Succesvolle samenvoeging van verschillende databases - GreenCommerce

Succesvolle samenvoeging van verschillende databases

Gepost door  Jill van der Knaap   op  7 februari 2022

Het jaar 2022 is goed gestart voor JEM-id. In april 2021 zijn we een samenwerkingstraject aangegaan met een grote klant om verschillende databases samen te voegen tot één, overkoepelende database. Na een intensieve periode waarin ‘onderlinge communicatie’ en ‘samenwerking’ de kernwoorden zijn die het traject typeren, is in de tweede week van januari het project succesvol live gegaan. Met het project heeft JEM-id een structuur neergezet waarbij het voor de klant in de toekomst mogelijk wordt om eenvoudig te koppelen met klanten en leveranciers. 

Aanleiding van het project
Het bedrijf is gaan focussen op het gezamenlijk verwerken van producten en kan daarmee een effectievere samenwerking met klanten en leveranciers aangaan. Door verschillende fysieke veranderingen, paste de technische achtergrond niet meer met de fysieke voorkant.

Door de verschillende databases samen te voegen tot één gezamenlijke database, zorgt JEM-id ervoor dat de klant in de toekomst eenvoudig kan koppelen met externe partijen. Koppelingen zullen via één en dezelfde structuur worden opgetuigd, waardoor deze dus ook makkelijker weggezet kunnen worden bij de locaties. Dit proces geldt ook voor vervolg ontwikkelingen, waardoor de klant op technisch vlak een grote stap heeft gezet richting future proofing.

Eén database, gescheiden inzicht per productmerk
JEM-id heeft een oplossing ontwikkeld waardoor het financiële inzicht per product alsnog gescheiden blijft. Dit is door middel van ‘Business Units’ beschikbaar gemaakt in het verkoopsysteem, waardoor intern het gewenste overzicht voor de producten voorhanden blijft. Het omzetten van alle data van de klant tot een werkende, nieuwe situatie heeft voor een minimale impact gezorgd bij de gebruikers, terwijl er maximale mogelijkheden zijn gecreëerd voor de klant.

Jeroen Nibbering, product owner GreenCommerce bij JEM-id, heeft het project van voor tot einde begeleid: “Om dit project te realiseren zijn er vanuit JEM-id verschillende ontwikkelsprints en gebruikerssessies ingezet om het gewenste resultaat te boeken. Diverse doelgroepen zijn gemoeid met het project; van verkoopafdeling, teler en administratief medewerker tot externe technische partners. De scope van het project is enorm en daarmee zeer uniek.”

Meer informatie?
Heb je vragen of zou je graag meer informatie ontvangen over dit project? Neem dan contact met ons op.

support@jem-id.nl

0174 - 642622

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden