Optimaal controle over de registratie van fusten in de AGF sector via het Fust-pakket - GreenCommerce.NET

Optimaal controle over de registratie van fusten in de AGF sector via het Fust-pakket

Gepost door  Jill van der Knaap  op  31 mei 2021

Veel AGF bedrijven hebben dagelijks te maken met verschillende soorten fust, denk aan verpakkingsmaterialen en dragers zoals pallets. Het onder controle hebben van zowel de eigen fustvoorraad als de voorraad die bij andere partijen ondergebracht is, is een administratief knelpunt voor veel bedrijven. Er is ook een groot aantal bedrijven die fust en verpakkingen inkopen om dit vervolgens door een externe partij te laten gebruiken voor het verpakkingsproces. Met het Fust-pakket van GreenCommerce krijgen beide type bedrijven grip op hun gehele fustvoorraad en de financiële administratie die daarbij komt kijken. Onlangs zijn er nieuwe ontwikkelingen gedaan in het Fust-pakket van GreenCommerce waardoor het onderdeel nog beter aansluit en geïntegreerd zit in de AGF software. De focus heeft gelegen op een verhoogde gebruiksvriendelijkheid, meer efficiëntie en completer inzicht in de fustregistratie.

Voor wie is het Fust-pakket van toepassing?
De fustuitbreiding in GreenCommerce is van waarde voor verschillende soorten AGF bedrijven. Het pakket is zo opgezet dat de diverse processen die te maken hebben met fust, allemaal op elkaar aansluiten. Een verpakkings- of productiegedreven bedrijf heeft bijvoorbeeld veel baat bij real-time inzicht in de fysieke voorraad van fusten. Een handelsbedrijf heeft daarentegen vaak meer baat bij een duidelijk inzicht in openstaande en uitstaande fustsaldo’s. Met het Fust-pakket is er controle over de fusten die worden geleverd en welke terug zullen komen. 

Fust registratie in de AGF sector met GreenCommerce software

¨Extra belangrijk om de fustregistratie op orde te hebben”
Timerfruit is een import- en exportspecialist van overzees fruit. Timerfruit beheerst het totale proces van plantage tot aan de consument, waarbij kwaliteit, continuïteit, flexibiliteit en kostenbeheersing centraal staan. Danny Verstappen, verantwoordelijk voor de logistiek binnen Timerfruit, werkt al sinds het begin met het Fust-pakket van GreenCommerce: “Het fust-pakket van GreenCommerce neemt ons werk uit handen doordat binnen het systeem alles met elkaar gekoppeld is en goed op elkaar aansluit. De fusten staan opgeslagen bij derden, zoals bij de Karsten Group Holding in Hoek van Holland." Sinds 2014 participeert de Zuid-Afrikaanse producent Karsten Group Holding in Timerfruit. Karsten Group Holding is een toonaangevende producent van druiven, citrussen, steenfruit, dadels, appelen en peren in Zuid-Afrika. "De EPS kratten en Interseroh kratten die wij gebruiken staan allemaal onder onze eigen naam, maar omdat wij een externe loods hebben, slaan wij deze ergens anders op. Het is voor ons daarom extra belangrijk om de fustregistratie op orde te hebben.”

Nieuwe ontwikkelingen
Met de komst van de Raspberry release zijn er nieuwe ontwikkelingen toegevoegd in het Fust-pakket van GreenCommerce. Nieuwe ontwikkelingen zorgen voor een verdere optimalisatie van de fustregistratie waardoor AGF bedrijven beter inzicht hebben in hun eigen fustvoorraden en het fust dat opgeslagen staat bij derden. Zo is er o.a. een nieuw scherm ontwikkeld waarin de verwachte voorraad per element voor de komende dagen en weken wordt getoond. In dit scherm worden de fusten getoond waarvan de voorraad geregistreerd dient te worden. Daarbij kunnen fustretouren nu gecontroleerd en afgehandeld worden zonder een apart Excel-bestand te gebruiken. Ook zijn de fust-leveringen in het “geplande verladingen” scherm een stuk overzichtelijker gemaakt doordat de verlaadplanning niet meer geopend hoeft te worden. Met de nieuwe ontwikkelingen is het Fust-pakket completer gemaakt, waarbij naast het bijhouden van fysieke fusten nu ook de financiële afhandeling gedekt is binnen GreenCommerce. Een volledig overzicht aan wijzigingen binnen het Fust-pakket is te vinden via de release notes van de Raspberry release.

Interesse of meer informatie?
Heb je interesse in het Fust-pakket van GreenCommerce of zou je graag meer informatie willen ontvangen? Neem dan contact op met Remco via remco@jem-id.nl of bel naar 0174 - 642 622.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden