Watermelon - GreenCommerce.NET

De derde release van 2022 is vernoemd naar de Watermelon. De Watermelon release is geen verplichte versie. In deze versie is er gefocust op de voorbereiding van de volgende Brexit-fase. Fytosanitaire controles kunnen eenvoudig gemaakt worden in GreenCommerce en de QC App waardoor goed overzicht ontstaat tussen de verschillende inspecties. Daarbij zijn er ontwikkelingen gedaan om palletgewichten nauwkeurig vast te leggen door onderscheid te kunnen maken tussen bruto/netto gewichten t.b.v. de uitbetaling van telers. Lees hieronder alle release notes:

Filter

Met de nieuwe toevoegingen aan GreenCommerce en de WMS App is het mogelijk om een bruto gewicht aan een pallet toe te kennen en wordt op basis van de stam door het systeem een netto productgewicht berekend. In de meeste schermen waarbij pallet informatie getoond wordt, kunnen kolommen bij geklikt worden.

Lees voor meer informatie de uitwerking >>

Op basis van verwachte ontvangsten kunnen kantoormedewerkers specifieke instructies uitdelen aan keurmeesters om goederen te keuren. De commerciële medewerkers op kantoor sturen hiermee de keurmeesters op een effectieve manier aan om specifieke partijen of pallets opnieuw te keuren. Verder komt het ook geregeld voor dat goederen op een locatie moeten ‘overnachten’, waardoor een extra keurmoment gepland dient te worden. Ook dit is mogelijk gemaakt in GreenCommerce en de QC App.

Lees voor meer informatie de uitwerking >>

Het is mogelijk om een controlemoment te activeren bij het terugdraaien van een verlading. Wanneer een verlading uit een definitieve verkooporder wordt teruggedraaid, treedt er een foutmelding op.

Bij verkooporders die niet vooraf worden toegewezen, worden op het moment van klaarzetten van een verlading partijmutaties gegenereerd om de partijvoorraad te verlagen. Wanneer de klaargezette verlading wordt teruggedraaid (‘niet klaarzetten’), blijven deze mutaties achter. Een commerciële medewerker is dan altijd nodig om de mutaties in de verkooporder te verwijderen of aan te passen.

De partijmutatie is uitgebreid met een nieuw veld waarin een eigenschap kan worden aangegeven: 0 = Onbekend, 1= Commercie, 2 = Verlading, 3 = Productie. Op het moment dat een verlading nu wordt teruggedraaid, worden alle mutaties met brontype ‘Verlading’ op 0 gezet. Hiermee komt de partijvoorraad weer vrij en kunnen de pallets evt. direct in een andere verlading worden toegevoegd, of kunnen nieuwe pallets van andere partijen worden gekoppeld in de zojuist teruggedraaide verlading. Op deze manier ontstaat er meer flexibiliteit in het verladingsproces en kan men verder zonder tussenkomst van commercie.

Bij het toevoegen van een nieuwe “kredietverzekering” of “eigen risico” worden de huidige (vandaag) waarden overgenomen, op deze manier hoeft alleen de waarde die wijzigt nog maar ingevuld en/of bewerkt te worden.

Bij het kopiëren van een Artikel, Element en/of Dienst wordt een extra logregel weggeschreven bij het object dat nieuw wordt aangemaakt. Zo is beter inzichtelijk welke acties een medewerker heeft uitgevoerd.

Voorheen kon al bij de relatie, op het tabblad “Extra” aangegeven worden of dienst- en/of elementregistraties gefactureerd moeten worden. Nu is hier een instelling op “ElementRelatiePrijs” niveau bijgekomen. Wanneer de relatie staat ingesteld op “Registraties niet factureren” dan kan hier op Elementrelatieprijs niveau niet vanaf worden geweken.

In de fustvoorraad is er onder de Voorraadcorrectie-knop een nieuwe knop bijgekomen om de gedane correcties te bekijken. Zo is er meer inzicht in de correcties die zijn gedaan.

In het fustleveringen scherm is er een extra knop bijgekomen om het log van een fustlevering te bekijken. Zo is er meer inzicht in wat er met de fustleveringen gebeurd.

Wanneer een nieuwe keur-template aangemaakt wordt in de QC App, kunnen kwaliteitsmedewerkers onderscheid maken tussen templates voor kwaliteitskeur en fyto keuringen. Binnen dit template kunnen zij aanvullende regels opnemen die betrekking hebben op de fyto keuring. Zo kunnen bevoegde kwaliteitsmedewerkers voortaan een fyto status bij de gekeurde partij(en) aangeven. Bij interesse in deze ontwikkelingen, neem contact met ons op.

Lees voor meer informatie de uitwerking >>

 

Door middel van een systeemparameter’ is het nu mogelijk om in te stellen of je bij het doen van een voorraadcorrectie een geteld aantal of een verschil aantal in wil geven. Als er voor het verschil aantal is gekozen, wordt achter het invoerveld het nieuwe aantal van de voorraad getoond. Het is niet mogelijk om een verschil aantal in te vullen zodat het nieuwe aantal onder 0 komt.

De voorraadregistraties zijn uitgebreid met twee gebruikers. Allereerst de gebruiker die de voorraadregistratie aanmaakt “GeregistreerdDoorGebruiker”, ten tweede de gebruiker die de voorraadregistratie heeft afgehandeld “AfgehandeldDoorGebruiker”.

Daarnaast zijn de voorraadregistraties die niet meer actief zijn grijs gemaakt en is het taskitem “Afhandelen” alleen nog beschikbaar als er actieve voorraadregistraties geselecteerd zijn.

Het is mogelijk om in de GreenCommerce WMS App meerlaags te sorteren, zowel voor de getoonde artikelregels als voor de getoonde pallets binnen een artikelregel.

Beide opties zijn los van elkaar instelbaar en kunnen aanvullend op elkaar ingezet worden. Standaard worden de instellingen overgenomen van de bestaande sorteer-instelling. Na wijziging hiervan, wordt dit onthouden en worden de artikelen binnen de picklijst en de beschikbare pallets (mits geactiveerd) gesorteerd op basis van de ingestelde voorkeuren.

Het was al mogelijk om vanuit Exact een overzicht te exporteren als XML met informatie over openstaande posten. Ter vervanging van het XML bestand is er een losse API opgezet die de openstaande posten uit Exact kan ontsluiten. Een structurele en veiligere oplossing.

Let op!
De SysteemParameter ‘OpenstaandePostenImporterenBedrijfspecifiek’ wordt voor deze werkwijze niet meer gebruikt.

Er zijn geen release notes met dit label gevonden.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden