Ugli fruit - GreenCommerce

Het eerste kwartaal van 2022 werd afgetrapt met een nieuwe GreenCommerce versie; de Ugli fruit. Dit is geen verplichte release. De Ugli fruit release staat vooral in het teken van Quality Assurance en Supply Chain Management. Vanwege verschillende grote(re) projecten die zijn gerealiseerd deze periode, is het aantal release notes voor deze versie beperkter. Vandaar dat we de release niet als verplicht hebben gemaakt. Lees hieronder alle release notes:

Filter

Met de toevoeging van de invoerrechtencalculatie en de aanwezigheid van de transportreservering in de incoterm, is het mogelijk om meerdere prijslijsten naar klanten op te stellen op basis van afwijkende levervoorwaarden. Om dit verder te ondersteunen, is de prijslijst uitgebreid met een incoterm veld. Ook heeft bij de verkoopsuggesties, de prijslijst met een overeenkomstige incoterm voorrang gekregen boven prijslijsten zonder overeenkomstige incoterm. Dit geldt ook voor automatische prijsovername/vulling. 

Er is een mijlpaal toegevoegd die afgaat bij wijzigingen in de verkooporderregels die zijn ingepland voor KCB aangifte. Hierdoor is de medewerker die verantwoordelijk is voor de KCB aangifte direct op de hoogte van wijzigingen.

Voor het versturen van de XLS prijslijst is het ook mogelijk het e-mail template in GreenCommerce te kunnen beheren. Voor het opstellen van dit template zijn dezelfde gegevens beschikbaar als voor de reguliere prijslijstverwerking. Er kan gebruik gemaakt worden van de reeds aanwezige prijslijst e-mail template voor het versturen van de XLS prijslijst.

Wanneer facturen door klanten deels of geheel betaald worden, kan in GreenCommerce de factuur gekenmerkt worden als betaald of deels betaald. Het is nu ook mogelijk om een opmerking toe te voegen bij het kenmerken van een factuur als ‘betaald’ of ‘deels betaald’. Door deze opmerking als kolom inzichtelijk te hebben bij facturen, is de gewenste informatie altijd inzichtelijk voor de financiële medewerker waardoor er eenvoudiger opvolging gegeven kan worden aan situaties rond betalingen, deelbetalingen en vooruitbetalingen.

Er is een nieuwe koppeling tussen GreenCommerce en Work IT verpakken gerealiseerd. De nieuwe koppeling zorgt ervoor dat diverse gegevens over productie en logistieke activiteiten tussen de systemen uitgewisseld kunnen worden. Hierdoor is de onderlinge communicatie tussen de commerciële afdeling en de afdelingen productie en logistiek naadloos op elkaar afgestemd. 

De huidige FreshTracker App wordt omgebouwd tot QC App, met ten minste dezelfde functionaliteiten als FreshTracker, maar dan in een nieuw en beter jasje.

Lees meer over dit project: https://www.greencommerce.nl/nl/updates/freshtracker-transitie-naar-qc-app

 

In april 2021 zijn we een samenwerkingstraject aangegaan met een grote klant om verschillende databases samen te voegen tot één, overkoepelende database.

Lees meer over dit project: www.greencommerce.nl/nl/updates/succesvolle-samenvoeging-van-verschillende-databases

Voor het multi-company verwerken van transito orders, zijn uitbreidingen toegevoegd waarmee de controles tijdens verladingsproces op ingeklaarde goederen gestroomlijnd zijn. Hierdoor kunnen onderling verhandelde goederen worden ingeklaard op het moment dat er verladen wordt. 

Het verwerken van nieuwe orderregels binnen een order waar al verlaadplanningen voor gemaakt zijn is aangepakt. Er is een visuele verbetering doorgevoerd waarmee duidelijker is of er een nieuwe - of bestaande verlaadplanning gebruikt moet worden, en er is door middel van een systeeminstelling een voorkeur in te stellen voor de standaard suggestie (nieuwe vs. bestaande). Neem contact op om hier meer over te horen. 

De popup-vensters van artikelen in de schermen van 'enkel artikel' in- en verkoop zijn vergroot. Zo is de benodigde informatie makkelijker inzichtelijk voor gebruikers en hoeft het scherm niet iedere keer groter gemaakt te worden. 

Om het beheer van certificeringen te vereenvoudigen zijn de validatieregels voor overlappende certificeringen met hetzelfde type certificaat versoepeld. Vanaf nu is het mogelijk om hier per relatie een overlap in te hanteren. 

Om meer inzicht te geven in exact toegewezen partijnummers in een picklijst (verlading/productie) is een uitbreiding in het WMS toegevoegd waarmee dit inzichtelijk kan worden gemaakt. De functionaliteit is beschikbaar achter een filter in de picklijst schermen en kan per gebruiker worden ingesteld. 

Er is een nieuwe sorteermogelijkheid toegevoegd in de picklijst om op bruto gewicht te sorteren. Zo kunnen zware artikelen bovenaan worden gezet zodat die als eerste worden gepakt om mixpallets op te bouwen. 

Om het proces van voorraadcontrole verder te digitaliseren zijn uitbreidingen toegevoegd waarmee tijdens de voorraadcontrole extra notities kunnen worden vastgelegd. Deze registraties kunnen vervolgens gedeeld worden met collega's waarna de juiste personen acties in de voorraad kunnen doorvoeren. De actieve voorraadregistraties worden gestructureerd door de applicatie heen getoond zodat iedere orderpicker inzicht heeft in mogelijk geconstateerde afwijkingen. 

De geselecteerde sublocaties tijdens het markeerproces worden voortaan onthouden. Zo kun je als gebruiker eenvoudig navigeren naar andere schermen zonder de actuele status te verliezen. Zodra je terugkeert in het markeringsscherm, worden de eerder gekozen sublocaties direct gesuggereerd. 

Om betere afwegingen te maken tijdens het beoordelen van pallets en partijen is aanvullende partij-informatie beschikbaar gemaakt. Hierbij kan o.a. worden ingezien wat de verwachte eindvoorraad van de dag is en kan de status van overige pallets uit dezelfde partij worden ingezien. 

Zodra er tijdens het orderpicken een klein restant overblijft, wil je die colli's soms op een andere pallet en/of sublocatie plaatsen. Er is een nieuwe functionaliteit toegevoegd waarbij tijdens het opbouwen van mixpallets kan worden gekozen om restanten sneller naar andere locaties te verplaatsen. 

Er zijn geen release notes met dit label gevonden.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden