FruitFactor werkt met AGF software GreenCommerce - GreenCommerce

Het gehele proces bij FruitFactor, van import tot verkoop, loopt gestroomlijnd dankzij GreenCommerce

Importeur
AGF software GreenCommerce bij FruitFactor

FruitFactor is een importeur en exporteur van diverse soorten fruit. Naast het importeren van fruit, verkopen en verpakken zij producten voor supermarktorganisaties binnen heel Europa. FruitFactor heeft zich door de jaren heen vooral gespecialiseerd in het importeren van avocado’s, citrus, gember, granaatappelen en tafeldruiven uit Chili, China, Israël, Marokko, Peru, India en Zuid-Afrika. Hun kernwaarden passie, integer, doel- en toekomstgericht passen perfect bij de visie van het AGF softwarepakket GreenCommerce. Al jaren werken zij met GreenCommerce om hun dagelijkse processen te automatiseren.

Als importeur in AGF sector is het importeurspakket van GreenCommerce een onmisbaar gedeelte in het automatiseringsproces. “Ik werk prettig met het systeem, het is accuraat en erg gebruiksvriendelijk.” vertelt Sjaak Oosthoek, verantwoordelijk voor de sales en import van FruitFactor. Met het importeurspakket heeft FruitFactor optimale controle over o.a. de transito voorraad. Transito producten kunnen eenvoudig doorverkocht of ingeklaard worden in GreenCommerce. Via het uitgebreide conflictenscherm heeft FruitFactor inzicht in de impact van bijvoorbeeld vertraagde leveringen, en kan hier direct op worden ingespeeld. Daarbij kunnen ze het voortraject van containers volledig monitoren, waardoor er vervolgens eenvoudig ingespeeld kan worden op veranderingen in orders en planningen.

Inlezen van orders vanuit Excel
FruitFactor maakt gebruik van de module om in- en verkooporders aan te maken vanuit een Excel-bestand. Door gebruik te maken van mapping van de kolommen, kan er worden aangegeven welke informatie GreenCommerce moet inlezen. Een relatie-koppeling maakt het mogelijk om slechts één keer de link te leggen tussen wat er in het bestand staat en het artikel in GreenCommerce.

AGF software GreenCommerce bij FruitFactor

Commissie inkoop en terugmelden
FruitFactor maakt gebruik van het inkopen op commissie wanneer zij een productgroep regelmatig inkopen bij een leverancier. Deze afspraak tussen leverancier en FruitFactor om op een later tijdstip de prijs te betalen, is in GreenCommerce verwerkt via een speciale module om op commissie-basis in te kunnen kopen en terug te kunnen melden. FruitFactor maakt gebruik van een nieuwere manier van accountsale, waarmee de kostenpost van commissie inkoop wordt meegenomen in de advies terugmeldprijs in plaats van de accountsale. “Het gehele proces loopt bij ons via GreenCommerce, vooral het stuk kostenregistratie is sterk, zowel met kleinpakken als het logistieke proces. Hierbij werken we in heel de keten met de juiste prijs, wat ons een zeker gevoel geeft.” aldus Sjaak Oosthoek. Verder maakt FruitFactor gebruik van de Blue10-koppeling om inkoopfacturen direct in GreenCommerce te kunnen verwerken en ondersteunt Twinfield hen bij het uitwisselen van de in- en verkoopfacturen.

Multicompany: werken met meerdere B.V.’s in één systeem
FruitFactor werkt samen met een andere B.V. in GreenCommerce; Taneks Europe. Taneks Europe (opgericht in 1997 en sinds een aantal jaar onderdeel van FruitFactor) exporteert vanuit Turkije. Via de Multicompany uitbreiding in GreenCommerce kunnen de verschillende B.V.’s probleemloos naast elkaar werken in hetzelfde systeem, terwijl de administratie volledig gescheiden blijft. Omdat de stamgegevens bedrijfsspecifiek zijn ingericht, kunnen eigen artikelen en artikelen namens meerdere bedrijven worden gebruikt. Bij onderlinge handel kunnen orders worden ‘doorgelegd’ waardoor automatisch een inkooporder bij het andere bedrijf ontstaat. Aanpassingen aan deze orders kunnen direct worden doorgegeven zodat er altijd met actuele informatie gewerkt wordt.

AGF software GreenCommerce bij FruitFactor

Berichten uitwisselen middels FreshBabel Messenger
FruitFactor wil in de toekomst meer gaan doen met FreshBabel op het gebied van logistieke berichten-uitwisseling. De partij waarmee zij deze berichten willen gaan uitwisselen, is hun logistieke partner Freshgard. Op dit moment sturen beide partijen orders naar elkaar via e-mails, Excel-sheets of berichten gegenereerd vanuit het betreffende softwarepakket. Om dit proces te versnellen worden momenteel de mogelijkheden onderzocht om via digitale platformen met elkaars systemen te communiceren. Daarbij vertelt Sjaak ook sinds kort EDI berichten uit te wisselen met een Tsjechische retailer via EDI provider Transus: “Door over de toekomst na te denken en efficiëntie toe te passen binnen ons bedrijf, geloof ik dat wij met FruitFactor klaar zijn voor de toekomst. Daarbij heerst er een hands-on mentaliteit bij jem-id, bij vragen of storingen wordt er snel gehandeld, waardoor wij snel kunnen schakelen.”

AGF software GreenCommerce bij FruitFactor

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, Digitale koppeling (EDI), Importeurspakket, Inlezen orders Excel, Reporting database, Multicompany, Commissie inkoop

AGF software GreenCommerce bij FruitFactor

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden