Palletwegingen: nieuwe ontwikkelingen t.b.v. implementatie Greenco - GreenCommerce.NET

Palletwegingen: nieuwe ontwikkelingen t.b.v. implementatie Greenco

Gepost door  Jill van der Knaap  op  10 juni 2022

Complexe implementaties zijn niet nieuw voor team AGF. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe klanten live gegaan met de GreenCommerce software en de volgende staan alweer op de planning. Binnenkort is het de beurt aan Greenco; een internationale teler en verpakker van snackgroenten, bekend van o.a. de Tommies. Voordat zij live kunnen gaan, was het benodigd om een aantal ontwikkelingen omtrent het registreren en vastleggen van palletgewichten te maken. Deze ontwikkelingen zijn inmiddels afgerond en getest. In dit gesprek met Softwareontwikkelaar Toni van Bergenhenegouwen en Projectcoördinator René Koene hebben we het over het proces van idee tot uitwerking en hoe dit voor hen is verlopen.

Greenco gaf eind 2021 aan te willen gaan starten met GreenCommerce om hun processen te digitaliseren. Hiervoor werkten zij met een maatwerkpakket welke door de jaren verouderd was geraakt. Voordat ze konden starten met GreenCommerce, was het essentieel om een aantal ontwikkelingen op het gebied van palletwegingen door te voeren in het systeem en de gekoppelde GreenCommerce WMS App. Greenco werkt met eigen telers maar koopt ook in bij externe partijen om aan de vraag van hun klanten te kunnen voldoen. Om alle telers een eerlijke prijs te kunnen betalen, worden de pallets met product van te voren gewogen. Dit wordt ofwel op de teeltlocatie, dan wel op locatie van Greenco gedaan. Op basis van deze gewichten worden de telers uitbetaald.

René: “Tijdens de demo van GreenCommerce kwam deze uitdaging eigenlijk al direct naar voren; Greenco registreert op basis van kilo’s en dus niet op basis van colli, zoals de meeste van onze klanten doen. Om een goede situatieschets te kunnen maken, zijn we bij hen op bezoek geweest en hebben we use cases uitgewerkt. Vervolgens zijn deze aan Greenco gepresenteerd om te valideren of het bij de verwachtingen aansloot. Hierna konden we de ontwikkelingen gaan voorbereiden.”

Toni vult aan: “We vinden het belangrijk om verder te kijken dan de oplossing van het probleem dat voor handen ligt. Als we iets maken, kunnen we er dan voor zorgen dat andere (toekomstige) klanten er ook baat bij hebben?” De beoogde ontwikkelingen zijn intern voorgelegd aan Jeroen (Product Owner) en Robin (Process Architect) die met een kritische blik keken naar de oplossing om deze breder inzetbaar te krijgen.

“Binnen GreenCommerce hadden we wel een optie om gewicht aan een pallet te koppelen en dat vast te leggen, maar in de GreenCommerce WMS App hadden we hier nog geen goede oplossing voor. Vandaar dat we gezamenlijk de tekentafel op hebben gezocht om een duurzame ontwikkeling te maken.” vertelt René. Alhoewel Toni al ruim 6 jaar bij JEM-id werkzaam is, was dit zijn eerste GreenCommerce project: “Voor de start van dit project had ik een inwerktraject afgerond om de architectuur en structuur van de AGF producten te leren kennen. Mijn ervaring ligt vooral bij webapplicaties, vandaar dat ik mij bij dit project heb gefocust op de ontwikkelingen in de GreenCommerce WMS App.”

De klant was tijdens het traject betrokken bij de voortgang door middel van stand-ups en demo’s van de ontwikkelingen. Toni: “We begonnen de week voor de sprint met een project kick-off waarin we te horen kregen wat de opdracht was. Daarna hebben we met het team gezeten om het project verder af te kaderen. Zo zijn we erbij gekomen om het project op te splitsen in 2 delen; een deel GreenCommerce en een deel WMS App. De ontwikkelingen werken overkoepelend samen, maar zijn technisch gezien ook apart van elkaar te gebruiken.” Toni heeft een universele situatie voor de WMS App gemaakt die voor iedere situatie anders ingevuld kan worden, waardoor de ontwikkeling voor meerdere partijen interessant kan zijn. “De werkwijze bij team AGF is anders dan ik gewend was, waarbij in het bijzonder het stukje klantcontact een positieve toevoeging is aan mijn werkzaamheden. Het gaf me veel voldoening om direct de reactie van de klant te zien en feedback te krijgen op mijn werk. Dan gaat het toch wat meer leven en is er een duidelijk doel om naartoe te werken."

Met de nieuwe toevoegingen aan GreenCommerce en de WMS App is het mogelijk om een bruto gewicht aan een pallet toe te kennen en wordt op basis van de stam door het systeem een netto productgewicht berekend. “Wanneer een bedrijf werkt met kilo’s in plaats van colli, is het cruciaal om de gewogen voorraad nauwkeurig te hebben. Dat kan veel schelen op grote volumes.” aldus René. Door te wegen kan men letterlijk zien hoeveel kilo er nog op voorraad is en het is direct inzichtelijk hoeveel kilo product uiteindelijk weg is gegaan. Zo is de uitbetaling van de telers nauwkeurig op te vragen. “We hopen dat de oplossing een vliegende start biedt voor Greenco.” sluit René af.

Wil je reageren op dit gesprek? Neem contact op via:
info@greencommerce.nl
0174 - 642 622

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden