Euro West gebruikt AGF software GreenCommerce voor inzicht en tracering. - GreenCommerce.NET

Euro West heeft goed inzicht in voorraden én de traceerbaarheid is verbeterd dankzij GreenCommerce.

Verpakker

Poeldijk, 7 april 2020
Dagelijkse bedrijfsprocessen automatiseren, het is een noodzakelijke stap voor AGF-bedrijven om voorop te kunnen blijven lopen. Een goed voorbeeld hiervan is Euro West. Euro West is een groothandel en verpakkingsbedrijf in de groente en fruit, die mede dankzij GreenCommerce alles goed op de rit heeft qua inzicht en traceerbaarheid.

Het beste inzicht in o.a. voorraden voor derden
Euro West biedt verschillende mogelijkheden voor het verpakken, ompakken, uitsorteren en stickeren van groente en fruit. De werkzaamheden van het bedrijf bestaan voor zo'n 20% uit eigen handel en 80% uit het verpakken voor derden. Elk jaar vinden vele groenten en fruitverpakkingen via Euro West hun weg naar retailers in binnen- en buitenland. Hierbij is het belangrijk om voor deze ‘derden’ een goed inzicht te hebben in de voorraad en traceerbaarheid. Dankzij GreenCommerce hoeven de voorraden niet meer dagelijks te worden geteld, doordat dit gedurende de dag wordt bijgewerkt middels het scannen. Via inzicht in productie opdrachten en bijbehorende tijden weet men bij de afdeling productie exact wanneer iets klaar moet zijn. In combinatie met de orderpick-planningen en ook de daarbij behorende ophaaltijden, heeft men inzicht wanneer de goederen klaar moeten staan voor transport.

Inzicht in kosten en opbrengsten
Via GreenCommerce ‘diensten en handling’ registreert Euro West o.a. op- en overslag-, uitzoek-, ompak- en allerlei verpak-activiteiten. Hiermee heeft men een eenvoudige werkwijze om kosten en opbrengsten te verwerken in het systeem en hierdoor inzicht te krijgen. Voor de verkoopadministratie en dan met name de facturatie is de koppeling van GreenCommerce met Exact erg belangrijk voor Euro West.

Eenvoudig digitaal orderpicken via the WMS App (voorheen ELMO)
Euro West maakt gebruik van de WMS App, voorheen ELMO (Easy Logistic Mobile Operator) om eenvoudig orders te picken. Waar vroeger alles uit het hoofd ging en nog wel eens fouten werden gemaakt, is de informatie voor heftruckchauffeurs nu veel beter geworden. ELMO geeft veel inzicht en hiermee kan er veel gerichter gestuurd worden. Voor de medewerkers in de loods is het duidelijker geworden welke pallets zij moeten pakken en waar in de loods deze pallets zich bevinden. De applicatie heeft in korte tijd, en met een soepele overgang, geleid tot een beter inzicht in de voorraad voor zowel kantoor als loods.

Trots op de goede werkwijze
"We hebben alles goed op de rit en we zijn ook ver met GreenCommerce waarmee we alles in één systeem doen (geen Excel ernaast). Ik denk dat de werkwijze binnen het bedrijf verbeterd is door het gebruik van GreenCommerce. Wij gebruiken het systeem echt om goed te kunnen werken qua traceerbaarheid en het inzicht voor de medewerkers. Voor derden (importeurs en exporteurs) is het ook erg belangrijk, want zij geven toch een stuk uit handen en wij zijn verantwoordelijk om hier goed mee om te gaan’’, aldus Stefan van Marrewijk van Euro West.

Foto: Bart Bellemans en Stefan van Marrewijk

Future Proof development

Toekomstbeeld
Naast de professionaliteitsslag die al gemaakt is, zullen er constant ontwikkelingen blijven plaatsvinden om bedrijven als Euro West een nog grotere voorsprong te geven. 

Qua verkoop zal er in de toekomst veel meer digitaal gaan via bijv. FreshBabel i.p.v. op de manieren hoe dit nu nog gaat, zoals telefonisch, via de mail of Whatsapp. Momenteel wordt er gekeken naar de mogelijkheden van één plek waar alles binnenkomt, via digitale prijslijsten en het automatisch inlezen van orders. Stefan van Marrewijk is enthousiast over deze ontwikkelingen: "We hebben hierover al enige informatie gekregen en willen binnenkort graag testen hoe FreshBabel nog meer waarde kan toevoegen binnen onze organisatie’’. 

Meer lezen? Bekijk dan deze pagina met het volledige interview.

AGF software GreenCommerce bij Euro West

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, Partij-registratie, Diensten & Handling, WMS App, Fustregistratie, Land van Herkomst, Inkoop advanced

AGF software GreenCommerce bij Euro West

PARTNERS

Exact 

 

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden