AGF bedrijfspagina inzichtelijk via Business Intelligence (BI) dashboards - GreenCommerce.NET

AGF bedrijfspagina inzichtelijk via Business Intelligence (BI) dashboards

Gepost door  Ellen Samwel  op  15 juli 2019

Data begint een steeds belangrijkere rol te spelen voor veel organisaties. Wie de juiste data in handen heeft en daar goed mee om weet te gaan, krijgt waardevolle inzichten, die kunnen leiden tot lagere kosten en snellere werkwijzen. Met behulp van het ‘Datawarehouse pakket’ of de nieuwe Lite versie hiervan, wordt GreenCommerce data inzichtelijk via rapportages en dashboards. Hierdoor zijn bedrijven in staat om op basis van heldere overzichten de juiste koers te kiezen.

Betrouwbare data
Voor financiële en commerciële afdelingen is data zeer belangrijk. Met behulp van de juiste data kunnen bedrijven naadloos inspelen op de behoefte van klanten. Om ervoor te zorgen dat Business Intelligence (BI) tools gebruik kunnen maken van de data uit GreenCommerce, wordt er op een aparte omgeving gewerkt die hier speciaal voor is geoptimaliseerd. Daarbij is het essentieel om over betrouwbare data te beschikken zonder dat belangrijke dagelijkse werkzaamheden worden vertraagd of in gevaar gebracht worden. Of je nu zelf dashboards wilt ontwikkelen, dit door een andere organisatie laat doen of gebruikt wilt maken van een dashboard dat door JEM-id is ontwikkeld; een goede basis is cruciaal.

Bastiaan Bouwman van Looye Kwekers gebruikt al enige tijd het Datawarehouse pakket: “Wij zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van het Datawarehouse pakket. Het biedt ons de mogelijkheid om zelf rapporten te maken in Power BI en dit geeft ons beter inzicht dan alleen Excel. Het management kan vooral naar het brede plaatje kijken en de accountmanagers hebben nu beter inzicht in de om- en afzet per account. Ik zou het anderen aanraden omdat het je toegang geeft tot relevante informatie van GreenCommerce.”

Eenvoudig inzicht
Met het Datawarehouse pakket ben je in staat om snel en eenvoudig vergelijkingen te maken en inzicht te krijgen in de gegevens die je zelf, dagelijks in GreenCommerce registreert. Dit kan met behulp van zowel eigen BI tools (zoals Qlikview, Business Objects etc.) of via een vooraf ingestelde set die door JEM-id in Microsoft’s Power BI ontwikkeld is. Deze dashboards kun je vervolgens zelf geheel naar wens aanpassen of uitbreiden.

Ook René Kramer van Europe Retail Packing (ERP) is erg enthousiast: "Wij gebruiken het Datawarehouse pakket nu 3 à 4 maanden in combinatie met Power BI en ik vind het super werken. Het grootste voordeel is dat we nu snel informatieve overzichten klaar hebben staan. Hierdoor kunnen we bijvoorbeeld sneller prijzen vergelijken en afgeven, omdat we overzicht hebben van voorgaande jaren. Voorheen moesten we dit opzoeken in inkooporders. Ook hebben wij bijvoorbeeld verschillende ompaklocaties en kunnen we via dit pakket deze locaties goed met elkaar vergelijken. Omdat er in de toekomst steeds meer mogelijkheden zijn (denk aan partijresultaten, verkoop- en inkoopresultaat), is dit voor ons ook erg interessant. Ik zou het pakket ook aan andere AGF-bedrijven aanraden, omdat informatie snel inzichtelijk is’’.

Lite versie
Om kennis te maken met het Datawarehouse pakket is een lite-versie ontworpen. Gebruikers krijgen hiermee inzicht in verschillende aspecten van hun verkoopinformatie. Bij de eerste drie gebruikers van GreenCommerce die de lite-versie aanvragen, zal direct een afspraak worden gemaakt om deze, in afstemming tussen beide partijen, binnen een aantal dagen te activeren.

Meer informatie
Wil je meer weten over het Datawarehouse pakket of wil je het systeem in werking zien in een demo? Neem dan contact op met productspecialist Rene Koene via rene@jem-id.nl

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden