Bekijk hoe Royal Peppers met AGF software GreenCommerce werkt. - GreenCommerce

Royal Peppers heeft beter inzicht in de voorraad, verkoop en het logistieke proces

Handelsorganisatie
AGF software GreenCommerce bij Royal Peppers

Waddinxveen, 20 juli 2020
Royal Peppers produceert een breed assortiment gele, groene, oranje en rode paprika's. Door het werken met AGF software GreenCommerce, hebben zij nog beter grip op de voorraad, traceerbaarheid en kwaliteit. Toekomstig kan het bedrijf nog betere strategische beslissingen maken via een BI-tool én verloopt communicatie met klanten digitaal door het gebruik van FreshBabel.

Inzicht in voorraad en registratie product
Royal Peppers is de overkoepelende naam van de paprikakwekerijen van de familie Van den Bosch. De kwekerijen bevinden zich in Bergschenhoek, Bleiswijk, Rilland en Waddinxveen. Door de krachten van deze verschillende locaties te bundelen, produceert Royal Peppers vandaag de dag een breed assortiment rode, gele, oranje en groene paprika's. Sinds 2020 gebruiken zij softwarepakket GreenCommerce en hiermee beschikken zij over betrouwbare data die goed inzicht geeft in de voorraad en verkoop.

AGF software GreenCommerce bij Royal Peppers

Keuze voor expertise in de AGF-sector
In 2020 is Royal Peppers gestart met GreenCommerce. Ze gebruiken de software voor het inzichtelijk maken van actuele artikelvoorraad en het registreren van gesorteerd product door middel van productieopdrachten. Ook gebruiken ze de het pakket voor het aanmaken van verkooporders, waarna deze ingepland worden voor verlading. Dit dient als basis voor de aansturing naar de logistieke afdeling in de loods. Bij de afhandeling van verladingen worden afleverbonnen en/of CMR-documenten beschikbaar gesteld. Daarnaast is de facturatie nu nog beter ingericht door een koppeling met een boekhoudpakket. Voor Royal Peppers geeft dit alles vooral beter inzicht en een stuk rust door betrouwbaarheid van de gegevens. "Wij zochten een pakket waarmee we beter inzicht zouden krijgen in de voorraad, verkoop, omzet en in het gehele logistieke proces. Hierin is binnen de AGF-branche GreenCommerce het bewezen pakket. jem-id heeft veel kennis in de sector en weet precies welke uitdagingen er kunnen spelen en denkt hierin mee. Die expertise en de mogelijkheid voor een snelle implementatie waren voor ons belangrijk bij de keuze van het softwarepakket’’, aldus Arnoud van den Berge (Manager Finance & control bij Royal Peppers).

AGF software GreenCommerce bij Royal Peppers

Snelle implementatie
Er was voor Royal Peppers een korte periode beschikbaar om de software te implementeren. Arnoud van den Berge en Derk van Duijvenboode zijn erg te spreken over dit traject: "De implementatie ging goed en snel. We hadden twee vaste aanspreekpunten en zaten twee keer per week om-en-om bij elkaar op locatie, hierdoor konden wij snel schakelen en dat werkte voor ons erg fijn.’’

Financiële koppeling met Exact
Royal Peppers maakt gebruik van Exact Online. Om de administratie zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk te houden, is er een koppeling met dit boekhoudpakket. Hiermee is het mogelijk om verkooporders te factureren en deze te exporteren naar Exact Online. Dit geldt ook voor de inkoopfacturatie (van bijv. fustmateriaal), dit wordt verwerkt in GreenCommerce en geëxporteerd naar Exact Online.

Fustregistratie
Royal Peppers maakt gebruik van verschillende soorten fusten. Deze fusten worden voor de dagelijkse werkzaamheden ook wel eens ondergebracht bij derden, waardoor het bijhouden van de fustvoorraad lastig kan zijn. Via het fust pakket van GreenCommerce registreert Royal Peppers verschillende soorten fusten. Hiermee kunnen zij gemakkelijk per element (fust) de voorraad bijhouden. Zo krijgen zij inzicht in het gebruikte fust voor productieopdrachten.

Future proof development

Inzicht via het Power BI dashboard (door het Datawarehouse pakket)
Royal Peppers maakt gebruik van het Datawarehouse pakket. Hiermee krijgen zij waardevolle inzichten die kunnen leiden tot lagere kosten en snellere werkwijzen. Met behulp van het ‘Datawarehouse pakket’, wordt GreenCommerce data inzichtelijk via rapportages en dashboards. Met het pakket zijn zij in staat om snel en eenvoudig vergelijkingen te maken en inzicht te krijgen in de gegevens die zij zelf, dagelijks in GreenCommerce registreren. Hierdoor is Royal Peppers in staat om op basis van heldere overzichten de juiste koers te kiezen. Om ervoor te zorgen dat Business Intelligence (BI) tools gebruik kunnen maken van de data uit GreenCommerce, wordt er op een aparte omgeving gewerkt die hier speciaal voor is geoptimaliseerd, zonder dat belangrijke dagelijkse werkzaamheden worden vertraagd of in gevaar gebracht worden.

"We hebben de eerste stappen gezet en in de toekomst willen we steeds meer gebruik maken van Power BI, want hierdoor krijgen we nog beter inzicht in data die er is’’, aldus Arnoud.

AGF software GreenCommerce bij Royal Peppers

Uitbreiden in de toekomst
Royal Peppers wil in de toekomst graag berichten uitwisselen via FreshBabel Messenger, daarnaast wordt er gekeken naar koppelingen waardoor zij nog efficiënter kunnen werken.
Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de WMS App (voorheen ELMO) in te zetten, waarmee Royal Peppers in staat is om op een snelle en eenvoudige manier orders te picken. ELMO is online, waardoor het overal te gebruiken is en altijd voorzien van de laatste updates.

Arnoud is trots op het bedrijf en kijkt met een positieve blik naar de toekomst:"We zijn net begonnen in het seizoen en het gaat goed. In de toekomst zouden we ook graag willen uitbreiden met een koppeling van onze Aweta sorteerlijn.’’

"Wij zijn als bedrijf het meest trots op het feit dat we onze dienstverlening naar klanten toe nu nog beter kunnen faciliteren’’.

AGF software GreenCommerce bij Royal Peppers

PAKKETTEN

GreenCommerce.NET, Financiële koppeling, Keuren & klachtenregistratie, Fustregistratie, Subfactuurregels

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden