IQ Packing - GreenCommerce

IQ Packing Hazeldonk breidt GreenCommerce gebruik verder uit naar Waddinxveen

Verpakker

Het wordt steeds belangrijker om bedrijfsprocessen functioneel in te richten, zo ook voor IQ Packing. GreenCommerce zorgt ervoor dat alle relevante bedrijfsprocessen op kantoor en in de loods efficiënt afgehandeld kunnen worden. IQ Packing Hazeldonk heeft hierdoor volledig inzicht waardoor zij zich kunnen richten op hun expertise; verpakken. In het tweede kwartaal van 2022 zal de implementatie van GreenCommerce op de locatie van IQ Packing Waddinxveen starten. 

Keuze softwarepakket voor automatisering
IQ Packing is gespecialiseerd in in-, om- en verpakkingsdiensten aan bedrijven door heel Europa; in het binnenland veelal aan de retail, supermarkten en groothandel, buiten de grenzen aan grootwinkelbedrijven en importbedrijven. In geconditioneerde loodsen met een totale oppervlakte van 13000+ vierkante meter (2x 5000+ m2 Waddinxveen en 3000 m2 Hazeldonk) staan de meest uiteenlopende verpakkingsmachines. ‘’Voor onze locaties waren wij opzoek naar een passend softwarepakket en hierbij hebben wij GreenCommerce gekozen omdat deze het best bij ons bedrijf past’’, aldus Barry Bondt (Commercial Manager - IQ Packing). Inmiddels draait de software op de vestiging in Hazeldonk en de implementatie in Waddinxveen zal in 2022 van start gaan.

Inzicht en grip door automatiseringssoftware en de WMS App
IQ Packing Hazeldonk gebruikt GreenCommerce voor o.a. in- en verkoop, voorraadbeheer, productie- en transportplanningen. Via het systeem wordt de loods aangestuurd en bestellingen verwerkt. Er is perfect inzichtelijk wat de real-time voortgang is van de order. Op deze locatie gaat het orderpicken papierloos en online via de WMS App waarbij benodigde orderpick-informatie vanaf kantoor real-time gekoppeld is aan de loods. 

Ook is IQ Packing in staat om totale controle over de fust (palletvoorraad) te behouden. Omdat de organisatie diensten uitvoert voor derde partijen hebben zij ook gekozen om via het dienstenpakket (handling) van GreenCommerce te werken, waarmee zij diensten en gebruikte materialen vast kunnen leggen en door kunnen belasten naar betreffende partijen. De geboekte diensten worden gefactureerd aan eigenaren en deze zijn gespecificeerd per partij terug te vinden. 

Goede begeleiding tijdens implementatietraject
"We zijn begonnen met de implementatie van GreenCommerce op onze locatie in Hazeldonk. Deze vestiging bestaat sinds 2010 en is, naast de normale in-, om- en verpakkingswerkzaamheden, met name gespecialiseerd in het in-, om- en verpakken van zachtfruit. We zijn erg tevreden met het verloop van het implementatieproces. We hadden vóór en gedurende deze fase goed contact gehad met de specialisten van jem-id. We kregen goede begeleiding en er werd snel geschakeld. We kijken er dan ook naar uit om met GreenCommerce te kunnen starten op onze locatie in Waddinxveen’’, aldus Bondt.

PAKKETTEN 

GreenCommerce.Net, Keuren en klachtenregistratie, Diensten (Handling), de WMS App, 
Externe locaties (omrijden), Subfactuurregels in- en verkoop, Financiële koppelingen & afletteren inkoopfacturen, Fustadministratie 

PARTNERS

Exact Globe

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden