Optimale tracering bij telersvereniging Growers United door nieuw project ‘Scannen op de tuin’. - GreenCommerce

Optimale tracering bij Growers United door nieuw project ‘Scannen op de tuin’ van JEM-id

Gepost door  Ellen Samwel   op  28 juni 2021

Traceerbaarheid speelt een grote rol bij het efficiënt inrichten van bedrijfsprocessen. Daarom heeft JEM-id voor Growers United en haar telers, het project ‘Scannen op de tuin’ ontwikkeld. Deze oplossing zorgt ervoor dat de organisatie direct inzicht krijgt in de voortgang van de productie en traceerbaarheid. Om dit proces in beeld te brengen, is er in samenwerking met Growers United een bedrijfsvideo gemaakt.

Efficiëntie logistiek door volautomatisch magazijn en software
Growers United is een coöperatie van én voor groentetelers en heeft de focus liggen op het telen, verpakken en verkopen van kasgroenten. De nieuwe locatie van Growers United Maasdijk heeft een volautomatisch magazijn is geheel gebouwd met het oogmerk om de logistieke stromen voor versproducten zo efficiënt mogelijk te laten lopen. "We zijn blij met de samenwerking met JEM-id. Door het project ‘Scannen op de tuin’ kunnen de telers, transporteurs en medewerkers van inslag, efficiënter werken. Ook is het inzicht in de gehele logistieke keten, van teler tot klant, sterk verbeterd’’, aldus Patricia Gardien van Growers United. 

Digitaal inzicht via GreenCommerce en GreenXchange
Growers United maakt gebruik van GreenCommerce, waarmee zij worden ondersteund in de dagelijkse werkzaamheden om klanten en telers op de juiste wijze te kunnen bedienen. De telers van Growers United maken gebruik van het aan GreenCommerce gekoppelde online telersplatform GreenXchange. Met dit platform worden bestellingen en voorraad verwerkt, transport geregeld en overige teeltregistraties beheerd. Met de nieuwe ontwikkeling van JEM-id wordt de samenwerking tussen Growers United en haar telers nog efficiënter, doordat de organisatie per teeltbedrijf precies weet welke pallets er geproduceerd, en onderweg zijn richting de verpakkingslocaties Maasdijk en de Lier.

Verbetering traceerbaarheid 
Het proces werkt als volgt: De teler krijgt bestellingen binnen via GreenXchange. Vervolgens produceert de teler de pallets, waarbij iedere pallet een sticker met een unieke code krijgt. De pallets worden daarna ingepland voor transport en toegekend aan een transporteur. De chauffeur scant de pallets die daadwerkelijk de vrachtwagen in gaan. Doordat pallets zelfstandig gescand kunnen worden, is het voor de chauffeur ook mogelijk om 's nachts te laden. Zodra de vrachtwagen vertrekt, is de informatie direct beschikbaar bij Growers United zodat er een goed beeld is van de rollende voorraad. Bij binnenkomst op de verpakkingslocatie in Maasdijk scant het geautomatiseerde magazijn de pallets, waarna deze verder worden verwerkt. Omdat iedere pallet voorzien is van een uniek pallet-id, is de tracering op palletniveau gewaarborgd.

Vragen en meer informatie
Voor vragen, opmerkingen of een demo kan er contact opnemen worden met Remco Koornhof via remco@jem-id.nl of 0174 - 64 26 22.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden