Nieuwe techniek zorgt voor continuïteit van het gekoppelde telerplatform GreenXchange - GreenCommerce

Nieuwe techniek zorgt voor continuïteit van het gekoppelde telerplatform GreenXchange

Gepost door  Jill van der Knaap   op  12 september 2023

Afgelopen jaar zijn we begonnen met het omzetten van diverse GreenXchange schermen naar vernieuwde versies. Onlangs zijn er wederom een aantal schermen omgezet waardoor telers beter met het platform kunnen gaan werken. Ontwikkelaars Toni van Bergenhenegouwen, Robin van den Broek en Joost de Wilde zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met het overzetten van de laatste schermen binnen GreenXchange. In deze update vertellen zij welke veranderingen zijn doorgevoerd en welke voordelen telers eruit kunnen halen.

“Begin 2022 zijn we begonnen met de belangrijkste onderdelen te vervangen binnen GreenXchange," begint Robin van den Broek, “De vorige technische structuur werd namelijk vanaf dat jaar niet meer volledig ondersteund. Dit gaf niet direct problemen voor het gebruik, maar kon op den duur er wel voor zorgen dat bepaalde functionaliteiten niet meer werkten of dat er geen wijzigingen meer aangebracht konden worden aan het platform. Om door te kunnen blijven ontwikkelen was een update in de techniek van GreenXchange benodigd.”

Lage impact, verhoogde continuïteit
De afgelopen periode zijn de onderdelen artikel- en productprognose, de zetting, instellingen en het dashboard onder handen genomen. Hieronder wordt per onderdeel kort toegelicht welke aanpassingen zijn gedaan:

Dashboard
Het dashboard is het eerste scherm dat gebruikers zien wanneer zij de applicatie openen. Dit is het verzamelpunt voor belangrijke informatie uit GreenXchange. In het vernieuwde dashboard is dan ook rekening gehouden met het tonen van deze informatie, zodat de gebruiker in één oogopslag de voortgang van zijn processen kan inzien. De Twitter-feed werd niet meer gebruikt en is om die reden ook weggelaten uit het nieuwe scherm.

Instellingen
Het scherm voor de instellingen is een stuk overzichtelijker gemaakt, waarbij nieuwe tabbladen onderscheid maken tussen persoonlijke-, locatie-, printer- en afnemer-instellingen.

Prognose
De artikel- en productprognose onderdelen zijn ook in een nieuw jasje gestoken, waarbij diverse verbeteringen voor de invoer zijn toegevoegd. Zo is er een limiet gezet op de lengte van een periode waardoor er meer ruimte is gecreëerd in de invoervelden.

Zetting
Het scherm van de zetting-registratie is opnieuw ingedeeld door middel van uitklapbare contentblokken (weken), wat voor meer overzicht heeft gezorgd. Ook zijn de tabellen heringedeeld waardoor er meer informatie toonbaar is.

Ook nu is er gefocust op het behoud van de logische structuur van de applicatie. “Zo hebben we in de layout rekening gehouden met de gebruikerservaring van telers, waarbij belangrijke knoppen en instellingen op nagenoeg dezelfde plek gebleven zijn. Hierdoor zal de overgang voor gebruikers zo min mogelijk impact op de dagelijkse werkzaamheden hebben, terwijl zij wel van de nieuwste techniek kunnen profiteren.” aldus Toni van Bergenhenegouwen.

Momenteel worden de nieuwe schermen getest door een select groepje telers. De verzamelde feedback zal naderhand worden verwerkt in de applicatie, zodat de schermen beschikbaar kunnen worden gesteld voor alle gebruikers.

Vragen of meer informatie?
Heb je vragen over de nieuwe schermen van GreenXchange of zou je graag meer informatie willen ontvangen? Neem dan contact met ons op via:
info@greencommerce.nl
0174 - 642 622

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden