Uitbreidingen in de WMS App: multi-user orderpicken, snel pallets verplaatsen en lane planning - GreenCommerce.NET

Uitbreidingen in de WMS App: multi-user orderpicken, snel pallets verplaatsen en lane planning

Gepost door  Jill van der Knaap  op  30 september 2022

Met de komst van de Ximenia release zijn er ook diverse nieuwe functionaliteiten toegevoegd in de WMS App en GreenCommerce. Met de ontwikkelingen is gefocust op slimme functionaliteiten binnen de App en meer informatievoorziening in GreenCommerce.

Ontwikkelingen in GreenCommerce
De mogelijkheid om binnen een picklijst een ophaaltijd aan te geven was er al. Nu is het echter ook mogelijk gemaakt om een dock-sublocatie aan te geven en om een orderpicker aan de picklist te koppelen. Door picklijsten vrij te geven kunnen orderpickers ook zelf picklijsten toe eigenen.

De knop ‘orderpicker toekennen’ is verwijderd en vervangen door ‘picklijst vrijgeven’. Als je hierop klikt, komt een scherm naar voren waarin verschillende gegevens ingevuld kunnen worden, zoals het gewenste startmoment voor het orderpicken en een deadline (mits deze anders is dan de ophaaltijd). Als dit veld leeg gelaten wordt, zal de ophaaltijd gebruikt worden als deadline. Verder is het mogelijk om naast een docklocatie, ook een ‘opbouwlocatie’ (ook wel een bouwlocatie of lane genoemd) aan te geven in dit scherm. Dit is een locatie waar orderpickers hun spullen kunnen neerzetten als de docklocatie daar (nog) niet geschikt voor is vanwege gekoelde producten of drukte bij het dock. Aan het dock hangt een administratief type; ‘Standaard’, ‘Dock’ of ‘Orderpick’.

Verder is het mogelijk gemaakt om met meerdere orderpickers aan één picklijst te werken; dit is in GreenCommerce aan te geven door de gewenste orderpickers komma-gescheiden in te voeren in het veld. Nadat de picklijst is vrijgegeven, komt alle informatie nogmaals terug in het ‘Geplande verladingen’ scherm.

Ontwikkelingen in de WMS App:
Wanneer de picklijst op het dashboard verschijnt, zie je de wijzigingen direct verschijnen. Ook binnen de picklijst is deze informatie beschikbaar. Waar voorheen informatie over de ophaaltijd en het dock stond, staat nu ook de start- en eindtijd. Als er een deadline is ingesteld, zal de ophaaltijd niet inzichtelijk zijn voor de orderpicker. Via de 3 puntjes zijn de orderpicklocaties instelbaar gemaakt.

Een bouwlocatie richt zich met name op het samenstellen van mixpallets. Wanneer een bouwlocatie wordt aangemaakt, dient er een palletverpakking en sublocatie gekozen te worden. Deze worden standaard vanuit de picklijst gesuggereerd.

Tijdens het picken van producten is er een nieuwe optie ontwikkeld om een product direct aan de bouwpallet te koppelen, in plaats van deze eerst te moeten splitsen. Dit bevorderd de snelheid omdat het aantal handelingen geminimaliseerd is tot één.

Wanneer een product op een actieve pallet binnen de picklijst gezet moet worden, kan dit bij het splitsen worden aangegeven. Daarna verschijnt een pop-up met extra informatie over wie die pallet heeft gepickt. Dit is een interessante toevoeging wanneer gebruik wordt gemaakt van multi-user orderpicken. De orderpicker komt in verschillende schermen terug en zal in het rood worden aangeduid wanneer het een actieve bouwpallet betreft. Deze gegevens zijn ook in GreenCommerce beschikbaar gemaakt door middel van logging.

Verder is er een nieuw menu onderdeel toegevoegd om een pallet snel te verplaatsen zonder dat je de actieve picklijst hoeft te verlaten. Voorheen waren hier een aantal handelingen in de applicatie voor benodigd. Via het nieuwe menu-item kom je in een pop-up scherm, waarna je de pallet en sublocatie scant of invoert. Daarna kun je de pallets snel verplaatsen en het scherm dichtklappen. Hierna kom je direct terug in je actieve picklijst.

Als laatste zijn er nieuwe functionaliteiten toegevoegd bij de binnenkomst. Dit is vooral handig voor bedrijven die werken met inslagen waarbij van te voren al bekend is wat er binnenkomt en welke palletnummers daaraan hangen. Wanneer je zoekt op een palletnummer, opent de App de bijbehorende inkoop waarbij de gegevens van de inkooporder ook getoond worden. De pallet wordt dan automatisch aangevinkt omdat dat degene is die je wil binnenmelden. Verder kun je ook gelijk de overige pallets scannen of aanvinken om dezelfde actie mee uit te voeren.

Vragen of meer informatie?
Heb je vragen over deze ontwikkelingen of zou je graag meer informatie willen ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden