Nieuwe ontwikkelingen in ELMO - GreenCommerce.NET

Nieuwe ontwikkelingen in ELMO

Bedrijfsprocessen in een AGF loods zijn vaak nog traditioneel ingericht. Papieren picklijsten, opdrachtbonnen en to-do lijstjes worden veel gebruikt om het orderpickproces in een loods te organiseren. Speciaal voor GreenCommerce gebruikers hebben we de orderpick-applicatie ELMO ontwikkeld. Met ELMO wordt het orderpickproces in een loods volledig geautomatiseerd, waarbij wijzigingen en feedback real-time kunnen worden doorgegeven aan het personeel in de loods of kantoor. Dit zorgt voor een snellere en eenvoudigere manier van werken, zonder dat er nog papier nodig is tijdens het orderpickproces.

 

Nieuwe ontwikkelingen in ELMO
Om het orderpickproces in een AGF loods verder te optimaliseren, zijn er een aantal nieuwe ontwikkelingen doorgevoerd in ELMO:

Actieve bouwpallet aanmaken

Voor verladingspicklijsten is er een nieuwe functie voor het maken of selecteren van actieve bouwpallets toegevoegd. Wanneer voorheen een orderpicker een mixpallet wilde maken, waren er een aantal stappen die doorlopen moesten worden in het systeem. Met het de functionaliteit voor actieve bouwpallets in ELMO is het opbouwen van mixpallets een stuk sneller geworden waardoor het orderpickproces nóg sneller verloopt!

Een actieve bouwpallet is te herkennen aan het icoontje naast het palletnummer. Via het tabblad 'pallets' kun je ook switchen om andere pallets te activeren als bouwpallet. Tijdens het orderpicken kun je direct producten picken naar deze actieve bouwpallet, waardoor er een stuk minder handelingen nodig zijn. Dit geldt zowel voor het picken van delen van pallets als 'restpallets' waar het volledige aantal aan een mixpallet wordt toegevoegd.

Belangrijke info:

  • Wanneer er een bouwpallet actief is, kun je producten sneller picken naar deze pallet. 
  • Per picklijst kun je één actieve bouwpallet vastleggen. Je bouwpallet wordt onthouden zodra je het scherm verlaat zodat je later eenvoudig weer verder kunt. 
  • Bij het toevoegen van een nieuwe (lege) pallet in een picklijst wordt deze automatisch als bouwpallet geactiveerd. 

Beter inzicht in het picken van fusten

Naast product is het voor productie ook benodigd om de juiste aantallen grondstoffen zoals fust en materiaal naar de machines te verplaatsen.

Met het nieuwe tabblad “fusten” in ELMO is dit vanaf deze update direct inzichtelijk voor orderpickers. Wil je dit graag actief hebben? Neem even contact op zodat we dit voor je kunnen inschakelen.

Let op: Dit geldt alleen voor elementen waarbij fustregistratie aan staat.

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord