Looye Kwekers - GreenCommerce

Vernieuwd IT landschap biedt Looye Kwekers nieuwe kansen

Teler en verkooporganisatie

Foto v.l.n.r. Chakir Akachit, Michael van den Bos en Mervyn Noordam (Looye Kwekers).

De afgelopen periode heeft Looye Kwekers in samenwerking met jem-id, Nitea en andere software partners een succesvol traject afgerond voor de vernieuwing van het IT-landschap. Als uitgangspunt is neergelegd dat het van belang is om ‘flexibiliteit’ een belangrijk onderdeel van het nieuw te realiseren landschap te maken. Systemen moeten goed met elkaar kunnen koppelen, maar niet van elkaar afhankelijk zijn. De noodzaak om snel in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt, in de sector, of in de techniek is immers groot - flexibiliteit in de IT oplossingen is hierbij een essentieel onderdeel. 

Aanleiding en resultaat
Om als bedrijf verder door te kunnen groeien en professionaliseren is door Looye Kwekers beschreven hoe het IT landschap georganiseerd zou moeten worden om de strategische doelen te kunnen bereiken. Na gesprekken met verschillende potentiële partners is de keuze gemaakt om te gaan voor een totaaloplossing waarbinnen sectorspecifieke applicaties worden ingezet waar zij de meeste waarde toevoegen. Een belangrijke voorwaarde die hierbij is neergelegd is dat de applicaties eenvoudig met elkaar integreren en zorgen voor communicatie waar dit noodzakelijk is. De beoogde totaaloplossing moet hiermee veel meer toegevoegde waarde bieden dan een standaard ERP pakket, mede omdat de hoeveelheid maatwerk minimaal gehouden wordt. Chakir Akachit (IT Manager - Looye Kwekers): ''Na een aantal gesprekken met jem-id en de nieuwe structuur die zij voor ons geschetst hebben, is er voor o.a. GreenCommerce gekozen. Bij de situatieschets door jem-id kwam naar voren dat een koppeling tussen verschillende afdelingen essentieel voor ons was.’’ De commerciële processen worden volledig ondersteund door GreenCommerce, waarbij de ontsluiting naar o.a. afdelingen verpak, logistiek en finance op de achtergrond zorgt voor soepele communicatie binnen de organisatie. De processen rondom productie, om- en verpak, en verlading worden ondersteund door Work IT Verpakken en Viscon, waarbij de gerealiseerde resultaten worden aangeboden aan GreenCommerce ter verwerking. Uiteindelijk biedt de totaaloplossing nu volledig inzicht in tracering-informatie in zowel Work IT als GreenCommerce, waarmee een goede basis is gelegd voor verdere integraties met o.a. klanten. 

Integratie GreenCommerce en Work IT
Doordat de communicatie tussen GreenCommerce en Work IT op logische momenten in de processen is opgezet, ervaren gebruikers hierdoor veel meerwaarde. De technische oplossingen zijn zo ontworpen dat wijzigingen direct in beeld komen bij de medewerkers die dit nodig hebben. Robin van den Broek (product development bij jem-id) was nauw betrokken bij het traject: “Het doel was om een structuur neer te zetten met sectorspecifieke oplossingen die onderling goed met elkaar samenwerken maar niet afhankelijk zijn van elkaar. De koppeling tussen GreenCommerce en Work IT staat los van beide systemen en maakt gebruik van de beschikbare API’s om communicatie te faciliteren. Beide systemen kunnen nu zelfstandig worden doorontwikkeld, wat van grote toegevoegde waarde is en flexibiliteit biedt.’’ Chakir Akachit is enthousiast: ''De implementatie van het project liep gestructureerd en werd in fases uitgerold. Vanuit jem-id werd er goed naar het complete verhaal geluisterd, waardoor de juiste oplossing tot stand kwam. Ik ben tevreden met de fijne samenwerking, vooral door de professionele manier van communicatie en het buitengewoon sterke inzicht. Wij zouden GreenCommerce 100% aanbevelen op commercieel gebied. Het is een stabiel en betrouwbaar pakket dat flexibel te koppelen is met andere applicaties. Dankzij de moderne software zijn wij toekomstbestendig.’’

Toekomst
Nu de eerste vernieuwingen hebben plaatsgevonden, wordt alvast vooruit gekeken naar de volgende stappen die genomen kunnen worden. Zo wordt op korte termijn de integratie tussen GreenCommerce en het financiële pakket vernieuwd om te zorgen voor een efficiëntere manier van communicatie tussen de afdelingen commercie en finance. Daarnaast is het plan om de reeds aanwezige digitale aansluitingen met klanten verder uit te breiden zodat zo veel mogelijk klanten bestellingen digitaal kunnen aanleveren. 

Vragen of meer informatie? 
Neem dan contact op met Remco Koornhof via remco@jem-id.nl of 0174 - 64 26 22. 

PAKKET
GreenCommerce.NET, Datawarehouse, EDI

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden