Vernieuwde manier van updaten GreenCommerce versterkt continuïteit - GreenCommerce.NET

Vernieuwde manier van updaten GreenCommerce versterkt continuïteit

Gepost door  Jill van der Knaap  op  12 september 2022

Vanaf de eerstvolgende kwartaalrelease zullen we overgaan naar een nieuwe manier van updaten van GreenCommerce. De huidige manier van updaten, waarbij 4 keer per jaar een versie handmatig geïnstalleerd dient te worden, zal daarmee een nieuwe vorm krijgen. Met ingang van de X-versie zullen updates (in overleg met de systeembeheerder) automatisch bij iedere gebruiker binnen een bedrijf geïnstalleerd worden, waarna de applicatie alleen opnieuw opgestart dient te worden. Door deze nieuwe manier van updaten te hanteren, zetten we een grote stap bij de verdere continuïteit van het product.

Altijd op de goede versie
In de huidige situatie kan het voorkomen dat binnen het team verschillende versies draaien. Dit heeft te maken met het gebruik van terminal servers, golden images of netwerkshares. Met de nieuwe werkwijze kunnen we op afstand alle gebruikers in één keer omzetten naar dezelfde versie. Hierdoor ontstaat er meer eenheid bij het bedrijf en is er beter overzicht voor beide partijen. Het wegzetten van een nieuwe versie zal nog steeds in overleg met de systeembeheerder of key user van jouw bedrijf uitgevoerd worden.

Gebruik van terminal server, netwerkshare of golden image
Maakt jouw bedrijf gebruik van een terminal server, netwerkshare of golden image? Met de nieuwe manier van updaten is het niet meer noodzakelijk om GreenCommerce af te sluiten of uit te loggen om de update te installeren. Hierdoor hoeft er geen verstoring meer plaats te vinden tijdens het uitvoeren van een update.

Welke veranderingen kun je tegenkomen
Vanaf de X-release zal je een aantal kleine veranderingen tegenkomen in het beginscherm van GreenCommerce. Rechts onderin zal je kunnen zien of de applicatie nog up-to-date is. Nadat je hierop klikt, komt er een optie beschikbaar om handmatig te controleren op updates. Hierdoor weet je meteen of en wanneer een nieuwe update geïnstalleerd zal worden.

Iedere paar minuten wordt er automatisch gecontroleerd of er een update beschikbaar is. Indien er een nieuwere versie beschikbaar is dan de geïnstalleerde versie, zal de update automatisch op de achtergrond gedownload en geïnstalleerd worden.

Verder is er ook inzicht in de update-status beschikbaar. Zodra de update succesvol is geïnstalleerd, krijg je een pop-up te zien met een optie om GreenCommerce opnieuw op te starten of om het opnieuw opstarten uit te stellen. Nadat de applicatie opnieuw is opgestart, zal de nieuw geïnstalleerde versie van GreenCommerce beschikbaar zijn. Uitstellen kan maximaal 3 keer, waarbij gekozen kan worden tussen 5, 30 of 60 minuten. Na 3 keer uitstellen ben je verplicht om opnieuw op te starten. Echter, wanneer je tijdens het uitstellen handmatig de applicatie sluit, zal bij het starten de nieuwste geïnstalleerde versie geopend worden.

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen of zou je graag meer informatie willen ontvangen? Neem dan contact met ons op via:

info@greencommerce.nl

0174 - 642 622

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden