Koppeling met Transus - GreenCommerce.NET

Eenvoudig aansluiten op retailers en handelspartners

Eenvoudig aansluiten op retailers en handelspartners

De aansluiting naar retailers vindt vaak plaats door middel van uitwisseling van EDI berichten, waarbij tussenpartijen worden ingeschakeld om de vertaling te maken naar het format van retailers. De trajecten om EDI koppelingen op te zetten verlopen niet altijd even soepel en kunnen bovendien flink in de kosten lopen; dat moet anders kunnen...

FreshBabel Messenger als tussenpartij

Gelukkig kan dat ook anders! GreenCommerce omarmt FreshBabel om digitaal aansluiting te vinden met verschillende handelspartijen, zo ook met retailers. Om retailers te bereiken heeft FreshBabel Messenger een koppeling met EDI provider Transus gemaakt, waardoor direct aansluitingen beschikbaar komen richting een groot aantal retailers. Via deze koppeling kunnen voortaan verschillende EDI berichten zoals orders, verladingen (DESADV), en facturen automatisch worden ingelezen.

In onderstaand schema is een scenario geschetst om het proces te verduidelijken:

Stap 1: 
De retailer verstuurt een order. Deze order komt vervolgens terecht bij Transus.

Stap 2:
Transus zet alle ingekomen orders door naar jouw systeem en verstuurt deze via EDI. Omdat er vaak een tijdje zit tussen het verwerken van een verkooporder en het moment dat de factuur verstuurd wordt, zijn de orders die via EDI binnenkomen vaak voor een aantal dagen verder.

Stap 3:
De EDI berichten worden via FreshBabel Messenger vertaald naar een digitaal format, specifiek voor jouw GreenCommerce.

Stap 4:
Jij krijgt de order automatisch ingelezen in jouw GreenCommerce. Je hoeft deze order dus niet meer over te typen.

Stap 5:
De verkooporder is aangemaakt en na facturatie wordt de factuur teruggestuurd richting FreshBabel Messenger. Die zorgt er weer voor dat de factuur vertaald wordt naar een digitaal format, zodat Transus de factuur kan verwerken.

Stap 6:
Transus heeft de ingekomen facturen ingelezen en zet deze door naar de systemen van retailers. Vervolgens verstuurt Transus deze facturen via EDI.

Stap 7:
De retailer krijgt de factuur automatisch binnen in het eigen systeem. 

Nog niet helemaal bekend met FreshBabel Messenger? Lees dan deze pagina.

Aansluiting met andere handelspartners

Naast aansluitingen naar retailers, biedt FreshBabel Messenger ook de mogelijkheid om aan te sluiten op andere handelspartners om de onderlinge communicatie een stuk efficiënter plaats te laten vinden. Zo is het vrij eenvoudig om met klanten of leveranciers te koppelen die ook met GreenCommerce of met andere softwarepakketten werken.

De uitwisseling van digitale berichten is onderdeel van het pakket digitale koppeling. Benieuwd naar de mogelijkheden van dit pakket? Neem dan contact op met Remco via remco@jem-id.nl of bel naar 0174 -64 26 22.

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord