GreenCommerce voor importeurs

Importeurs zijn erg actief op het gebied van inkoop en hebben behoefte aan duidelijke planningen en voorraadposities. GreenCommerce is uitgerust met specifieke functionaliteiten om precies aan die eisen te voldoen.

Naast een overzichtelijke inkoopadministratie, duidelijke voorraadposities en de diverse mogelijkheden tot productie en verkoop, is vooral de importeursmodule erg interessant. Met de module is het mogelijk om via o.a. een overzichtelijke containerplanning en een "conflictenscherm" te anticiperen op veranderingen in aanleveringen en zo het logistieke proces perfect in beeld te houden. Daarnaast zijn de mogelijkheden om 'op commissie in te kopen' en 'terug te melden' veel gebruikte onderdelen door importeurs. 

Van 5 tot 100+ gebruikers
Multi-company: met meerdere bedrijven in één pakket
Beschikbaar in meerdere talen

De belangrijkste voordelen

In- en verkoop

De in- en verkoopprocessen behoren tot de basis van GreenCommerce. Vooral de account sales onderdelen zijn voor importeurs erg waardevol. Nadat goederen deels of volledig verkocht zijn, kan per partij de terugmeldprijs worden gegenereerd en uitbetaald. Daarnaast is entrepot administratie een onderdeel waarmee een duidelijk beeld wordt gevormd van de transito en ingeklaarde goederen qua voorraadpositie.  

Inkoopresultaten

Voor iedere inkooporder en partij wordt een duidelijk beeld gegeven van de behaalde resultaten, kostprijzen en opbrengsten. Naast een duidelijk beeld van het resultaat op orderniveau, is het ook zeer interessant om in te kunnen zoomen per partij en zo specifieke artikelgroepen te analyseren. Voor iedere partij kan het volledige verloop in beeld worden gebracht en is goed te zien op welke gebieden de resultaten worden behaald. 

Logistiek

Voor transport in binnen- en buitenland biedt GreenCommerce een breed scala aan functionaliteiten.

Duidelijk inzicht in de voorraadposities over verschillende locaties, het efficiënt inplannen van in- en uitgaand transport en digitale communicatie met transporteurs behoren tot vaak gebruikte onderdelen en brengen rust in het logistieke proces. 

 

Ook handig als importeur

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Contact

Referenties

Afbeelding
Fruitfactor

Ik werk prettig met het systeem, het is accuraat en erg gebruiksvriendelijk. Het gehele proces loopt bij ons via GreenCommerce, vooral het stuk kostenregistratie is sterk, zowel met kleinpakken als het logistieke proces. Hierbij werken we in heel de keten met de juiste prijs, wat ons een zeker gevoel geeft. Er heerst een hands-on mentaliteit bij JEM-id, bij vragen of storingen wordt er snel gehandeld.

Sjaak Oosthoek