Apple blijft toch webapps ondersteunen in iOS 17.4. Wat betekent dit? - GreenCommerce

Update: Apple blijft toch webapps ondersteunen met iOS 17.4. Wat betekent dit?

Gepost door  Jill van der Knaap   op  1 maart 2024

Laatst bewerkt: 12-3-2024

Onlangs is door Apple bekendgemaakt dat zij de beslissing terugdraaien om webapps niet meer te ondersteunen in Europa. In de definitieve versie van iOS 17.4 die in maart uit zal komen, zal het gebruik van webapps dus weer mogelijk zijn. Dit is goed nieuws voor onze applicaties, zoals de GreenCommerce Apps en GreenXchange.

In een officieel statement beschrijft Apple dat zij het eerder genomen besluit terugnemen. In februari 2024 besloot het bedrijf dat zij met de komst van iOS 17.4 officieel afscheid zouden nemen van webapps in Europa. Dit was naar aanleiding van de Europese Digital Markets Act (DMA) die per 8 maart van kracht is gegaan. Om hieraan te kunnen voldoen, zou Apple de techniek voor webapps helemaal opnieuw moeten maken. Daar zag Apple vanaf, maar neemt dit besluit nu dus terug vanwege de discussie die is ontstaan vanuit de development community.

Voor Apple gebruikers verandert er dus voorlopig niks aan de gebruiksvriendelijkheid van onze applicaties. Deze zullen op dezelfde manier blijven werken zoals je van ons gewend bent. Goed nieuws voor onze applicaties!

Mocht in de toekomst meer duidelijk worden rondom dit onderwerp, komen we tijdig met een update. Kijk voor de meest actuele informatie op Tweakers.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden