Stabiele basis als springplank voor nieuwe ontwikkelingen - GreenCommerce

Stabiele basis als springplank voor nieuwe ontwikkelingen

Gepost door  Jill van der Knaap   op  14 mei 2024

Binnen GreenCommerce en de aanverwante applicaties worden periodiek updates uitgevoerd voor de stabiliteit van het product. Vaak gaat het hierbij om op het oog kleine veranderingen, maar die op de achtergrond voor een stuk efficiëntie zorgen. Wat betekent dit voor jou als gebruiker? In deze update vertellen (front-end) developers Dennis en Toni welke ontwikkelingen zij hebben gedaan.

“Er zitten veel voordelen aan het up-to-date houden van de achterliggende techniek.” begint Dennis, “Denk aan de laatste updates op het gebied van digitale beveiliging en snelheidsverbeteringen. Voor de gebruiker zijn dit soort ontwikkelingen niet visueel zichtbaar, maar zorgen wel voor een verbeterde gebruikservaring. Daarbij geldt uiteraard bij security dat ‘voorkomen’ altijd beter is dan ‘genezen’.” Cybersecurity is een onderwerp dat steeds belangrijker lijkt te worden naarmate de digitalisering bij bedrijven toeneemt.

De voorkant van GreenCommerce wordt geprogrammeerd in Angular; dat is de programmeertaal waarmee de gebruikerservaring wordt gevormd, zoals het dashboard en de schermen die je gewend bent van de GreenCommerce Apps. Toni: “Dat is het zichtbare gedeelte voor de gebruiker. De afgelopen periode hebben we bijvoorbeeld gewerkt aan een nieuwe navigatiestructuur voor de GreenCommerce Apps. Dit zal straks voor de gebruiker direct opvallen, omdat het menu een andere opzet krijgt. Met de nieuwe opzet kunnen we meer informatie kwijt in het scherm, omdat het menu slimmer wordt weergegeven.” De nieuwe navigatiestructuur voor de GreenCommerce Apps zal binnenkort concreet gemaakt worden, hierover volgt later meer informatie.

Dennis gaat verder: “Ook hebben we alle applicaties, waaronder GreenXchange en FreshBabel, geüpdatet naar de meest recente versie van Angular. Hiermee benutten we alle voordelen van de nieuwste versie, zoals ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en regelgeving.” Als gebruiker profiteer je daarmee niet alleen van deze voordelen, maar zal er in sommige schermen ook snelheidswinst zijn. “We hebben gefilterd op dubbele data, waardoor de applicatie sneller zal zijn en ook minder ruimte zal innemen tijdens het downloaden. Ook vermindert dit de foutgevoeligheid bij toekomstige ontwikkelingen."

Naast updates die in de front-end zijn doorgevoerd, zijn andere ontwikkelaars binnen het team aan de slag gegaan met de back-end; de achterkant van GreenCommerce. Ook hier zijn updates gedaan om richting de meest recente versie te gaan. “Doordat meerdere ontwikkelaars zijn aangehaakt op dit project, hebben we gebruik kunnen maken van verschillende expertises.” aldus Toni.

Minimaal eens per jaar wordt de front- en back-end geüpdatet naar de meest recente versie. Daar wordt in de planning rekening mee gehouden. “Door hier periodiek tijd voor te reserveren, levert dat op de lange termijn een hoop winst op. Dat zorgt voor een bepaalde stabiliteit en volwassenheid van het product.” sluit Toni af.

Vragen of meer informatie?
Heb je vragen over dit gesprek of zou je graag meer informatie willen ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@greencommerce.nl of bel naar 0174 - 642 622.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden