Case Europe Retail Packing (ERP) gebruikt softwarepakket GreenCommerce voor inkoop en verkoop, voorraadbeheer, productie- en transportplanningen. - GreenCommerce

Europe Retail Packing (ERP) heeft volledig inzicht via GreenCommerce

Verpakker
AGF software GreenCommerce bij Europe Retail Packing (ERP)

Europe Retail Packing (ERP) is al jaren een verspartner met gezonde ideeën. Zij zijn specialist in verpakken, inkoop, logistieke dienstverlening en concepten. Om ervoor te zorgen dat ERP alle relevante bedrijfsprocessen op kantoor en in de loods efficiënt af kan handelen en volledig inzicht krijgt in zaken zoals in- en verkoop (incl. kosten en opbrengsten), voorraadbeheer, planning, productie en transport, wordt er gewerkt met GreenCommerce. Hiermee kan er flexibel gewerkt worden vanaf meerdere locaties. 

Betere controle en volledig inzicht 
Europe Retail Packing (ERP) gebruikt het systeem voor o.a. in- en verkoop, voorraadbeheer, productie- en transportplanningen. Via GreenCommerce worden orders aangemaakt en bestellingen verwerkt. Ook is perfect in beeld wat de actuele voortgang is van deze orders​. 

Het bijhouden van voorraad is essentieel voor bedrijven met een loods. Door op palletniveau te registreren is ERP in staat om totale controle over de palletvoorraad te behouden, dit geldt voor meerdere voorraadlocaties. Op iedere pallet is een unieke barcode aanwezig, zodat iedere actie via scanners geregistreerd kan worden. Bij ERP wordt bijvoorbeeld per pallet geregistreerd waar het product vandaan komt, wat er in de loods met de pallet is gebeurd en waar de pallet naar toe is verladen. Op die manier is er 24/7 inzicht in exacte details van alle pallets die nog in de voorraad staan.

Daarnaast is het voor ERP mogelijk om via GreenCommerce productie- en resourceplanning voor de verpakkingsafdeling bij te houden. Hierbij kunnen gebruikte verpakkingsmaterialen en productiekosten direct worden geboekt. Qua transport zijn gegevens zoals de status van het inladen van de vrachtwagens real-time inzichtelijk binnen het softwarepakket. Hierdoor wordt er niet alleen efficiënter, maar ook sneller gewerkt.

AGF software GreenCommerce bij Europe Retail Packing (ERP)

Efficiënt werken met meerdere locaties en BV’s
Europe Retail Packing beschikt over meerdere locaties waar zij hun ompakactiviteiten uitvoeren en vanuit de hoofdlocatie zijn alle voorraden inzichtelijk. Daarnaast werkt ERP ‘Multi company’; waarbij GreenCommerce faciliteert dat er op een efficiënte manier vanuit verschillende BV’s activiteiten verricht worden voor externe eigenaren. Via het Multi Company pakket is de administratie per bedrijf te scheiden zodat er perfect naast en met elkaar kan worden gewerkt.

AGF software GreenCommerce bij Europe Retail Packing (ERP)

Flexibel werken en goede management informatie
Menno Reijgersberg (​directeur Europe Retail Packing) is tevreden over de automatisering: "GreenCommerce is eenvoudig te bedienen. Het voordeel is dat het heel makkelijk toepasbaar is binnen de organisatie, daardoor zijn wij heel flexibel naar klanten toe. Qua management informatie kunnen we heel snel zien waar de kosten en opbrengsten liggen, waardoor we kostprijstechnisch goedkoop kunnen werken (in het voordeel van onze klanten).’’ Om het proces van teelt tot transport in beeld te brengen heeft jem-id in samenwerking met ERP een bedrijfsvideo ontwikkeld:

De WMS App
ERP maakt gebruik van de WMS App, waarmee zij op een eenvoudige manier orders picken binnen hun warehouse. Er ontstaat real-time inzicht en bij wijzigingen kan snel geschakeld worden dankzij push-berichten. 

Datawarehouse (Business Intelligence (BI) pakket)
Menno Reijgersberg is ook erg enthousiast over het Datawarehouse pakket van GreenCommerce, waarmee rapportages en overzichtelijke dashboards beschikbaar worden gesteld. "We kunnen ‘s ochtends de resultaten van de vorige dag bekijken en zien in één oogopslag het verkoopresultaat per verkooporder. Ook zijn eventuele claims beter inzichtelijk en kunnen er gemakkelijk vergelijkingen worden gemaakt met periodes zoals weken, maanden en jaren; dit scheelt ons veel tijd. We zijn nu aan het kijken naar de mogelijkheden om ook beter inzicht te krijgen in de productie bij verschillende ompaklocaties, zodat we hierin vergelijkingen kunnen maken en hierop beter kunnen sturen.’’ 

AGF software GreenCommerce bij Europe Retail Packing (ERP)

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, Datawarehouse, de WMS App, Fustregistratie, Multicompany, Subfactuurregels

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden