Vlotte GreenCommerce implementatie bij Witkamp - GreenCommerce

Vlotte GreenCommerce implementatie bij Witkamp

Gepost door  Ellen Samwel   op  21 augustus 2023

Witkamp zocht een nieuwe softwareoplossing om op de juiste manier controle te krijgen over dagelijkse bedrijfsprocessen. Hierbij kwamen zij in contact met jem-id en hebben zij de keuze gemaakt om met GreenCommerce te starten. Na een uitgebreide inventarisatie en voorbereiding is de software snel en succesvol geïmplementeerd. Hierdoor heeft Witkamp beter grip op bedrijfsprocessen en zijn zij in staat om efficiënt te werken. Door real-time inzicht in o.a. inkoop, verkoop, voorraad en financiën, kan er snel geschakeld worden.

Morris Peters (Sales Manager bij Witkamp) en Jaap Kool (implementatie specialist bij jem-id).

Meer grip en inzicht door het gebruik van de juiste software
Werken met de juiste software kan het succes van een bedrijf bepalen. ‘’Doordat de leverancier van ons vorige softwarepakket ons niet meer kon ondersteunen, waren we genoodzaakt op zoek te gaan naar een vervanger. Hierbij kwamen er vele pakketten voorbij, maar sommigen bleken heel complex of niet direct op de AGF sector gericht. Bij het selectieproces hebben wij gekozen voor een partnership met jem-id, vooral omdat zij gespecialiseerd zijn in de sector’’, aldus Morris Peters (Sales Manager bij Witkamp). Met GreenCommerce richt jem-id zich op verschillende doelgroepen binnen de AGF sector, zoals exporteurs, importeurs, verpakkers, logistiek dienstverleners, telersverenigingen en handelsorganisaties, waardoor het systeem goed bij een organisatie zoals Witkamp past. Inmiddels worden bij deze organisatie dagelijkse processen zoals inkoop, verkoop, voorraad en financiën via de software beheerd. 

Voorbereiding implementatie, standaardisatie en trainingen
Het kan uitdagend zijn om als organisatie met een nieuw softwaresysteem te gaan werken. GreenCommerce implementaties gaan daarom altijd van start na een uitgebreide selectie, inventarisatie en voorbereiding. Bij de ingebruikname van een nieuw systeem is het van groot belang dat er organisatiebreed draagvlak is. Jaap Kool (implementatie specialist bij jem-id): ‘’Implementaties hebben impact op de organisatie. Omdat een dergelijk traject complex kan zijn, wordt deze opgedeeld in fases, waardoor het zowel voor de klant als voor ons, jem-id, ‘behapbaar’ blijft. Hierbij valt of staat alles met een goede voorbereiding en communicatie, waardoor je beiden minder snel voor verrassingen komt te staan, omdat de grootste uitdagingen al vóór livegang getackeld kunnen worden. Implementaties gaan gepaard met veel persoonlijke aandacht en intensieve trainingen op elk niveau binnen de organisatie.’’ 

Vlotte implementatie en toekomstige ontwikkelingen 
Mede door de goede voorbereiding en samenwerking is het implementatieproces voorspoedig verlopen. Medewerkers van Witkamp zijn enthousiast. Peters geeft toe: ‘’De implementatie verliep soepeler dan verwacht, zelfs in een voor ons drukke periode. We hebben vooral de goede uitleg, duidelijke trainingen en de snelle communicatie met de medewerkers van jem-id positief ervaren. We werken inmiddels volledig met GreenCommerce en hierdoor hebben we goed inzicht in dagelijkse bedrijfsprocessen waardoor we vlot kunnen schakelen. De basis staat nu en we bekijken momenteel de vervolgstappen die we kunnen zetten, bijvoorbeeld rondom EDI en het gebruiken van data via een Business Intelligence tool.’’ Om klanten te helpen met een goede voorbereiding heeft jem-id een manifest met een bijpassende roadmap opgesteld. De roadmap biedt GreenCommerce gebruikers meer inzicht in toekomstige ontwikkelingen die op de planning staan. De roadmap bevat een combinatie van innovatieve, impactvolle en noodzakelijke ontwikkelingen waarbij rekening is gehouden met alle doelgroepen binnen de AGF sector.

Vragen of meer informatie? 
Remco Koornhof via remco@jem-id.nl of 0174 - 64 26 22

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden