Case: Timerfruit en Karsten Suiderland Logistics werken efficiënter via FreshBabel Messenger - GreenCommerce

Timerfruit en Karsten Suiderland Logistics werken efficiënter via FreshBabel Messenger

Gepost door  Ellen Samwel   op  3 februari 2020
AGF software GreenCommerce bij Timerfruit

Sinds kort hebben GreenCommerce-gebruiker Timerfruit en Karsten Suiderland Logistics (KSL) de samenwerking verder geprofessionaliseerd door elkaars systemen digitaal op elkaar aan te sluiten. Op deze manier zijn beide partijen in staat om gegevens over logistieke processen zoals inslag, productie en uitslag volledig automatisch met elkaar uit te wisselen waardoor er een grote efficiëntieslag is geslagen. De real-time koppeling tussen beide partijen komt tot stand door de inzet van FreshBabel als medium om informatie met elkaar uit te wisselen.

Wat doet de logistieke koppeling van FreshBabel Messenger?
AGF bedrijven met een externe loods hebben intensief contact op het gebied van logistieke processen. De communicatie tussen beide partijen vindt veelal plaats per mail of per telefoon en is hierdoor erg tijdrovend en foutgevoelig. Om oplossingen te bieden voor de tijdrovende en foutgevoelige processen rondom orderinvoer en dataverwerking aan beide kanten, heeft JEM-id FreshBabel ontwikkeld. FreshBabel biedt een platform waarmee verschillende systemen onderling met elkaar kunnen communiceren, zonder dat de achterliggende systemen hierop aangepast hoeven te worden. FreshBabel kan voor verschillende processen worden ingezet waarmee communicatie tussen partners wordt gefaciliteerd. Timerfruit en Karsten Suiderland Logistics maken gebruik van het platform voor communicatie over hun logistieke processen. 

Timerfruit werkt met GreenCommerce en Karsten Suiderland Logistics werkt met het Warehouse Management Systeem Boltrics. De logistieke koppeling van FreshBabel zit tussen GreenCommerce en Boltrics in, en verzorgt de vertaling van de berichten van- en naar de betreffende softwaresystemen. Voorheen konden beide systemen alleen eigen berichten ontvangen en verwerken. Het gevolg was dat er veel handmatige administratie bij kwam kijken wanneer berichten vanuit Boltrics gestuurd werden naar een ander softwaresysteem, zoals GreenCommerce, en vice versa. Door de koppeling op de juiste momenten in te zetten worden veel van de administratieve werkzaamheden weggenomen. Bovendien kunnen naast de logistieke gegevens in de toekomst ook bijbehorende facturen digitaal worden gedeeld. Zo wordt het communicatieproces tussen opdrachtgever en dienstverlener rond gemaakt en ervaren beide partijen veel voordeel van de aansluitingen. Eric Bruckner en Tim Reincke van Timerfruit hebben het over een efficiëntieverbetering bij het logistieke proces: “Belangrijke gegevens hoeven we niet meer over te typen. Bijkomend voordeel is dat er hierdoor minder fouten worden gemaakt.’’

Voor wie is de logistieke koppeling van FreshBabel Messenger?
Werk jij met GreenCommerce en voer je veel interne logistieke handelingen uit, of laat je deze uitvoeren door een bedrijf dat met een ander softwarepakket werkt? Denk hierbij aan inslagen (verwachte goederen), productie (registreren verbruik) en uitslagen (verladen). Dan is de logistieke koppeling een waardevolle uitbreiding. Binnen GreenCommerce is er ondersteuning voor zowel "opdrachtgever" als "opdrachtnemer" rollen, waardoor de ontwikkelingen voor beide soorten spelers interessant zijn. 

Makkelijker en sneller samenwerken
Heb je de interne logistiek uitbesteed en wil je op een makkelijkere en snellere manier samenwerken met deze partij? Neem dan contact op met Fernon via fernon@jem-id.nl of bel naar 0174 - 642 622. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden