FreshTracker transitie naar QC App - GreenCommerce

FreshTracker transitie naar GreenCommerce App

Gepost door  Jill van der Knaap   op  16 november 2021

GreenCommerce Apps is steeds verder aan het uitbreiden. Eerder kwamen de Sales en Purchase App als toevoeging op jouw GreenCommerce windows applicatie, waarmee in- en verkooporders direct inzichtelijk worden via een app op jouw telefoon of tablet. De volgende stap is gezet richting een nieuwe GreenCommerce App dat zich focust op het kwaliteitsbeheer voor AGF bedrijven; de Quality Control (QC) App. De huidige FreshTracker App wordt omgebouwd tot QC App, met ten minste dezelfde functionaliteiten als FreshTracker, maar dan in een nieuw en beter jasje.

Roadmap: Laatste kwartaal 2021 en eerste kwartaal 2022
Het thema van Q4 2021 en Q1 2022 van de roadmap staat volledig in het teken van kwaliteitsbeheersing. Naast de ontwikkelingen voor de verwerking van certificeringen en certificaten, kwalitatieve product inspecties en kwaliteitscontroles, zijn we ook gestart met het ombouwen van de huidige FreshTracker applicatie naar een QC App, aangesloten op GreenCommerce Apps. De QC App neemt alle functionaliteiten over die reeds beschikbaar zijn in FreshTracker maar dan als webapplicatie. Daarbij zal er in de toekomst verder ontwikkeld worden aan de QC App om kwaliteitsprocessen voor AGF bedrijven verder te optimaliseren. Uiteindelijk zal de QC App FreshTracker volledig vervangen.

Momenteel zijn we bezig met een technische vernieuwing van functionaliteiten waardoor het voorlopig mogelijk is om FreshTracker en de QC App tegelijkertijd te kunnen gebruiken. Keurrapporten zijn dan inzichtelijk in beide systemen en kunnen ook bewerkt worden. Hiermee bereiden we FreshTracker voor op een volledige transitie naar de QC App, zodat het voor gebruikers een eenvoudige overgang zal worden. Ook maakt dit het mogelijk om te gaan starten met een pilot, waarin een aantal FreshTracker gebruikers kunnen gaan testen met de QC App.

Voordelen van de QC App

  • Geen app store meer nodig
  • Fout logging is beter inzichtelijk omdat het online staat i.p.v. op je eigen telefoon. Hierdoor kunnen wij goede ondersteuning bieden op support, omdat we beter inzicht hebben in de processen 
  • Updates zijn sneller en makkelijker 
  • De App biedt mogelijkheden voor nieuwe wensen in de toekomst
  • Future proof

Pilot

De eerste bedrijven gaan binnenkort starten met de testfase van de QC App. Dit zijn gebruikers die reeds gebruik maken van FreshTracker om het keurproces van AGF producten vast te leggen.

Ben je geïnteresseerd in de pilot maar nog niet gevraagd om mee te doen? Of ben je benieuwd naar de voortgang? Neem dan contact met ons op voor een korte introductie.

FAQ

1. Mijn bedrijf maakt gebruik van FreshTracker, gaat er iets voor ons veranderen?
“In eerste instantie niet. FreshTracker blijft gewoon werken zoals je gewend bent. Echter zullen wij op den duur geen ontwikkelingen meer doen voor FreshTracker, omdat we langzaamaan de transitie maken naar de QC App.”

2. Wanneer kan ik starten met de QC App?
“Binnenkort gaan we starten met een pilottraject. Na de pilot zal de QC App snel beschikbaar worden voor iedereen die momenteel gebruik maakt van FreshTracker. In het eerste kwartaal van 2022 gaan we beginnen met de uitrol van de QC App. Tegen die tijd zal er contact opgenomen worden voor een stukje uitleg en ondersteuning. Kan je niet wachten en zou je mee willen doen met de pilot? Neem dan contact met ons op. ”

3. Zitten er financiële gevolgen aan de transitie?
“FreshTracker wordt op abonnementsbasis afgenomen. Dit zal ook gelden voor de QC App. Daarbij zal er meer inzicht zijn in het aantal licenties. Je kan namelijk zelf beheerder worden van wie er op dat moment gebruik van maakt (er is een beheerder in de identity server, die voor de Sales-, Purchase-, en QC App gebruikers aan en uit kan zetten)."

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via michelle@jem-id.nl of bel naar 0174 - 642 622.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden