Nieuwe import/export functie | GreenCommerce - GreenCommerce.NET

In één keer meerdere artikelen invoeren door de nieuwe import/export functie

Gepost door  Jill van der Knaap  op  17 oktober 2022

Sinds de Ximenia release wordt het proces van invoeren van artikelen in GreenCommerce efficiënter ingericht. Waar dit voorheen veel tijd in beslag kon nemen omdat het handmatig ingevoerd diende te worden, kan dit nu in één keer middels een import/export functie. Met nieuwe ontwikkelingen wordt het niet alleen eenvoudiger maar ook sneller om meerdere artikelen in één keer in te voeren.

Aanleiding
Het invoeren van nieuwe artikelen als gevolg van bijv. een nieuwe GreenCommerce installatie was altijd een tijdrovend proces. Omdat je als bedrijf al snel een groot aantal artikelen nodig hebt, worden er soms wel meer dan 1000 artikelen in één keer ingevoerd. Echter zijn er ook bedrijven die jaarlijks de artikelstam opnieuw moeten invoeren in verband met regelingen. Om deze bedrijven te ondersteunen, is er een Excel import ontwikkeld om snel meerdere artikelen tegelijk aan te kunnen maken.

Op basis van kolomnamen worden de gegevens van de artikelen ingelezen en gevalideerd. Zo is het mogelijk om basisgegevens van artikelen in te lezen en de daarbij horende artikel elementen en artikel productsamenstellingen. Het is ook mogelijk gemaakt om bestaande artikelen op basis van een export-template te kunnen exporteren als Excel bestand. Dit bestand kan vervolgens naar wens aangepast worden en gebruikt worden als importbestand om de nieuwe artikelen aan te maken.

De artikelen worden geëxporteerd naar een Excelbestand met 3 tabbladen: “Artikelen”, “Elementen” en “Producten”. In het artikelen tabblad kunnen de artikelen samengesteld worden. De “ArtikelRegelType” kolom geeft aan wat voor type regel het is en bepaald welke data uitgelezen wordt op het moment van importeren.
Het elementen tabblad bevat alle bestaande elementen met de daarbijbehorende elementprijzen en kan gebruikt worden als referentie om de artikelen samen te stellen. Het producten tabblad bevat alle bestaande producten en kan net als de elementen gebruikt worden als referentie om de artikelen samen te stellen.

Template instellen
Het is mogelijk om je eigen export-template in te stellen. Hier kun je aangeven welke kolommen geëxporteerd dienen te worden en in welke volgorde de kolommen geplaatst worden.

Wil je een importbestand inlezen? Via “Importeren” krijg je de optie om een importeerkenmerk aan te geven. Dit kenmerk wordt vervolgens bij het importeren voor elke artikelcode gezet. Vooral voor artikelen met bestaande artikelcodes is dit een voordeel. Na het importeren kan het kenmerk ook weer verwijderd worden uit de artikelcode.

Nadat alle informatie is gevalideerd zal er een nieuw scherm openen. Bovenaan zijn alle ingelezen artikel-samenstellingen te zien en onderaan eventuele foutmeldingen die zijn gevonden tijdens het inlezen/valideren van het importbestand. Indien er geen fouten worden gevonden, kunnen de artikelen geïmporteerd worden.

Vragen of meer informatie?
Heb je vragen of zou je graag meer informatie willen ontvangen? Neem dan contact met ons op via support@jem-id.nl of bel naar 0174 - 642 622.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden