Slimmer keuren | GreenCommerce - GreenCommerce.NET

Slimmer keuren

Gepost door  Ellen Samwel  op  18 juni 2018
FreshTracker keurapplicatie voor de AGF sector

Op het gebied van keuren en quality control kun je binnen GreenCommerce op twee verschillende manieren te werk gaan. De eerste manier (en meest simpele variant) is de geïntegreerde keurmodule waarmee een gebruiker direct keurgegevens invoert in het systeem. Het selecteren van partijen en/of pallets die bij een keuring betrokken zijn, is hierbij een handmatig uit te voeren actie. De tweede manier is om via keurapplicatie FreshTracker keurrapporten te registreren en de resultaten daarvan het eigen systeem in te halen. Gebruikers werken via een app waarmee barcodes gelezen kunnen worden waarna de registratie van een keuring start. 

Voor gebruikers die via FreshTracker keuringen verwerken, is het tot voor kort nodig geweest om een extra barcode op de palletlabels af te laten drukken zodat deze codes gelezen kunnen worden voor het keurproces. Doordat er twee barcodes op een palletlabel aanwezig zijn, kan dit voor verwarring bij gebruikers zorgen. Uit de markt merken wij op dat het ook vrij regelmatig voorkomt dat pallets van eigenaar wisselen, waarbij het niet altijd noodzakelijk (of zelfs gewenst!) is om nieuwe palletlabels uit te printen en op de pallets te bevestigen.

Online service als oplossing
Deze twee probleemstellingen hebben ons aan het denken gezet en hebben geleid tot een oplossing waarmee het (a) niet langer nodig is om extra barcodes op palletlabels af te drukken, en (b) mogelijk wordt om het palletnummer van een leverancier te hergebruiken voor het eigen keurproces. Het resultaat is een online oplossing waarbij verschillende 'identifiers' aan één pallet kunnen worden gekoppeld. Denk hierbij aan het eigen palletnummer, maar ook het palletnummer van de leverancier, een SSCC nummer, of het FreshTracker nummer van de partij waar de pallet bij hoort. Deze koppelingen kunnen automatisch vanuit GreenCommerce worden aangemaakt, dit vindt volledig op de achtergrond plaats via de nieuwe onderliggende architectuur.

Door deze nieuwe manier van registreren ontstaan plots veel meer mogelijkheden zodra het gaat om het identificeren van specifieke pallets. Doordat er meerdere 'identifiers' gebruikt kunnen worden om één pallet aan te duiden, kunnen tools waarbij bijv. gebruik wordt gemaakt van scanning direct een vereenvoudiging in het proces opleveren. Zo is het in het voorbeeld van FreshTracker nu dus mogelijk om eenvoudig je eigen palletnummers te gebruiken voor een keurregistratie. Ook als product door exerne leveranciers wordt aangeleverd, maar waar het palletnummer ook voor het interne proces gebruikt wordt, kan dit nummer direct worden gebruikt als input voor het eigen keurproces.

Toekomstig
De eerste toepassing van deze online oplossing is reeds gevonden in de vorm van FreshTracker. In de toekomst zullen er meer toepassingen volgen waardoor het proces in een loods efficiënter en eenvoudiger kan worden ingericht. Denk aan versnelde registratie van binnenkomende goederen tijdens ontvangsten door de palletnummers van leveranciers direct te kunnen gebruiken. 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden