CarSol Europe kiest voor AGF software - GreenCommerce - GreenCommerce

CarSol Europe heeft beter inzicht én meer grip op bedrijfsprocessen dankzij GreenCommerce.

Importeur
AGF software

Vlaardingen, 13 mei 2020
Eind 2019 is de implementatie van het AGF-handelspakket GreenCommerce bij CarSol Europe succesvol afgerond. De organisatie gebruikt het softwarepakket vooral om beter inzicht te krijgen én meer grip op bedrijfsprocessen. Door inzet van de software werkt het bedrijf voornamelijk efficiënter op het gebied van productie.

Keuze voor AGF softwarepakket
CarSol Europe (teler van blauwe bessen in Chili, Peru en Portugal, met een verkoopkantoor in Nederland) werkt sinds eind 2019 met AGF softwarepakket GreenCommerce. De AGF-software is ontwikkeld door jem-id en biedt IT-oplossingen voor het efficiënter maken van bedrijfsprocessen van importeurs, exporteurs, logistiek dienstverleners, verpakkers, handelsorganisaties en telersverenigingen. CarSol Europe is snel gegroeid en was daarom op zoek naar een gebruiksvriendelijk pakket die hen hierbij kon ondersteunen. Harro van Dam (CarSol Europe): "De keuze viel op GreenCommerce vanwege de mogelijkheid om productie-activiteiten goed te kunnen verwerken. Daarnaast is traceerbaarheid voor ons belangrijk, we willen kunnen herleiden waar iets vandaan komt, wat verbruikt wordt en naar wie het toe gaat, dat kan goed via dit pakket. Een ander voordeel is dat jem-id een Nederlands bedrijf is, waardoor contactmomenten op locatie makkelijk te organiseren zijn, denk hierbij aan support en trainingen.’’ 

AGF software

Inkoop, verkoop, voorraadbeheer en account sales
Carsol Europe importeert blauwe bessen, voornamelijk afkomstig van eigen teeltbedrijven in Chili, Peru en Portugal. Daarnaast werken zij met strategische partner-telers. Hiervoor verkopen zij producten waarvan de opbrengst, na aftrek van kosten, teruggaat naar de telers. Door gebruik te maken van importeurs-functionaliteiten zoals ‘partij-afrekeningen’ (account sales) en inkoopverklaringen hebben zij grip en duidelijk inzicht op het proces. Met behulp van GreenCommerce kan de organisatie inkopen en verkopen registreren, de voorraad beheren en bijkomende facturatie verwerken via het gekoppelde financiële pakket Exact. Alle logistieke werkzaamheden besteden zij voor het grootste gedeelte uit aan hun logistieke partner. Men stuurt de loods aan door ontvangsten, om- en verpakopdrachten en verladingen met hen te communiceren en dit vervolgens in GreenCommerce te verwerken. In een later stadium verwachten zij dit volledig digitaal te kunnen doen.

Harro van Dam heeft beter inzicht: "Met GreenCommerce hebben we real-time inzicht in onze voorraad en we kunnen commerciële processen en het verpakken snel en makkelijk registreren. Wij gebruiken het pakket daarnaast vooral voor het snel informeren van onze leveranciers en klanten, denk hierbij aan account sales en documenten als orderbevestigingen. Ook zijn onze kosten makkelijker en sneller te registreren en beheersen. We kunnen gemakkelijk kosten-reserveringen aanmaken en deze matchen met inkoopfacturen. Het geeft uiteindelijk ook een beter inzicht.’’ 

AGF software

Future Proof Development

Digitale koppelingen met bedrijven en software applicaties
Door gebruik te maken van de nieuwste technieken is er via GreenCommerce een naadloze integratie met verschillende apps, office pakketten, verschillende financiële pakketten en uitleenlopende web-applicaties voor telers, leveranciers en klanten beschikbaar. Voor meer informatie, ga naar de partnerpagina.

CarSol Europe werkt nauw samen met een logistieke partner. Op locatie van deze partner komen containers binnen en worden producten opgeslagen als voorraad. Vervolgens worden producten verpakt of omgepakt en verladen. In GreenCommerce registreert CarSol Europe de teruggekoppelde resultaten zoals binnengekomen partijen, opdracht-resultaten en verladen goederen.

Er is reeds een eerste stap gemaakt in de digitale samenwerking tussen beide partijen door de financiële administratieve handelingen te digitaliseren. De logistiek dienstverlener heeft vanaf heden de mogelijkheid om facturen van uitgevoerde diensten voor CarSol Europe digitaal te versturen. In GreenCommerce zijn er dan direct tools beschikbaar om deze digitale facturen eenvoudig te verwerken. Het controleren en afhandelen van de verschillende diensten-facturen betreft veel (hand)werk en deze koppeling zal dan ook direct een grote efficiëntieslag slaan. "Wij willen in de toekomst steeds slimmer kunnen werken en dit kan door middel van digitale koppelingen met FreshBabel. Wanneer we efficiënter met bijv. logistieke partners kunnen samenwerken, hoeven er niet meer op twee plaatsen dezelfde gegevens ingevoerd te worden’’, aldus Harro van Dam. 

Management informatie helpt bij besluiten 
Data begint een steeds belangrijkere rol te spelen voor veel organisaties, zo ook voor CarSol Europe. Met de juiste data ontstaan waardevolle inzichten, die kunnen leiden tot lagere kosten en snellere werkwijzen. Met behulp van het ‘Datawarehouse pakket’, wordt GreenCommerce data inzichtelijk via rapportages en dashboards in een BI Tool. 

jem-id maakt gebruik van Power BI om data te analyseren en te organiseren. Power BI is een BI Tool die gebruiksvriendelijk is en tegenwoordig veel ingezet wordt om dergelijke data slim en eenvoudig weer te geven. 

Ook CarSol maakt gebruik van Power BI en kan nu middels dashboard verschillende dwarsdoorsneden maken van bijvoorbeeld het resultaat, de omzet, (productie)kosten, opbrengsten, etc. "Doordat we snel informatie uit het systeem kunnen halen, helpt dit ons bij het krijgen van inzicht en het nemen van besluiten’’, aldus Harro van Dam.

AGF software

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, Inkoopfacturen, Import pakket, Accountsales, Keuren, Keuren & klachtenregistratie, Import externe gegevens, Verpakkingsbelasting, Datawarehouse

AGF software

PARTNERS

Exact, FreshBabel, Microsoft Power BI

 

 

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden