Rainbow Kleinpak werkt met AGF software GreenCommerce - GreenCommerce

Met behulp van GreenCommerce kan Rainbow Kleinpak als full-service verpakker en logistiek dienstverlener haar klanten optimaal ontzorgen

Verpakker

De Lier, 24 augustus 2020
Rainbow Kleinpak is een AGF dienstverlener die zich richt op het sorteren, verpakken en ompakken van (punt) paprika’s en het verlenen van logistieke diensten. Het pakstation in de Lier is volledig geconditioneerd en beschikt over diverse certificaten voor voedselveiligheid. Met hun moderne machinepark en het digitale beheer van de logistieke activiteiten in GreenCommerce kunnen zij de producten met zorg klaarmaken voor hun klanten.

Rainbow Kleinpak is onderdeel van het Coöperatief Poortcamp Logistiek. Deze coöperatie is ontstaan vanuit de gedachte van de teler. Door de paprika’s voor alle 35 leden centraal te verpakken, ontstaat er structuur en efficiëntie. “Bij alle operationele processen staat voedselveiligheid en kwaliteit centraal. Wij zijn volledig gecertificeerd en hebben een eigen Kwaliteitsdienst waar we erg trots op zijn.” vertelt Sander van Merkerk, procescontroller bij Rainbow Kleinpak.

Sublocaties in GreenCommerce
In GreenCommerce zijn sublocaties gekenmerkte plaatsen in de hal waardoor het eenvoudig wordt om vakken en stellingen te beheren. Met de sublocaties in GreenCommerce weet Rainbow Kleinpak precies waar welke pallets in de warehouse staan en kunnen medewerkers snel naar de juiste plek worden gestuurd. Deze sublocaties worden getoond in GreenCommerce en in het scherm van de handscanners. Rainbow Kleinpak maakt gebruik van scanners waardoor de locatie in GreenCommerce wordt aangepast als ze één of meerdere pallets pakken en verplaatsen. In de scanner is het mogelijk om meerdere pallets in één keer te markeren als deze op dezelfde sublocatie gelokaliseerd zijn. Rainbow Kleinpak gebruikt deze functionaliteit voornamelijk voor het tellen en bijhouden van de voorraad. Doordat zij gebruik maken van de sublocaties in GreenCommerce, ontstaat er grip op de palletvoorraad.

AGF software GreenCommerce bij Rainbow Kleinpak

Handling
Omdat Rainbow Kleinpak goederen verpakt en ompakt voor derden, maken zij gebruik van de handling functionaliteit in GreenCommerce. In GreenCommerce kunnen zij bij het aanmaken van een in- of verkooporder aangeven dat het handling betreft. De software zorgt er dan automatisch voor dat de partij een kenmerk krijgt wat aangeeft dat Rainbow Kleinpak niet de eigenaar van deze partij is. “We kunnen eenvoudig per eigenaar inzicht verschaffen in binnenkomsten, voorraden, bestellingen, productieopdrachten en verladingen. Ook bij de facturatie wordt er rekening gehouden met handling-facturen, waardoor het kosten- en opbrengsten plaatje een overzichtelijk geheel blijft.” aldus Sander van Merkerk.

Grip op kosten en opbrengsten die gemaakt worden voor derden
Voor Rainbow Kleinpak is het belangrijk om vast te leggen welke resources er worden gebruikt voor de orders van opdrachtgevers. De link naar de specifieke order of partij biedt een ondersteunende functie, zodat de kosten en opbrengsten naast elkaar kunnen worden gelegd en er inzicht ontstaat in de behaalde resultaten. Sander vertelt: “Het diensten en elementen stuk in GreenCommerce werkt prettig in samenwerking met de handling uitbreiding. Uitgevoerde diensten en materialen kunnen we op deze manier eenvoudig doorbelasten naar de klant.”

AGF software GreenCommerce bij Rainbow Kleinpak

Future proof development

Nieuwe ontwikkelingen o.h.g.v. productie
Recentelijk heeft Rainbow Kleinpak deelgenomen aan een pilot traject waarbij een groep TU Delft studenten onderzoek deed naar een nieuwe oplossing op het gebied van productie in GreenCommerce. Het onderzoek heeft geleid tot verdere doorontwikkelingen waar Rainbow Kleinpak nauw bij betrokken wil blijven: “In jem-id ervaren wij een gedreven partner die Rainbow Kleinpak de flexibiliteit biedt om in te kunnen spelen op veranderingen in de markt en kansen te grijpen. Het pakket GreenCommerce biedt de ruimte om als full-service verpakker en logistiek dienstverlener real-time onze klanten te ontzorgen.” sluit Sander af.

AGF software GreenCommerce bij Rainbow Kleinpak

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, Diensten & elementregistraties, Handling, Fustregistratie, Sublocaties

AGF software GreenCommerce bij Rainbow Kleinpak

PARTNERS

Exact

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden