Verwerkingsproces van certificeringen geoptimaliseerd in GreenCommerce i.s.m. Marni Fruit - GreenCommerce

Verwerkingsproces van certificeringen geoptimaliseerd in GreenCommerce i.s.m. Marni Fruit

Gepost door  Jill van der Knaap   op  27 oktober 2021

Onlangs zijn er in samenwerking met Marni Fruit nieuwe ontwikkelingen gedaan in het verwerkingsproces van certificaten en certificeringen in GreenCommerce. Marni Fruit heeft recentelijk gekozen voor GreenCommerce en zit momenteel midden in het implementatieproces. Voor een naadloze integratie waren er een aantal ontwikkelingen benodigd. Deze ontwikkelingen zijn een groot onderdeel geworden van de Tomato kwartaal release van GreenCommerce; de laatste en verplichte release van 2021.

Marni Fruit is een import/export bedrijf van AGF producten en gespecialiseerd in mixpallets. Met een eigen telersvereniging en een groot geconditioneerd distributiecentrum in Barendrecht is Marni Fruit één van de grotere spelers in de markt. Recentelijk zijn zij een implementatietraject gestart met GreenCommerce, waarbij de planning is om in het nieuwe jaar 2022 live te gaan met de AGF software. “Wij hadden het gevoel dat jem-id een bedrijf was wat open stond voor goede aanpassingen aan het GreenCommerce pakket, zoals de certificeringen en aanpassingen op het gebied van douane. Dit wordt dan ook bevestigd in de nieuwe Tomato release.”, aldus Marco de Keijzer van Marni Fruit over de keuze voor GreenCommerce.

De nieuwe ontwikkelingen focussen vooral op de vastlegging, registratie - en inzage van certificeringen van leveranciers en bijbehorende eisen van klanten.

Marni fruit gaat starten met AGF software GreenCommerce

v.l.n.r. proostmoment met Marco de Keijzer (Marni Fruit), Martijn van Andel (jem-id), Niek Haerkens (Marni Fruit)

Opsplitsing in verschillende fases om structuur aan te brengen
De ontwikkelingen zijn opgesplitst in verschillende fases. In de eerste fase werd gefocust op functionaliteiten voor het vastleggen van certificeringen voor leveranciers, met de flexibiliteit om op artikelniveau inrichtingen te kunnen doen. De certificeringen worden inzichtelijk gemaakt en er is een instelbare blokkerende werking te activeren om te zorgen dat er niet kan worden ingekocht wanneer een leverancier niet voldoet aan certificeringen.

Tevens wordt een uitbreiding toegevoegd waarmee kwaliteitsmedewerkers tijdens goederenontvangst inzicht hebben in de certificerings-status van leveranciers van de goederen.

In fase 2 ligt de focus op de eisen die klanten stellen op het gebied van certificeringen. Hierbij worden functionaliteiten toegevoegd die ervoor zorgen dat filteringen kunnen worden uitgevoerd om ongeschikte voorraad (volgens certificeringen) uit te filteren; zowel voor productie als verkoop. De nieuwe ontwikkelingen gaan Marni Fruit veel voordelen opleveren: “We krijgen beter inzicht in de certificeringen van alle leveranciers. Dit is een steeds belangrijker onderdeel van de bedrijfsvoering aan het worden. Food safety en food defence staan bij Marni Fruit hoog in het vaandel. Dit kunnen wij beter waarborgen d.m.v. GreenCommerce.”, vertelt Marco.

Voorraadinzicht en verwerking via multicompany tool
Naast de ontwikkelingen op het gebied van certificeringen, zijn er ook mogelijkheden toegevoegd voor voorraadinzicht en -verwerking wanneer er multicompany gewerkt wordt. Hiermee is het inzichtelijk wat het andere bedrijf heeft staan. Multicompany is een module op GreenCommerce waarmee er gemakkelijk met meerdere BV’s naast elkaar gewerkt kan worden in één systeem, waarbij de administratie gescheiden blijft.

Medewerkers leren werken met GreenCommerce d.m.v. trainingen
De livegang van GreenCommerce bij Marni Fruit staat gepland op 1 januari 2022. Ter voorbereiding op de livegang heeft Marni Fruit diverse GreenCommerce trainingen gevolgd zodat het personeel alvast bekend werd met de AGF software. De trainingen werden op locatie gegeven door een medewerker van jem-id en werden door beide partijen als erg positief ervaren. Marco: “De trainingen worden goed ontvangen door onze medewerkers; zij zien de mogelijkheden met GreenCommerce en zijn enthousiast. Door tijdens de training direct mee te klikken op een laptop in GreenCommerce krijgen zij gelijk gevoel erbij. Het wordt zeer positief ervaren en wij zien dat doen beter is dan alleen luisteren.”.

Voor meer informatie over het project of GreenCommerce, mail naar info@greencommerce.nl of bel naar 0174 - 642622. Voor meer informatie over Marni Fruit, zie de website: https://www.marnifruit.nl/

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden