Ontdek hier de ontwikkelingen van AGF software GreenCommerce | Mango - GreenCommerce.NET

De eerste kwartaalrelease van 2020 betreft de Mango release. De Mango zal een verplichte release zijn. Als vervolgstap richting de standaardisatie van GreenCommerce is er een ontwikkeling doorgevoerd bij alle schermen waarbij systeemdocumenten vanuit het systeem gemaild konden worden. Verder zijn er extra mogelijkheden toegevoegd om prijzen automatisch in te vullen o.b.v. de artikeldagprijs, productdagprijs of de programmadagprijs. Ook is er extra aandacht besteed aan het optimaliseren van het proces rondom het afsplitsen van mixpallets binnen GreenCommerce. Daarnaast zijn er ook verbeteringen doorgevoerd in de Douane-module en op het gebied van verschillende koppelingen.

Filter

Voortaan wordt het land van herkomst van een productie partij al bepaald bij het maken van de partijreservering van het verbruik. 
Dit gebeurde voorheen bij het doorvoeren van de reservering. Hiervoor moet er overigens wel gebruik gemaakt worden van de module 'land van herkomst' (inbegrepen in het Export-pakket).

Wanneer je een systeemdocument wilde mailen vanuit GreenCommerce, kreeg je de optie om direct of indirect te e-mailen waarbij de optie om indirect te mailen onder een drop-down menu viel. In de nieuwe situatie zal het drop-down menu met de optie om indirect te mailen wegvallen. In plaats daarvan komt er in de bevestiging de keuze tussen direct- en indirect mailen, waardoor deze rechtstreeks gemaakt kan worden.

Lees hier meer voor een uitgebreidere beschrijving >>

Bij de relatie is in het tabblad ‘Klant’ de instelling gekomen voor een ‘Standaard kg staffel’. Hier kunnen alleen de staffels gekozen worden die voor deze relatie beschikbaar zijn. Als er van deze instelling gebruik gemaakt wordt, zal er bij het opstellen van een prijslijst handmatig of via een template rekening worden gehouden met deze staffel. Binnen de staffel wordt er op basis van datum gezocht naar de actieve staffelregel.

Bij het ‘afsplitsen en toevoegen’ van een pallet als verbruik of voor een verlading komt er een nieuw scherm omhoog als het een mixpallet betreft. Bij het openen van het scherm wordt in het bovenste kader de palletregels van de mixpallet getoond. Door middel van het dubbelklikken op een palletregel kan er gekozen worden hoeveel er afgesplitst moet worden. In het onderste kader wordt getoond welke aantallen er van welke palletregel gekozen zijn. Na het kiezen van een palletverpakking voor de doel pallet kan er op OK gedrukt geworden. Er zal nu een nieuwe pallet worden aangemaakt met de gekozen palletverpakking, de gekozen aantallen zullen naar deze nieuwe pallet worden verplaatst en de pallet zal worden verbruikt of in de verlading worden gezet.

Lees hier meer voor een uitgebreidere beschrijving >>

Er zijn twee nieuwe taken aan GreenCommerce toegevoegd waardoor het inplannen voor transport in de in- en verkooporderregel afgeschermd kan worden. Deze taken zijn automatisch aan alle rollen toegevoegd die toegang hebben tot de in- en verkoopschermen; er kan hier dus nu bewust van afgeweken worden. 

Bij het inplannen van transport kan je ervoor kiezen om een in- of verkoopregel aan een bestaande transportopdracht toe te voegen. Bij dit scherm hebben we het duidelijker gemaakt in welke transportopdracht de overige regels van de order zaten. Voortaan wordt aangegeven welke bestaande transportopdracht het betreft door te groeperen en middels een icoontje. 

Lees hier meer voor een uitgebreidere beschrijving >>

Het 'GreenXchange bestellingen' scherm in GreenCommerce is uitgebreid met de mogelijkheid om een datum te selecteren voor de bestel- en omrijddatum. Waar voorheen de inkoop of productie handmatig opgezocht moest worden om deze te verplaatsen in het geval van een omrijding, kan dit voortaan direct in het 'GreenXchange bestellingen' scherm gedaan worden. 

Bij een locatie is een extra instelling opgenomen waarmee een controle kan worden geactiveerd op het moment dat er logistieke instructies naar deze locatie worden gestuurd. Dit gebeurt bij een koppeling tussen GreenCommerce en een partij die de externe loods beheerd. 

Op het moment dat een gebruiker een productie-instructie of verlaadplanning-instructie instuurt naar respectievelijk de producent en laadlocatie, wordt er gecontroleerd of je voldoet aan de toewijzingsverplichting (partijtoewijzing). Zo wordt voorkomen dat er onvoldoende details naar de logistieke partij toegestuurd worden.

Via de systeemparameter 'WerktMetSSCCReeksen' is het mogelijk om met een SSCC reeks te werken. Deze reeks kan aan een locatie gekoppeld worden, zodat er per locatie met een andere SSCC reeks gewerkt kan worden. Hierdoor ben je in staat om je logistieke partners een aparte reeks SSCC nummers te geven. 

Het was al mogelijk om prijzen automatisch in te vullen in de verkooporderregels, maar via een parameter zijn hier extra mogelijkheden bij gekomen. Voortaan kan er een prijs in de verkooporderregel automatisch gevuld worden o.b.v. artikeldagprijs, productdagprijs, prijslijstprijs of de programmaprijs.

Via de systeemparameters 'StandaardKantoorVanAangifteExportAangifte' en 'StandaardKantoorVanVertrekExportAangifte' kan het standaard kantoor voor aangifte en vertrek voor de export aangifte aangegeven worden. Deze worden dan voortaan bij het aanmaken van een Export aangifte gevuld. Op de relatie is een instelling gemaakt bij het tabblad extra om van deze standaard waarde af te wijken. 

Bij de Export Administratie is er een extra menu item gekomen 'Douane Documenten'. Hier kan een handelsfactuur opgevraagd worden op basis van de proforma van de onderliggende order(s). 

De export van facturen naar Accountview is uitgebreid met tags om de BTW informatie mee te sturen. 

Voor de koppeling met een externe loods is een uitbreiding gemaakt dat een 'productie instructie' ingelezen kan worden in GreenCommerce en omgezet kan worden tot een productie opdracht. Hierbij wordt rekening gehouden met de reserveringen die voor die opdracht gelden.  

Door meerdere verkooporderregels in een keer te selecteren en voor bewerken te kiezen, kan voortaan ook de eindlocatie van deze regels aangepast worden. 

Bij een element is het vastleggen van een materiaal en materiaalgewicht gewijzigd. Het materiaal en materiaalgewicht is nu per land vast te leggen met een vanaf datum. Per land en vanaf datum kan ook aangegeven worden of er überhaupt een reservering voor het materiaal plaats moet vinden.

Er zijn geen release notes met dit label gevonden.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden