Verstuur online prijslijsten vanuit AGF softwarepakket GreenCommerce - GreenCommerce.NET

Verstuur online prijslijsten vanuit GreenCommerce

Gepost door  Jill van der Knaap  op  5 juni 2019
Screenshot FreshBabel Supply webshop

Al geruime tijd is het mogelijk om vanuit GreenCommerce prijslijsten aan te maken die naar één klant per keer gestuurd kunnen worden. Vaak worden deze lijsten via e-mail naar meerdere ontvangers verstuurd, waar alle prijzen bij de artikelen worden vermeld. Een prijslijst geldt voor een zelf in te stellen periode en bevat klantspecifieke prijzen voor alle artikelen die je aanbiedt aan een klant.

Een groot nadeel bij het versturen van prijslijsten, is dat deze niet actueel kunnen zijn vanwege de manier waarop ze worden gedeeld met klanten, namelijk per mail, PDF of als Excel-bestand. Daaropvolgend krijgt de leverancier via allerlei kanalen, zoals mail, chat, telefonisch of via een foto, ingevulde prijslijsten opgestuurd. Dit zorgt voor onnodig veel werk en frustratie omdat prijslijsten niet meer actueel zijn door wijzigingen. Hoe fijn zou het zijn als deze prijslijsten online ingevuld kunnen worden waardoor het hele verkoopproces en stuk minder tijdrovend wordt?

Wij denken dat er hier een grote kans ligt om het verkoopproces efficiënter te laten verlopen. Door de prijslijsten online beschikbaar te maken als bestelformulier, kunnen er direct bestellingen worden geplaatst zodra een koper de gewenste aantallen heeft ingevuld.

Hoe gaat dat in zijn werk?
In eerste instantie deelt de leverancier een link (URL) met de gewenste klant, die daarmee wordt doorverwezen naar het online bestelformulier waar de aangeboden artikelen en prijzen van de leverancier staan vermeld. De online-prijslijst zal meer informatie bevatten dan de huidige prijslijsten die per mail worden verstuurd, mede omdat kopers hun bestellingen direct kunnen afronden en wijzigingen direct zichtbaar worden. Dit zorgt ervoor dat de leverancier direct inzicht krijgt wanneer een koper zijn winkelwagentje vult, en met deze informatie dus een hoop tijd kan besparen.

Dit houdt het bestelproces transparant voor leverancier én koper, zonder dat het huidige verkoopproces compleet op de schop gaat. Ben jij ook aangesloten op FreshBabel Messenger? Dan is het mogelijk om de bestelling direct in je eigen systeem door te krijgen nadat de producten besteld zijn. Dit geldt zowel voor koper als leverancier.

Screenshot AGF software GreenCommerce

Bovenstaand scherm laat de huidige prijslijst functie in GreenCommerce zien. Sinds kort is er een vinkje om de prijslijsten online te delen toegevoegd. Dit vinkje is voor iedere gebruiker, die over is op de J-release en toegang heeft tot de prijslijst functie, zichtbaar. Wanneer deze optie door jou als gebruiker wordt aangevinkt, zullen wij hier een melding van krijgen en vrijblijvend contact met je opnemen om te kijken wat we voor jouw organisatie hierin kunnen betekenen. Ben je geïnteresseerd en zou je wel willen starten? Stuur dan een mailtje naar jimmy@jem-id.nl.

Nog niet bekend met de prijslijst functionaliteit of het pakket Verkoop advanced? Check deze pagina om te zien of Verkoop advanced ook een mooie uitbreiding kan zijn voor jouw GreenCommerce, of neem contact op met Remco Koornhof via remco@jem-id.nl of bel naar 0174 - 64 26 22.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden