBabel Messenger staan; met deze koppeling kunnen zij douaneaangiftes via één knop communiceren richting douaneagenten en transporteurs, waardoor douaneaangiftes eenvoudiger en sneller verwerkt kunnen worden in GreenCommerce. In het overzicht hieronder staan de overige modules / pakketten vermeld die door QPI worden gebruikt.

AGF software GreenCommerce bij Quality Produce International (QPI)

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, WMS App, Production App, Douaneservice koppeling, Handling, Omrijden, Commissie inkoop, Inkoopfacturatie en kostenposten, Fustregistratie, keuren & klachtenregistratie, Transportal, Verkoopresultaat, Transito

AGF software GreenCommerce bij Quality Produce International (QPI)

PARTNERS

Blue10, FreshBabel

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden