Als AGF bedrijf douaneaangiftes communiceren richting agenten en transporteurs - GreenCommerce.NET

Met één knop douaneaangiftes communiceren richting agenten en transporteurs

Gepost door  Jill van der Knaap  op  18 oktober 2019
Export regelen met AGF software GreenCommerce

Het afhandelen van douaneaangiftes zal na een Brexit een grote opgave worden wanneer er handel wordt gedreven met het Verenigd Koninkrijk (VK). De handmatige verwerking hiervan is onmogelijk omdat de administratie te veel tijd in beslag zal nemen. Vandaar dat we een geïntegreerde douane-service koppeling hebben gemaakt, waarbij douaneaangiftes via één knop kunnen worden gecommuniceerd richting de douaneagenten en transporteurs. De koppeling zal AGF-exporteurs tijd besparen en ontzorgen tijdens een Brexit-overgang.

Geïntegreerde douane-service koppeling
Om de overgang van een Brexit soepeler te laten verlopen, is gezocht naar een oplossing om de douaneaangiftes sneller en makkelijker te kunnen verwerken in GreenCommerce. Voor de aankomende pilot haakt DailyFresh Logistics aan als transporteur en douane-afhandelaar. Verder is het mogelijk om met iedere douaneagent en/of transporteur samen te werken.

Brexit stress? Wees voorbereid!
Wanneer de Brexit doorzet, zal het VK buiten de Europese Unie vallen waardoor exportgegevens ook ingediend zullen moeten worden bij het KCB. Naast de douane-service koppeling, zijn er binnen GreenCommerce reeds mogelijkheden om via het Exportpakket elektronische aangiftes richting het KCB te versturen. Vanuit GreenCommerce wordt er gekoppeld met e-CertNL. Het pakket biedt de functionaliteit om export-aanvragen via KCB-aangiftes direct in GreenCommerce in te voeren, zodat niet alle orders die buiten de EU worden geëxporteerd, handmatig overgetikt hoeven te worden.

Meer informatie?
Heb je veel handelscontact met het VK of andere landen buiten de EU? Zorg ervoor dat je op tijd bent voorbereid op een Brexit (met of zonder ‘deal’). Voor meer informatie over de Douane-service of het Exportpakket, neem contact op met remco@jem-id.nl of bel naar 0174 - 64 26 22.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden