De nieuwe routekaart van GreenCommerce is bekend - GreenCommerce.NET

De nieuwe routekaart van GreenCommerce is bekend

Gepost door  Jill van der Knaap  op  11 januari 2022

De nieuwe routekaart van GreenCommerce voor 2022 is live. Na een aantal intensieve brainstormsessies zijn er 4 thema’s geformuleerd waar focus op gelegd gaat worden voor dit jaar. Deze thema’s vormen de basis voor ontwikkelingen die in 2022 gemaakt worden of live gaan. De gebruikers krijgen hierdoor niet alleen inzicht in de ontwikkelingen die reeds zijn gedaan, maar krijgen ook een blik op toekomstige ontwikkelingen met de daarbij behorende periode.

Ieder kwartaal staat in het teken van één of meerdere thema's, waarin ontwikkelingen zullen worden gedaan ten behoeve van dat onderwerp. Hiermee wordt er meer duidelijkheid geschept over de toekomst van het AGF softwarepakket en kunnen gebruikers beter anticiperen op ontwikkelingen.

Thema’s bepalend voor toekomstige ontwikkelingen
De roadmap bestaat uit 4 thema’s die gedurende het jaar een terugkerende rol hebben. De thema’s: Quality Assurance, Service Providers, Infrastructuur & Techniek en Supply Chain Management vormen de basis voor toekomstige GreenCommerce ontwikkelingen.

Binnen het thema Quality Assurance zijn diverse onderwerpen uit te lichten waar interessante raakvlakken ontstaan. Doordat er verschillende kwaliteitsprincipes aanwezig zijn in GreenCommerce, moet het voor de gebruikers eenvoudiger worden om zich te laten controleren / auditeren voor certificeringen als Global GAP, IFS, BRC, SkAL, PlanetProof, QC, etc.

Het onderwerp ‘Service providers’ (dienstverleners) is ook één van de hoofdthema’s op de agenda voor 2022. Trends van schaalvergroting en verdere specialisatie zullen er naar verwachting voor zorgen dat de dienstverleners-doelgroep zal groeien, waarbij specifieke focus op dienstverlening een onderscheidende factor van bedrijven wordt. Bedrijven zullen steeds vaker specifieke dienstverlening opzetten (denk aan: koelen, rijpen, specialistische soorten verpakkingen, etc.) en zullen moeten zorgen dat klanten op een flexibele manier kunnen worden bediend.

Daarbij worden onderwerpen als tracering en voedselveiligheid steeds belangrijker voor AGF bedrijven. Vandaar de prominente rol van het thema Supply Chain Management. Nieuwe ontwikkelingen om inzicht te verschaffen in leverbaarheid van producten, mogelijkheid tot signalering en prognoses zullen ervoor zorgen dat goederenstromen efficiënt worden ingericht.

Het thema ‘Infrastructuur & Techniek’ belicht de technische achtergrond van bovenstaande onderwerpen. Om nieuwe functionaliteiten te maken of updates uit te voeren, is een stuk infrastructuur en techniek cruciaal.

De digitale roadmap zal gedurende het jaar uitgebreid worden met meer informatie en bijbehorende artikelen. Houd deze dus regelmatig in de gaten voor belangrijke updates over GreenCommerce en toekomstige ontwikkelingen.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden