GreenCommerce Apps als basis voor vernieuwde lay-out GreenXchange - GreenCommerce.NET

GreenCommerce Apps als basis voor vernieuwde lay-out GreenXchange

Gepost door  Jill van der Knaap  op  16 februari 2022

In 2022 staat er een een nieuwe technische update op de agenda voor ons gekoppelde telerplatform GreenXchange. De vorige technische structuur werd namelijk in het nieuwe jaar niet meer volledig ondersteund. Dit gaf niet direct problemen voor het gebruik, maar kon op den duur er wel voor zorgen dat bepaalde functionaliteiten niet meer werkten of dat er geen wijzigingen aangebracht konden worden aan het platform. Om door te kunnen blijven ontwikkelen was een update in de front-end van GreenXchange benodigd.

Minimale impact voor gebruikers
Omdat de ontwikkelingen van GreenCommerce Apps in een steeds verder stadium komen, hebben we bewust ervoor gekozen om de lay-out van GreenCommerce Apps over te nemen voor GreenXchange. Hiermee zit GreenXchange nog beter geïntegreerd binnen GreenCommerce.

Er is een ontwikkelmethode gebruikt waarbij het huidige GreenXchange blijft draaien terwijl de nieuwe versie per menu-onderdeel kan worden omgezet. Hiermee wordt de impact van de overgang voor gebruikers geminimaliseerd en hoeft er geen livegang gepland te worden. Zo behoud JEM-id de focus om nieuwe ontwikkelingen te maken en ontstaat er geen stilstand!

Vanaf het tweede kwartaal van 2021 zijn er voorbereidingen gedaan om de techniek, AngularJS, om te zetten naar dezelfde techniek waarin GreenCommerce Apps is opgezet. Later lag de focus op het overzetten van functionaliteiten uit AngularJS naar Angular.

Lay-out gebaseerd op best practices van Microsoft en Google
De vernieuwde lay-out is gebouwd op basis van ‘de best practices’ van Microsoft en Google. Er is veel focus op overzicht en inzicht in data gelegd. Daarbij is GreenXchange installeerbaar als app op je telefoon of tablet.

Vragen of meer informatie
Heb je vragen over deze ontwikkeling of GreenXchange i.c.m. GreenCommerce? Neem dan contact met ons op via:

support@jem-id.nl

0174 - 642 622

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden