Barcode controles in de keur-applicatie FreshTracker - GreenCommerce.NET

Barcode controles in de keur-applicatie FreshTracker

Gepost door  Jill van der Knaap  op  11 mei 2021

FreshTracker is de keurapplicatie voor AGF bedrijven die werken met GreenCommerce. Keurmeesters zijn verantwoordelijk voor het juist invoeren van diverse keur-informatie in FreshTracker, waarna deze informatie real-time in GreenCommerce getoond wordt. Door middel van keurtemplates van FreshTracker kunnen keurmeesters de kwaliteitscontrole van AGF producten uitvoeren.

Er zijn behoorlijk veel barcodes in omloop binnen de AGF. Naast de productlabels zijn er ook dooslabels en palletlabels. Een klein foutje in één van de barcodes is snel gemaakt en kan problemen geven in de verdere gebruik van het product.

Sinds kort is er een ontwikkeling in FreshTracker gedaan waardoor het mogelijk wordt om de kwaliteit van deze barcodes te controleren en te keuren. De barcode kan gescand worden met de camera van het device waar de applicatie op geïnstalleerd staat. Zo kan de keurmeester aangeven of een barcode scanbaar is én correct is.

Controleren van barcodes via FreshTracker
Bij het opstellen van een FreshTracker template is het nu mogelijk om een nieuw type te kiezen, namelijk ‘Barcode scan’. Als dit type wordt gekozen komt er in de app een mogelijkheid naar voren om een barcode te scannen, welke er als volgt uitziet:

Bij het openen van het scherm zal de barcode standaard leeg zijn. Als gebruiker kan je met de knop [Scannen] een barcode gaan scannen. Zodra een barcode wordt herkent, zal deze worden ingevuld in het tekstveld. Daarna kan je aangeven of de barcode correct gelezen is of niet.

Het kan natuurlijk voorkomen dat de barcode niet gelezen kan worden. De scanactie moet dan gestopt worden door op [Terug] te klikken. De barcode wordt dan als ‘onleesbaar’ beschouwd en het vinkje om aan te geven of de barcode correct is, wordt op ‘nee’ gezet.

Na het afronden van het keurrapport kan deze in de app en in de browser bekeken worden. Voor de regels waarbij een barcode gekeurd (gescand) is, wordt door middel van een kleur aangegeven of deze correct is of niet.

Voorbeeld applicatie

Voorbeeld browser (portal)

In de Excel export van de keurrapporten is een extra kolom bijgekomen welke aangeeft of de barcode correct is of niet:

Interesse of meer informatie?
Ben je geïnteresseerd in het gebruik van FreshTracker of ben je reeds gebruiker en heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via support@jem-id.nl of bel naar 0174 - 642 622.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden