Showcase: BE Fresh Produce werkt efficiƫnter met AGF software GreenCommerce - GreenCommerce

BE Fresh Produce blijft samen met GreenCommerce innoveren op het gebied van digitaal orderpicken, digitale bericht uitwisseling en GreenCommerce Apps

Exporteur

Over BE Fresh Produce
BE Fresh Produce is een totaalleverancier van hoogwaardige kwaliteit groenten en fruit. Klanten zijn onder meer chef-koks, importeurs, groothandels en food & beverage managers in hotels en restaurants over de hele wereld. Het bedrijf is in 2010 opgericht door Ard en Hans Bergwerff. 

Volgens BE Fresh zal komende jaren verandering plaatsvinden in levenswijzen, waarbij men fit en vitaal blijft op basis van gezonde voeding. Groenten en fruit nemen hier een enorm belangrijke positie in. Het is dan ook hun missie om mensen wereldwijd kennis te laten maken met de gezondheidsvoordelen van groenten en fruit, hen enthousiast te maken én de uitdaging aan te laten gaan om hun levensstijl te veranderen door middel van gezonde voeding. 

Door de snelle groei van de organisatie is het van belang om grip te houden op dagelijkse bedrijfsprocessen en GreenCommerce is hierbij onmisbaar geworden. 

Registratie inkoop, verkoop, voorraad en luchtvaart-documenten (e-CertNL)
BE Fresh is bij de start direct met GreenCommerce begonnen. Bijna alle producten worden geëxporteerd buiten de EU. Daarom maken zij gebruik van een koppeling met het KCB, waardoor zij gemakkelijk exportzending documenten zoals een fytosanitair- en/of KCB document kunnen regelen. Ook heeft BE Fresh een koppeling met een financieel pakket, waardoor inkoop- en verkoopfacturen eenvoudig uitgewisseld kunnen worden met het systeem. 

‘’Wij hebben voor GreenCommerce gekozen omdat dit een pakket is waarbij o.a. de luchtvracht goed geregeld kan worden en we makkelijk prijslijsten kunnen versturen. GreenCommerce geeft ons vooral gemak in ons dagelijks werk, zoals bij het registreren van inkoop, verkoop, voorraad en bij de documenten rondom de luchtvaart, zoals via e-CertNL. Het pakket is essentieel voor onze werkdag, vooral voor het registreren van orders. Het is een fijn, gebruiksvriendelijk en laagdrempelig pakket, wat makkelijk is om te leren,’’ aldus Ruud van Zanten. 

Online order picken via de WMS App
Via de de WMS App (die direct gekoppeld is met GreenCommerce) zijn papieren picklijsten voor BE Fresh overbodig geworden. Met de WMS App is het orderpickproces in de loods van BE Fresh volledig geautomatiseerd en aangestuurd via mobiele apparaten zoals tablets en telefoons maar ook via desktops. Vanuit GreenCommerce kunnen picklijsten aan specifieke orderpickers toegewezen worden, waardoor alleen deze picklijst(en) in het scherm van de orderpicker terecht komt. Eventuele wijzigingen kunnen vanuit het kantoor direct worden doorgevoerd en hiervan krijgt de orderpicker direct een melding in zijn scherm. 

Door een constructieve samenwerking is mede dankzij feedback van de eindgebruikers een geoptimaliseerde applicatie ontstaan die aansluit op de werkzaamheden in de loods.

Future proof development

Hoe zien jullie de toekomst als bedrijf? 
‘’Positief, zoals die past bij onze missie en visie. Zeker gezien het huidige wereld probleem, zijn mensen zich al meer bewust van de effecten van gezonde voeding en het is mooi dat we hieraan kunnen bijdragen’’ aldus Van Zanten. De kracht van het bedrijf zit hem o.a. in de organisatie en de medewerkers. Door het ontwikkelen van de medewerkers is er een organisatie gecreëerd die altijd in staat is om nieuwe doelen te stellen en daarmee te groeien.

Voorbeelden van nieuwe software ontwikkelingen die bijdragen aan de ontwikkeling en groei van BE Fresh zijn bijv. de WMS App, FreshBabel en GreenCommerce Apps.

WMS optimalisatie via de WMS App
BE Fresh maakte gebruik van TruckTerminal, de voorloper van de WMS App en is in 2019 gestart met palletregistratie en het digitaal orderpicken via de WMS App. Het allerbelangrijkste van dit WMS is de duidelijkheid van werkopdrachten en de gebruiksvriendelijkheid waarmee de applicatie op verschillende devices kan worden bediend.
Verder zijn er aanvullende functionaliteiten rondom het voorraadbeheer. Een van de uitgangspunten hierbij is, dat de werkzaamheden die op de werkvloer uitgevoerd worden, met de WMS App op een mobiel apparaat verwerkt kunnen worden. Deze mogelijkheid biedt het bedrijf veel meerwaarde.

Efficiëntie door digitale koppeling met andere bedrijven via FreshBabel
Doordat BE Fresh een FreshBabel-koppeling heeft met mede GreenCommerce gebruiker Koppert Cress, hoeven er geen inkoop/verkoop prijzen meer handmatig ingevoerd te worden. In de toekomst wil het bedrijf ook graag digitaal koppelen met andere bedrijven zodat orders (en eventuele aanvullende verwerkingen) niet meer overgetypt hoeven te worden.

Sales en Purchase App
BE Fresh is één van de eerste pilot gebruikers van de Sales App. De app helpt hun verkopers om snel orders in te zien en in te voeren, ongeacht of ze achter hun pc zitten. Orders kunnen hierbij ook snel gefilterd, bevestigd en gecontroleerd worden. Peiman Diepenhorst van BE Fresh heeft intensief getest met de Sales App gedurende de pilot: “Het is fijn dat we met de Sales App altijd beschikbaarheid hebben tot informatie in GreenCommerce. Ik vind het handig dat we nu pro forma’s buiten werktijden kunnen checken omdat dit normaal gesproken alleen achter een pc kon. Soms krijgen we op zaterdag een bijbestelling of een kleine wijziging die ik dan snel even via de app op mijn telefoon kan aanpassen zodat op maandagochtend alles gelijk klopt. Het snel kunnen doorvoeren van kleine wijzigingen in orders maakt het heel toegankelijk om met de app te werken.”
Naast de ontwikkelingen voor de Sales App, zijn er ook inkoop functionaliteiten toegevoegd in de nieuwe Purchase App. Deze app focust zich op het inkoopproces voor AGF bedrijven. “De mogelijkheid om artikelen en artikelcodes te kunnen wijzigen aan de inkoopkant middels de Purchase App is een fijne toevoeging aan GreenCommerce Apps.” aldus Peiman. 

Last but not least: Hard werken en lol hebben
It must be fun, then the rest will follow. Ruud van Zanten is trots op de organisatie: ‘'We werken hard, maar maken ook veel lol en zijn daarnaast een serieuze speler op de markt. Plezier is het fundament van de organisatie. Wij werken met een positieve mindset. Successen vieren we en positieve resultaten delen we om elkaar te inspireren.''

PAKKETTEN

de WMS App, Export

PARTNERS

FreshBabel, Exact

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden