Kick-off samenwerking nieuwbouw Growers United Zwaagdijk en jem-id - GreenCommerce

Kick-off samenwerking nieuwbouw Growers United Zwaagdijk en jem-id

Gepost door  Ellen Samwel   op  16 februari 2023

Vorige week werd het startsein gegeven voor de samenwerking tussen het nieuwe verpakkingscentrum van Growers United - speciaal voor de blokpaprika’s van Paprico - en jem-id. Voor deze verpakkingslocatie wordt GreenCommerce in gebruik genomen; de software waarmee op de locatie het volledige productieproces beheerst wordt. Een aantal specifieke oplossingen en het opzetten van een integratieplatform behoren tot de onderdelen van dit project.

Complete oplossing door jem-id i.s.m. met machinefabrikanten
Growers United heeft voor de nieuwe locatie in Zwaagdijk de totale ICT inrichting van jem-id gekozen. Naast de nieuwe sorteerlijn en de volledig geïntegreerde interne logistiek is gekozen voor GreenCommerce van jem-id. Hiermee biedt jem-id een volledige ERP- en WMS-oplossing voor alle registratie en aansturing binnen het DC. Alle communicatie tussen de verkopers van Growers United en het verpakbedrijf wordt ontsloten door middel van FreshBabel Messenger, het standaard communicatieplatform van jem-id. Voor interne informatie-uitwisseling wordt een integratieplatform ontwikkeld. Hiermee worden machinefabrikanten zoals Viscon, Aweta en Burgmachinery voorzien van informatie en wordt er binnen GreenCommerce real-time informatie ontvangen over het productieproces. Met deze complete oplossing wil Growers United samen met de PapriCo telers een professionaliseringsslag maken, om gesteld te staan voor de toekomst. 

Nauwe samenwerking tussen jem-id en Viscon
Voor de nieuwe locatie in Zwaagdijk integreert Viscon samen met jem-id de verschillende machinelijnen met het ERP systeem GreenCommerce. Viscon’s Factory Intelligence Software zorgt ervoor dat alle machines perfect met elkaar integreren om efficiënt en controleerbaar te produceren. Patrick Sannes (Viscon): “Samen met jem-id zorgt Viscon ervoor dat Growers United Zwaagdijk in controle blijft over hun verpakkingsproces. Van verkoop naar start productieorder tot aan gepalletiseerd eindproduct. Betrouwbaar, traceerbaar en controleerbaar.”

Mark Borst (directeur Paprico) is afgelopen maanden betrokken geweest bij de voorbereidingen van het project en inmiddels heeft de officiële kick-off plaatsgevonden: ‘’Bij jem-id werken mensen met praktijkervaring en dat zie je in de gekozen oplossingen. Daarnaast werken ze al jaren in de AGF, waardoor we gezamenlijk snel kunnen schakelen en niet te veel uit hoeven te leggen over de processen. We werken niet voor niets al 10 jaar met applicaties van jem-id.’’

Berry van Zijp (Projectcoördinator jem-id) is samen met een aantal collega’s nauw betrokken bij het gehele project:

‘’Na een intensief voortraject, samen met Growers United, zijn we trots dat we een complete oplossing mogen leveren. Specifiek voor dit project heb ik veel kennis en ervaring kunnen inzetten die ik binnen de sector heb opgedaan voordat ik bij jem-id aan de slag ben gegaan. We zijn inmiddels gestart met de eerste ontwikkelingen en er vindt structureel overleg plaats om het project in de juiste banen te laten leiden.''

Vragen of meer informatie? 
Remco Koornhof via remco@jem-id.nl of 0174 - 64 26 22.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden