Euro West gebruikt AGF software GreenCommerce voor inzicht en tracering. - GreenCommerce

Digitalisatie van het rijpproces bij Euro West met de Ripening App

Verpakker

Dagelijkse bedrijfsprocessen automatiseren, het is een noodzakelijke stap voor AGF-bedrijven om voorop te kunnen blijven lopen. Een goed voorbeeld hiervan is Euro West. Euro West is een groothandel en dienstverlener in de groente en fruit, die mede dankzij GreenCommerce alles goed op de rit heeft qua inzicht en traceerbaarheid. Daarnaast zijn zij als eerste bedrijf aan de slag gegaan met de Ripening App om het rijpproces te digitaliseren.

Het beste inzicht in o.a. voorraden voor derden
Euro West biedt verschillende mogelijkheden voor het verpakken, ompakken, uitsorteren en stickeren van groenten en fruit. Daarnaast is Euro West gespecialiseerd in het rijpen hiervan. Onrijpe vruchten kunnen in de rijpingscellen worden gerijpt, zoals in de unieke specialty cel, waar kleine partijen groenten en fruit in een speciaal programma worden gerijpt of gedroogd. Dankzij GreenCommerce hoeven de voorraden niet meer dagelijks te worden geteld, doordat dit gedurende de dag wordt bijgewerkt middels het scannen. Via inzicht in productie opdrachten en bijbehorende tijden weet men bij de afdeling productie exact wanneer iets klaar moet zijn. In combinatie met de orderpick-planningen en ook de daarbij behorende ophaaltijden, heeft men inzicht wanneer de goederen klaar moeten staan voor transport.

Altijd op de hoogte van de meest actuele rijp-informatie
De rijpmeester kan via de Ripening App op de werkvloer pallets voorzien van rijp-eigenschappen, waarna er een nieuwe rijping aangemaakt kan worden. Hierin kan o.a. worden aangegeven hoe lang pallets moeten rijpen en welke rijp-eigenschappen aan het einde van de periode worden verwacht. Stefan van Marrewijk van Euro West: “In de nieuwe situatie wordt veel meer inzicht gecreëerd. Zo kunnen we direct inzien welke producten gerijpt zijn en hoe lang producten in een rijpcel staan. Ook kunnen we inzien hoeveel pallets we per periode rijpen waardoor we beter kunnen anticiperen op de toekomst.”

Rijp-eigenschappen worden verduidelijkt door middel van groeperingen in de voorraad waarna deze gekoppeld kunnen worden aan klantspecificaties. Stefan: “Zo weten we precies de hoeveelheid voorraad die actief gerijpt wordt en wat de beoogde rijp-eigenschappen zijn. Door meer inzicht in de status van de voorraad te hebben, kunnen we de planning er ook beter op aanpassen.”

Inzicht in kosten en opbrengsten
Via GreenCommerce ‘diensten en handling’ registreert Euro West o.a. op- en overslag-, uitzoek-, ompak- en allerlei verpak-activiteiten. Hiermee heeft men een eenvoudige werkwijze om kosten en opbrengsten te verwerken in het systeem en hierdoor inzicht te krijgen. Voor de verkoopadministratie en dan met name de facturatie is de koppeling van GreenCommerce met Exact erg belangrijk voor Euro West.

Eenvoudig digitaal orderpicken via the WMS App 
Euro West maakt gebruik van de WMS App, om eenvoudig orders te picken. Waar vroeger alles uit het hoofd ging en nog wel eens fouten werden gemaakt, is de informatie voor heftruckchauffeurs nu veel beter geworden. De WMS App geeft veel inzicht en hiermee kan er veel gerichter gestuurd worden. Voor de medewerkers in de loods is het duidelijker geworden welke pallets zij moeten pakken en waar in de loods deze pallets zich bevinden. De applicatie heeft in korte tijd, en met een soepele overgang, geleid tot een beter inzicht in de voorraad voor zowel kantoor als loods.

Trots op de goede werkwijze
"We hebben alles goed op de rit en we zijn ook ver met GreenCommerce waarmee we alles in één systeem doen. Ik denk dat de werkwijze binnen het bedrijf verbeterd is door het gebruik van GreenCommerce. Wij gebruiken het systeem echt om goed te kunnen werken qua traceerbaarheid en het inzicht voor de medewerkers. Voor derden is het ook erg belangrijk, want zij geven toch een stuk uit handen en wij zijn verantwoordelijk om hier goed mee om te gaan’’, aldus Stefan.

Future Proof development

Toekomstbeeld
Naast de professionaliteitsslag die al gemaakt is, zullen er constant ontwikkelingen blijven plaatsvinden om bedrijven als Euro West een nog grotere voorsprong te geven. 

Qua verkoop zal er in de toekomst veel meer digitaal gaan via bijv. FreshBabel i.p.v. op de manieren hoe dit nu nog gaat, zoals telefonisch, via de mail of Whatsapp. Momenteel wordt er gekeken naar de mogelijkheden van één plek waar alles binnenkomt, via digitale prijslijsten en het automatisch inlezen van orders. Stefan van Marrewijk is enthousiast over deze ontwikkelingen: "We hebben hierover al enige informatie gekregen en willen binnenkort graag testen hoe FreshBabel nog meer waarde kan toevoegen binnen onze organisatie’’. 

AGF software GreenCommerce bij Euro West

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, Partij-registratie, Diensten & Handling, WMS App, Fustregistratie, Land van Herkomst, Inkoop advanced, Ripening App

AGF software GreenCommerce bij Euro West

PARTNERS

Exact 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden