Showcase: AGRO Merchants en The Grape Hub werken efficiƫnter met AGF software GreenCommerce - GreenCommerce

Americold en The Grape Hub wisselen digitaal berichten uit via FreshBabel

Importeur

Americold en The Grape Hub wisselen recent digitale berichten met elkaar uit via FreshBabel. Deze koppeling zorgt ervoor dat beide bedrijven geen administratieve handelingen meer hebben omtrent de verwerking van ontvangst, productie en verladingen van goederen. Beide bedrijven spreken van een grote doorbraak sinds de koppeling live is. 

De wens om digitaal te communiceren

Beide bedrijven zitten fysiek op dezelfde locatie in ‘s-Gravenzande en werken onderling veel samen. The Grape Hub en Americold werken nauw samen op het gebied van Verpakken en Logistiek. Voorheen bracht deze samenwerking veel administratieve handelingen met zich mee. Door de koppeling met FreshBabel worden al deze handelingen automatisch verwerkt in beide softwaresystemen. “De behoefte is ontstaan doordat we een intensievere samenwerking kregen en gingen kijken naar hoe we onze processen efficiënter konden gaan inrichten. Daarbij keken we ook naar de groei van volumes. In het verleden communiceerden we vooral via e-mails, PDF’s, Whatsapp, telefoongesprekken en Excel-sheets waarbij iedereen het weer zelf in het systeem moest zetten. Dit was erg inefficiënt als ik hier weer aan terugdenk.” vertelt Jan Willem van The Grape Hub.

Overtypen van informatie is verleden tijd
Het overtypen van gegevens is voor de meeste medewerkers bij een AGF-bedrijf dagelijkse kost geworden. Informatie over bijvoorbeeld orders, transport of verladingen wordt niet standaard ingelezen in het softwaresysteem wanneer deze vanuit een ander softwaresysteem is verstuurd. Simpel gezegd worden documenten in verschillende sofware-talen naar elkaar verstuurd, waardoor er een digitale spraakverwarring ontstaat. Softwarebedrijf jem-id heeft FreshBabel ontwikkelt om als ‘Google Translate’ te werken tussen verschillende softwaresystemen. FreshBabel vertaalt berichten over bijvoorbeeld orders, productie, logistiek en transport van softwaresysteem A naar berichten voor softwaresysteem B.

Americold werkt met een maatwerkpakket en The Grape Hub werkt met het AGF-softwarepakket GreenCommerce. Via de koppeling met FreshBabel kunnen Americold en The Grape Hub berichten uitwisselen over de aankondiging van verwachte ontvangsten en verladingen, en de bevestigingen hiervan. Daarnaast kunnen zij berichten uitwisselen over een verzoek tot een productie-opdracht, de reservering van de goederen hiervoor en de resultaten die uit het betreffende productie-verzoek komen. Dit resultaat bevat de geproduceerde goederen en de gebruikte product(en) en fust(en). De General Manager van Americold vertelt: “Omdat de volumes stijgen, is het voor ons noodzakelijk om processen te standaardiseren. De software helpt om het proces te verbeteren en de kosten te reduceren. Voor ons is het daarom belangrijk om te blijven investeren in onze IT-systemen, omdat het deel is van ons bedrijf en bijdraagt aan ons succes. Daarbij zijn wij aan het kijken hoe wij op kunnen schalen voor andere klanten, omdat we de connectie via FreshBabel al hebben staan. Het wordt voor ons makkelijker om in de toekomst nieuwe EDI-connecties te maken. De basis ligt er nu en kunnen dit gaan bespreken met nieuwe klanten die eventueel al op GreenCommerce zitten. Wij zien dat dit steeds meer gevraagd wordt.” In de toekomst zou iedere klant van Americold via FreshBabel kunnen werken, ongeacht met welk softwaresysteem zij werken. 

Meer informatie over FreshBabel
Wil je meer informatie over FreshBabel of specifiek deze ontwikkeling, neem dan contact op met Remco Koornhof: remco@jem-id.nl of bel naar 0174 64 26 22.

PAKKETTEN
GreenCommerce.NET, Vertaling, Account Sales, Financiële koppeling, Land van Herkomst, Multi Company, Order Import, Commissie inkoop en terugmelden

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden