Gebruikers enthousiast over GreenCommerce Essentials, het nieuwe Lite concept van GreenCommerce. - GreenCommerce.NET

Gebruikers enthousiast over GreenCommerce Essentials, het nieuwe Lite concept van GreenCommerce.

Gepost door  Ellen Samwel  op  22 maart 2021

JEM-id introduceert een nieuw lite concept van GreenCommerce, genaamd GreenCommerce Essentials. GreenCommerce, het standaard softwarepakket voor de AGF Sector is voornamelijk bekend van de grotere implementaties voor bedrijven van 10-250 gebruikers. 

'GreenCommerce Essentials' bevat een selectie van GreenCommerce en biedt gebruikers hiermee dezelfde kwaliteit en betrouwbaarheid voor de meest gebruikte functionaliteiten. Importeurs, exporteurs en verpakkers kunnen hierdoor snel aan de slag met functionaliteiten die essentieel zijn voor hun organisatie. GreenCommerce Essentials is speciaal geïntroduceerd voor bedrijven tot 15 gebruikers. Met het pakket is er één systeem waarin alle commerciële activiteiten zoals inkoop, verkoop en logistieke activiteiten samenkomen. Hiermee ontstaat grip op de organisatie en een beter overzicht. Het pakket draait volledig in de Cloud, waardoor er geen eigen server nodig is en er altijd en overal gewerkt kan worden.

Waarom GreenCommerce Essentials?
GreenCommerce richt zich voornamelijk op AGF bedrijven met 10-250 gebruikers. Na jarenlange sector-ervaring met tevreden organisaties was het de hoogste tijd om de belangrijkste functionaliteiten van GreenCommerce ook op een toegankelijke manier aan te bieden voor bedrijven die flexibel willen zijn in hun softwarekeuze of te weinig gebruikers hebben voor een verantwoorde on premise installatie. Doordat GreenCommerce Essentiels bestaat uit een afgewogen keuze van functionaliteiten, is ook de implementatie erg overzichtelijk en de doorlooptijd beperkt.

Wim Roest (RV Export) werkt inmiddels 13 jaar met GreenCommerce, waarbij hij in 2020 gestart is met GreenCommerce Essentials toen hij zelf een onderneming startte: ‘’Met de software kunnen we al onze werkzaamheden verrichten, van inkoop tot administratie en facturatie. Via het pakket werken we in de cloud, waardoor we overal en altijd kunnen werken, wat erg prettig is. GreenCommerce Essentials heeft de kwaliteit en betrouwbaarheid die ik gewend ben en we konden destijds erg snel opstarten.’’

Inzicht én grip op commerciële bedrijfsprocessen
Binnen een half jaar maken inmiddels bijna 10 groente- en fruitbedrijven dagelijks gebruik van GreenCommerce Essentials waardoor ze controle hebben over dagelijkse bedrijfsprocessen. Hierbij gebruiken zij functies die voornamelijk te maken hebben met commerciële in- en verkoopprocessen, partijregistratie, real-time voorraad, het maken van account sales, financiële administratie, transportplanning en het partijresultaat. Patrick Kunst van Westland Export is erg blij met GreenCommerce Essentials: ‘’Het geeft veel inzicht en vooral enorm veel gemak. Tevens kunnen wij door de cloudoplossing relaties altijd en overal van dienst zijn.’’

Van inkoop en verkoop tot real-time voorraad en transportplanning
Waardevolle informatie over commerciële activiteiten, zoals de kostprijzen, opbrengsten en resultaten op het gebied van inkoop, productie, transport en verkoop zijn volledig te verklaren en in één oogopslag te bekijken. ‘’Voor ons is GreenCommerce Essentials een overzichtelijk pakket, hierdoor kunnen wij onze partijen gember en knoflook goed registreren. Het geeft ons duidelijkheid en inzicht in o.a. voorraden en kosten’’, aldus Sander Kleinjan van Sawari Fresh. Ook voor Joel Pascual van Cartama Europe is het pakket gebruiksvriendelijk. ‘’Het helpt ons met de volledige traceerbaarheid van het fruit. Het voordeel van GreenCommerce Essentials is dat we op elk moment live controle hebben over onze voorraden. Met de accountsales functionaliteit kunnen we snel feedback geven aan onze leveranciers en hebben we een realtime overzicht van de resultaten van elke partij.’’ Ook kan transport efficiënt georganiseerd worden. Via transportplanningen is het mogelijk om digitaal te communiceren met transporteurs, terwijl via de verlaadplanningen de interne logistiek kan worden aangestuurd. 

Goed schaalbaar bij groei
De software wordt op maandelijkse abonnementsbasis afgenomen, waardoor er geen initiële investeringen in de software zijn. Daarnaast is het pakket goed schaalbaar, zodat er bij groei eenvoudig nieuwe gebruikers toegevoegd kunnen worden. Wanneer een organisatie over een eigen loods (en server) beschikt en/of veel gebruikers heeft die in de software werken, wordt GreenCommerce.NET geadviseerd. 

Snel aan de slag zonder eigen server
Een voordeel ten opzichte van een complexe implementatie met de voor de AGF Sector zo kenmerkende uitzonderingen is dat GreenCommerce Essentials snel in te richten is en dat gebruikers daarna direct aan de slag kunnen. JEM-id biedt de private cloud aan samen met hun partner Blue Coded. Blue Coded is een gecertificeerde aanbieder met datacenters op verschillende locaties. De faciliteiten van deze datacenters zijn erop ingericht om gebruikers snel te laten werken en data te beschermen tegen lekken, toegang van buitenaf, brand en diefstal. Hierdoor worden GreenCommerce Essentials gebruikers direct ontzorgd. 

Meer informatie?
Enthousiast geworden? Meer informatie is terug te vinden op deze pagina. Voor andere vragen/opmerkingen of een demo kan er contact opnemen worden met Remco Koornhof via remco@jem-id.nl of 0174 - 64 26 22.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden