Meer inzicht in certificeringen van leverancier en producenten - GreenCommerce

Meer inzicht in certificeringen van leverancier en producenten

Gepost door  Jill van der Knaap   op  12 april 2022

In de Vanilla versie zitten verschillende nieuwe ontwikkelingen om het proces rondom het certificaatbeheer uit te breiden. Kwaliteitsmedewerkers krijgen steeds meer te maken met de verwerking van certificeringen, ook van leveranciers en de onderliggende producenten. Het is belangrijk dat deze informatie op een overzichtelijke manier wordt weergegeven zodat de kans op fouten geminimaliseerd wordt. In samenwerking met verschillende klanten zijn we aan de slag gegaan met nieuwe ontwikkelingen om het proces rondom certificeringen in GreenCommerce uit te breiden.

Thema: Quality Assurance & Compliancy
Binnen het thema Quality Assurance & Compliancy is er verder gewerkt aan een nieuwe laag binnen het certificaatbeheer. Deze laag betreft de mogelijkheid om ook certificeringen vast te leggen van producenten (zoals telers/farms) van leveranciers waar wordt ingekocht. Eén van de ontwikkelingen richt zich op het kunnen beheren van leveranciers, de onderliggende producenten en bijbehorende producentlocaties. Verschillende leveranciers kunnen goederen leveren van dezelfde originele producenten, iets wat gebruikers direct kunnen beheren.

Er is een uitbreiding gemaakt via een nieuw dashboard waarin de certificering status van leveranciers op een gedetailleerd niveau wordt weergeven. Naast dat voor iedere leverancier in beeld wordt gebracht welke certificeringen actief en geldig zijn, wordt dit ook voor alle onderliggende producenten gedaan. Zo heb je als gebruiker in één keer een duidelijk beeld van de gehele keten tot aan het niveau van producentlocaties (bijv. PUC, PHC of growercode).

Daarbij is een extra functionaliteit toegevoegd waarmee ook een basisvorm van MRL registraties kan worden vastgelegd. Bij het invoeren hiervan wordt aangegeven voor welke producent en evt. welke producentlocatie een monster is aangevraagd en of er uit de analyse een overschrijding is gevonden. Ook deze gegevens worden in het certificerings dashboard getoond; zo heb je als gebruiker snel en eenvoudig veel relevante data in beeld.

In één oogopslag de juiste keuzes maken
Als vervolg op deze ontwikkelingen is in de derde sprint ruimte gemaakt om certificaat informatie beschikbaar te maken in de processen waar voorraad wordt benaderd, zoals tijdens het verkoopproces. Verkopers kunnen in één oogopslag de juiste keuzes maken m.b.t. verkoopbare voorraad, omdat voor iedere partij inzichtelijk is wat de certificaten/certificeringen zijn geweest ten tijde van inkoop en ontvangst.

In combinatie met de eerdere ontwikkelingen waarmee een partij kan worden voorzien van een specifiek GGN of teler identificatie, zijn dit nu twee cruciale eigenschappen die direct beschikbaar zijn tijdens het verkoopproces. Keuzes over ‘welke voorraad geschikt is voor welke klanten’ kunnen zo eenvoudiger worden gemaakt met gestructureerde informatie die direct en real-time beschikbaar is.

Toekomstige ontwikkelingen
Zodra het mogelijk is om inzicht te krijgen in de certificering en bron-eigenschappen van partijvoorraad, gaan we verder kijken om eisen van klanten vast te leggen en zo een dwarsdoorsnede van voorraad te kunnen maken. Geschikte voorraad kan eenvoudig opvallend gemaakt worden en voorraad die beslist niet naar een klant mag, kan ook in het proces geblokkeerd worden.

Daarbij onderzoeken we de mogelijkheid om te gaan koppelen met externe partijen die data geautomatiseerd kan aanleveren wanneer dit normaal gesproken handmatig ingevoerd moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het koppelen van certificerings informatie of aan het inlezen van MRL resultaten.

Lees voor meer informatie de Vanilla release notes.

Meedenken over nieuwe ontwikkelingen?
Wil jij ons helpen om een concreet beeld te krijgen van de benodigdheden? Wij werken graag samen met klanten om tot de juiste oplossingen te komen. Neem contact met ons op via:
support@jem-id.nl
0174 - 642 622 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden