Koppeling tussen GreenCommerce en Work IT Verpakken zorgt voor naadloze aansluiting bij Looye Kwekers - GreenCommerce.NET

Koppeling tussen GreenCommerce en Work IT Verpakken zorgt voor naadloze aansluiting bij Looye Kwekers

Gepost door  Jill van der Knaap  op  17 maart 2022

Er is een nieuwe koppeling tussen GreenCommerce en Work-IT Verpakken gerealiseerd voor Looye Kwekers. De tomatenkweker werkt al jaren met GreenCommerce om commerciële bedrijfsprocessen te beheren. Omdat Looye Kwekers gebruik ging maken van de nieuwe Work-IT software, was er een nieuwe koppeling benodigd richting GreenCommerce om beide systemen met elkaar te laten communiceren. De nieuwe koppeling zorgt ervoor dat diverse gegevens over productie en logistieke activiteiten tussen de systemen uitgewisseld kunnen worden. Hierdoor is de onderlinge communicatie tussen de commerciële afdeling en de afdelingen productie en logistiek naadloos op elkaar afgestemd.

Aanleiding nieuwe koppeling
Met de migratie naar de nieuwe Work-IT Verpakken software van Nitea, ontstond bij Looye Kwekers de behoefte om de data uitwisseling tussen beide systemen ook te verbeteren. In de oude koppeling was bepaalde informatie niet beschikbaar in de loods; iets waar in de nieuwe situatie een enorme winst in wordt verwacht. De nieuwe koppeling zorgt voor een toekomstbestendige oplossing waarbij informatie over productie en verladingen in beide systemen te zien zijn, waardoor er beter geanticipeerd kan worden.

Het project is opgesplitst in 3 fases en op 1 februari is de eerste fase live gegaan bij Looye Kwekers. “Het traject naar de livegang is bijzonder goed verlopen, met als eindresultaat een succesvolle implementatie van Work-IT Verpakken. Dankzij de goede samenwerking tussen Looye en de ontwikkelende partijen is de eerste fase soepel verlopen." aldus Chakir Akachit van Looye Kwekers. “De nieuwe koppeling tussen GreenCommerce en Work-IT verpakken biedt ons een goede basis om door te ontwikkelen op het gebied van informatie uitwisseling en sluitende traceerbaarheid van de goederenstroming.”

In de tweede fase zal er meer informatie verstuurd worden van Work-IT Verpakken naar GreenCommerce, zoals de volledige teelttracering. Zo kan Looye Kwekers in beide systemen op detailniveau inzien welk product van welke teler komt en waar dit uiteindelijk naartoe verladen is. Deze informatie is momenteel alleen beschikbaar in Work-IT Verpakken, maar zal nu worden gedeeld met GreenCommerce zodat deze ook voor de gebruikers daar inzichtelijk is.

De laatste fase zal in het teken staan van flexibiliteit. Daarbij zullen beide partijen nog enkele additionele processtromen ondersteunen in de koppeling tussen de systemen.

Intensief samenwerkingstraject
Looye Kwekers maakt al jaren gebruik van JEM-id’s GreenCommerce om grip te houden op (commerciële) bedrijfsprocessen. Om de nieuwe koppeling te realiseren is er een intensief samenwerkingstraject gestart tussen de bedrijven, waarbij Nitea en JEM-id gezamenlijk de tekentafel opzochten voor de technische structuur. Zo zijn er meerdere ontwikkel-sprints ingezet met nauwe betrokkenheid vanuit Looye Kwekers en zijn er diverse demo's en testsessies georganiseerd waarbij zowel JEM-id, Nitea als Looye Kwekers aanwezig waren.

“Normaal gesproken werken we los van elkaar aan onze eigen producten. Voor deze koppeling was een intensieve samenwerking nodig waarbij we veel en snel moesten overleggen. Er waren wekelijks contactmomenten en testsessies bij zowel Nitea, Looye als bij JEM-id. Zo hebben we de nieuwe connector gerealiseerd die zorgt voor de onderlinge uitwisseling van berichten tussen GreenCommerce en Work-IT Verpakken. Met dit project is er veel meer begrip naar elkaar toe gecreëerd en hebben we snel kunnen schakelen voor onze gezamenlijk klant; namelijk Looye Kwekers.” vertelt Robin van den Broek, developer en process architect bij JEM-id.

“JEM-id en Nitea hebben bewezen dat je als softwareontwikkelaars succesvol kan samenwerken aan een optimale koppeling tussen softwareoplossingen, met ieder een eigen specialisme. Belangrijk hierbij is het om de klant bij iedere stap in dit proces te betrekken, zowel bij ontwerp en realisatie als implementatie en ‘go-live’. Looye Kwekers heeft middels deze koppeling een optimale ondersteuning in het gehele bedrijfsproces van overpakt product, tot aan verkoop en verlading” vertelt Alwin van der Zwan, productmanager bij Nitea.

Losstaande koppeling om flexibiliteit te waarborgen
Het uitgangspunt van het project was om optimale flexibiliteit te bieden aan Looye, zodat zij alle vrijheid hebben om wijzigingen aan te brengen in de afzonderlijke systemen zonder tussenkomst van JEM-id of Nitea. Beide systemen werken autonoom, maar zijn via de koppeling naadloos op elkaar aangesloten. Dit biedt Looye Kwekers optimale vrijheid en flexibiliteit voor de toekomstige bedrijfsvoering.

Meer informatie?
Voor vragen of meer informatie over dit project, kan contact opgenomen worden met:
support@jem-id.nl
0174 - 642 622

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden