JNV Produce Marketing - Vita Verde werken optimaal samen via multicompany oplossing GreenCommerce - GreenCommerce

Naadloze samenwerking JNV Produce Marketing en Vita Verde dankzij Multicompany oplossing in GreenCommerce

Handelsorganisatie, Exporteur

Bij JNV Produce Marketing en Vita Verde staat kwaliteit voorop. De bedrijven zijn gevestigd op dezelfde kantoorlocatie in Maasdijk en werken veel met elkaar samen. GreenCommerce biedt de organisaties veel inzicht in processen en kosten. Dit is vooral op het gebied van inkoop en verkoop. Beide BV’s werken goed met elkaar samen door de handige Multicompany tool en een vertaalpakket binnen GreenCommerce.

Over JNV Produce Marketing en Vita Verde

JNV Produce Marketing (JNV) is gevestigd in Maasdijk en specialiseert zich in het beleveren van Nederlandse kasgroenten aan het supermarkt-gerelateerde segment van het Verenigd Koninkrijk. De organisatie is nauw verbonden met het, op hetzelfde adres gevestigde bedrijf, Vita Verde. Het merk Vita Verde is een exclusief merk met verse en hoogwaardige Italiaanse groenten. De Vita Verde Salades vind je in supermarkten, groenten- en fruitwinkels en restaurants door heel Europa.

Via GreenCommerce krijgen beide BV’s inzicht in processen en kosten en dat biedt hen duidelijkheid. Vooral op gebied van verkoop, inkoop en transportplanning; ‘’Waar we voorheen alles handmatig deden, zijn we nu gaan exporteren naar andere landen. Het pakket is rechtlijnig, duidelijk en overzichtelijk, ook de prijslijst met de verschillende opslagen en kosten is voor ons echt een vooruitgang evenals het Multicompany pakket en de vertaal-oplossing,’’ aldus Frits de Mooij (directeur Vita Verde). 

Meerdere BV’s in één systeem via Multicompany pakket
Wanneer een bedrijf of eigenaar meerdere BV’s onder zich heeft, kan het moeizaam en tijdrovend zijn om vanuit verschillende systemen te werken, vooral wanneer er onderling veel wordt samengewerkt of gehandeld. Het Multicompany pakket biedt uitkomst voor JNV/Vita verde omdat zij met meerdere bedrijven in één systeem willen werken. Ook omdat er veel onderlinge handel plaatsvindt, biedt het pakket veel waarde, omdat er gemakkelijk per bedrijf geswitcht kan worden. Door alle bedrijven binnen een onderneming onder één GreenCommerce in te delen, waarbij de gehele administratie per bedrijf gescheiden is, kan er perfect naast elkaar worden gewerkt. Stamgegevens zijn bedrijfsspecifiek ingericht, zodat eigen artikelen of artikelen namens meerdere bedrijven kunnen worden gebruikt. Bij onderlinge handel kunnen orders worden ‘doorgelegd’ waardoor automatisch een inkooporder bij het andere bedrijf ontstaat. Aanpassingen aan deze orders kunnen direct worden doorgegeven zodat men altijd met actuele informatie te werk gaat. Frits de Mooij is blij met deze oplossing: ‘’GreenCommerce geeft ons inzicht in processen en kosten op het gebied van o.a. inkoop en verkoop voor beide BV’s door de handige Multicompany tool.’’

Werken met collega’s uit verschillende landen geen probleem dankzij vertaalpakket
Wanneer bedrijven met internationaal personeel werken, kan het inefficiënt zijn om een systeem te gebruiken waarvan zij de taal niet beheersen. Via het vertaalpakket van GreenCommerce is het bij Vita Verde en JNV mogelijk om per gebruiker de taal in te stellen die zij het fijnst vinden werken, zonder dat andere collega’s hier hinder aan ondervinden. Hierdoor is het mogelijk om met meerdere nationaliteiten binnen een bedrijf efficiënter te werken in hetzelfde systeem. Frits de Mooij: ‘’Vanwege twee verschillende BV’s die zich op verschillende landen focussen, is het vertaalpakket voor ons een handige toevoeging en kan elke werknemer, van welke BV dan ook, overal ingezet worden.’’ 

Implementatiefase 
Verandering in werkwijze kan voor uitdagingen zorgen. '‘We hadden dan ook wat kleine opstartproblemen. Het was even wennen, maar we zijn nu erg blij met het pakket en we kunnen er heel veel uithalen. De begeleiding en implementatie op locatie hebben wij ook als zeer prettig ervaren, we hadden een goede klik met de implementatiespecialist van jem-id.”

Future Proof development
JNV en Vita Verde zijn in 2020 gestart met GreenCommerce en waren hierbij ook gelijk voorbereid op de toekomst, met name rondom de Brexit. Zij hebben het systeem tijdig uitgebreid met het Exportpakket waardoor ze goed voorbereid van start konden gaan. 

Via het Exportpakket is het voor bedrijven mogelijk om zelf aangifte bij de douane te verrichten of dit volledig uit te besteden aan transporteurs waar zij mee samenwerken. Bedrijven als DLG DailyFresh Logistics, Freight Line Europe en H.Z. Logistics hebben een koppeling met GreenCommerce. Hierdoor kunnen zij, via de Transportal, de transportopdrachten met de voor het transport relevante gegevens van de exporteurs ontvangen. Vanwege Brexit is er een ontwikkeling gedaan om bij de transportopdracht ook informatie te delen over de ‘voor de export noodzakelijke’ douane-gerelateerde zaken. Hiervoor wordt de douane-service ingezet, waarbij transporteurs de benodigde gegevens kunnen opvragen. Indien gewenst kunnen de berichten ook direct naar een douane-agent worden gestuurd. Ook JNV wilde hierin geen risico nemen, ''We willen logistieke en administratieve vertragingen vermijden, vandaar de Brexitproof GreenCommerce oplossing in samenwerking met onze logistieke partner DLG DailyFresh Logistics. Het ontzorgt de UK-afnemer en ons’’, aldus Johan Vrijland (Directeur bij JNV).

PAKKETTEN
GreenCommerce.NET, Multicompany, Vertalingen, Export

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden