Ontdek hoe je als AGF importeur containers kan registreren en monitoren | GreenCommerce - GreenCommerce

Importeursmodule

Gepost door  Ellen Samwel   op  22 juni 2017
Export regelen met AGF software GreenCommerce

Met de komst van de Courgette release komen er een aantal interessante ontwikkelingen aan die vooral bedoeld zijn voor importeurs. De focus is specifiek gelegd op de registratie en logistieke afhandeling van containers. Tot op heden was het voor importeurs niet altijd even makkelijk om het voortraject van inkoop op een goede manier vast te leggen en te kunnen monitoren. Vooral onderwerpen als inzicht in verwachte leveringen, containers, en de logistieke voortgang daarvan worden vaak buiten GreenCommerce gedaan, terwijl dit waardevolle informatie is voor het gehele vervolgproces dat in GreenCommerce wordt afgehandeld. 

Leveringen en containers
Het kunnen invoeren en beheren van leveringen en containers is een volledig nieuw onderdeel. Op de achtergrond is ervoor gezorgd dat een container één op één overeenkomt met een inkooporder, zodat inkoopadministratie en manier van vastleggen van partijen niet verandert. Als er containers worden geleverd of ingekocht, is vaak op voorhand al bekend welke palletnummers in welke container zitten en bij welke partijen ze horen. Om hierop in te spelen, kunnen pallets vooraf gespecificeerd worden, zodat er bij de ontvangst van containers op een efficiënte manier kan worden binnengemeld, bijvoorbeeld door de palletnummers binnen te scannen.

Containerplanning
Voordat een container uiteindelijk op de bestemming wordt afgeleverd, doorloopt het al een heel logistiek proces. Denk hierbij aan het lossen van containers, douane controles, ophalen door transporteurs, enzovoorts. Via het nieuwe containerplanning-onderdeel kun je het proces vanaf aankomst in de haven of luchthaven tot aan aflevering op de eindlocatie helemaal volgen en vastleggen. Ideaal om centraal inzicht te kunnen hebben in de inkomende goederenstromen.

Conflicten
Zowel zee- als luchttransport wil nog wel eens vertraging oplopen. Omdat orders vaak al zijn ingedeeld op basis van de verwachte aankomsttijden, is het erg waardevol om op het moment van vertragingen direct actie kunnen ondernemen als dat nodig is. Met het nieuwe 'inkoopconflicten-scherm' wordt hier op gebieden handig op ingespeeld. Zo kun je bij een vertraging direct inzien welke verkooporders of productieopdrachten problemen krijgen, of welke transportopdrachten qua opgegeven laad- en lostijden niet meer gaan lukken.

Informatie van de bron overnemen
Van de pallets die worden geïmporteerd is vaak al best wat bron-informatie beschikbaar. Denk hierbij aan palletnummers, Global GAP-nummers en oorspronkelijke telers. Ook deze informatie kan nu direct vanuit containers worden vastgelegd, zodat je qua tracering erg gedetailleerd te werk kan gaan.

Wil je meer weten over de functionaliteiten? Neem dan contact op en laat je informeren.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden