Automatisch afletteren inkoopfacturen op basis van orderreferenties via Blue10 - GreenCommerce

Automatisch afletteren inkoopfacturen op basis van orderreferenties via Blue10

Gepost door  Jill van der Knaap   op  16 april 2024

Er zijn met de Date release nieuwe uitbreidingen toegevoegd aan de functionaliteiten van het inkoopfacturatie-proces. Hiermee is een eenvoudige manier van order matching mogelijk gemaakt. Om aan te geven welke inkoopfacturen en welke leveranciers geschikt zijn voor de automatische matching, is het mogelijk geworden om dit per leverancier te beheren.

Verschillende instellingen voor matching
Met verschillende instellingen wordt het mogelijk om het automatisch matchen van inkoopfacturen in te richten:

 • Wel/niet automatisch matchen
  Met deze instelling wordt bij het inlezen van een inkoopfactuur via Blue10 een automatische matching geprobeerd
 • Geaccepteerde marge als bedrag (valuta)
  Beheert het geaccepteerde verschil dat binnen de marges valt om een order wel/niet af te letteren in de inkoopfactuur, indien ingesteld
 • Geaccepteerde marge als percentage
  Beheert het geaccepteerde verschil als percentage dat binnen de marges valt om een order wel/niet af te letteren in de inkoopfactuur, indien ingesteld
 • Geaccepteerde periode voor orderdatum
  Deze instelling beheert de toegestane periode waarbinnen gezocht wordt naar orders die op referentie gematcht worden
 • Wel/niet automatisch verschil boeken
  Met deze instelling wordt een inkoopfactuur naar ‘afgerond’ gezet, indien er aan de gestelde criteria voor marges en periodes wordt voldaan. Eventuele verschillen worden direct geboekt
 • Goederen facturen boeken
  Een inkoopfactuur wordt op basis van kostenposten op orders (inkoop, productie, verkoop, transport) gematcht

Koppeling Blue10
Facturen die vanuit Blue10 worden ingeschoten, worden op basis van de instellingen van de leverancier wel of niet automatisch gematcht. Op basis van de afgesproken voorwaarden wordt gezocht naar orders die erbij horen en afgeletterd. De gevonden orders worden in de inkoopfactuur gezet.

Wanneer de instelling aan staat, zal er een verschil boeking gedaan worden waarna de inkoopfactuur direct zal worden afgerond. Om dit goed te registreren, wordt een kenmerk bij de inkoopfactuur opgeslagen om aan te geven dat er een automatische boeking gedaan is.

Handmatig matchen
Het is ook mogelijk om orders handmatig te matchen via een nieuw menu-item bij de inkoopfactuur. Een voorstel zal gegeven worden om de beschikbare (af te letteren) orders in beeld te brengen en automatisch aan te geven welke orders overeenkomen.

Vragen of meer informatie?
Heb je vragen of zou je graag meer informatie willen ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@greencommerce.nl of bel naar 0174 - 642622.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden