Efficiënt rapporteren van exportstatistieken met GreenCommerce en GroentenFruit Huis koppeling - GreenCommerce

Efficiënt rapporteren van exportstatistieken met GreenCommerce en GroentenFruit Huis koppeling

Gepost door  Jill van der Knaap   op  19 juni 2023

Sinds januari 2023 neemt GroentenFruit Huis de exportstatistieken van het Kwaliteits Controle Bureau (KCB) over. Hiervoor is een nieuw Systeem Exportstatistiek ontwikkeld waarmee digitaal de wekelijkse gegevens kunnen worden aangeleverd. Softwarebedrijf jem-id heeft een koppeling met GroentenFruit Huis gerealiseerd waarbij het voor gebruikers van GreenCommerce mogelijk wordt om eenvoudig en accuraat gegevens te beheren en aan te leveren via het softwarepakket.

AGF bedrijven werden verzocht om wekelijks hun exportstatistieken te rapporteren bij het GroentenFruit Huis. Dit kan momenteel op 3 verschillende manieren: via het online portaal, via Excellijsten of middels een API koppeling.

Om GreenCommerce gebruikers zo goed mogelijk te ondersteunen, is er een koppeling gerealiseerd met het Systeem Exportstatistiek van GroentenFruit Huis. Robert Bakker van GroentenFruit Huis benadrukt het belang van de gegevensverzameling: “Omdat wij de data zowel op product- als weekniveau verzamelen, hebben we een unieke bak aan informatie beschikbaar waarmee we de marktpositie van onze leden helpen te versterken. De koppeling met GreenCommerce zorgt voor een gemakkelijke manier van deze gegevensverzameling. Voor bedrijven die veel producten naar meerdere landen exporteren is de API koppeling een uitkomst. Omdat de data direct uit het systeem wordt aangeleverd, is het onderhoudsvrij en foutloos.”

Binnen het AGF softwarepakket kunnen gebruikers via een nieuw scherm de exportstatistieken beheren en versturen richting GroentenFruit Huis. Dit betreft gegevens die gaan over grensoverschrijdende goederen binnen Europa. Om de koppeling te kunnen gebruiken, dienen gebruikers eenmalig de KCB groepen en landen te koppelen aan de stamgegevens zoals deze bij GroentenFruit Huis bekend zijn.

Het nieuwe scherm is opgedeeld in 2 delen, waarbij het bovenste gedeelte de verkooporderregels van de gekozen week toont. In het onderste gedeelte wordt een samenvoeging van het aantal netto kilo's getoond per land van bestemming met de bijbehorende rapportagegroep. Wanneer gegevens niet overeenkomen met de gegevens zoals deze bekend zijn bij GroentenFruit Huis, zullen deze in het rood gekleurd zijn. Eventueel ontbrekende stamkoppelingen worden direct in het foutmeldingen-panel aangegeven. Zo is het voor gebruikers in één oogopslag duidelijk welke gegevens extra aandacht nodig hebben. De data uit GreenCommerce wordt real-time vergeleken met data van GroentenFruit Huis, waardoor eventuele correcties eenvoudig en snel doorgevoerd kunnen worden.

Berry van Zijp, implementatie specialist bij jem-id, begint: “We kregen vanuit verschillende klanten de vraag of een dergelijke koppeling met GroentenFruit Huis beschikbaar was. Na een korte inventarisatie hebben we besloten om zelf de handschoen op te pakken en de koppeling samen met Zijtwende International als eerste klant verder te perfectioneren.”

Robert Bakker sluit af: “Als één van de eersten is jem-id aan de slag gegaan met onze API om een koppeling te realiseren met hun AGF softwarepakket GreenCommerce. De samenwerking verliep erg prettig door de korte lijntjes en regelmatige contactmomenten.”

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van GreenCommerce en/of de API koppeling met GroentenFruit Huis? Neem dan contact met ons op via info@greencommerce.nl of bel naar 0174 - 642 622.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden