Ontdek hier de ontwikkelingen van AGF software GreenCommerce | Nectarine - GreenCommerce.NET

De tweede kwartaalrelease van 2020 is de Nectarine versie. In deze versie zitten een aantal handige ontwikkelingen voor het onderdeel productie in GreenCommerce. Zo kan er voortaan op meer dan één machine gefilterd worden en is het mogelijk om in één keer meerdere pallets uit het productieverbruik te halen. Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht in het Datawarehouse pakket, FreshTracker en in de digitale koppeling met een externe loods. Hieronder vind je de release notes van de ontwikkelingen.

Filter

Het komt regelmatig voor dat in een opdracht er meer of minder geproduceerd wordt dan oorspronkelijk gepland was. Om het originele aantal zichtbaar te houden is er een nieuw veld toegevoegd aan het opdrachtenscherm ”InstructieAantal”. 

Het instructie aantal kan indien nodig alsnog worden aangepast via de taak: “OpdrachtInstructieAantalWijzigen”.

In het opdrachtenscherm is het vanaf nu mogelijk om op meerdere machines tegelijkertijd te filteren. Deze instelling wordt per gebruiker opgeslagen onder de parameter: ‘StandaardProductieMedewerkerMachines'.

Bij het kopiëren van een order of orderregel(s), is er een extra optie gekomen om ook de referentie mee te kopiëren.

De inkooporder is uitgebreid met een tabblad waarop de verwachte (gespecificeerde) en binnengemelde pallets in één opslag te zien zijn. Waar dit voorheen alleen zichtbaar was op de regel zelf, is er nu de mogelijkheid om dat voor de gehele order in één keer te zien.

Middels een parameter is er de mogelijkheid gekomen om het artikel van een productieopdracht nog te kunnen wijzigen, nadat deze in productie is genomen en / of er pallets zijn afgemeld. Dit kan alleen op voorwaarde dat er nog geen toewijzingen op de productiepartij zijn. 

Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact op met support.

Vanaf de Nectarine versie is het mogelijk om meerdere pallets in één keer terug te nemen uit een productieopdracht. De bestaande knop ‘verbruik terugnemen’ is nu ook beschikbaar wanneer meerdere pallets geselecteerd zijn. Hierbij kun je kiezen om de originele pallet terug te nemen, of op een lege pallet terug te nemen.

Voor een uitgebreidere beschrijving, ga naar deze pagina.

Afgeronde opdrachten met een aantal van 0, waar wel verbruik in zit, worden voortaan oranje weergegeven in het opdrachtenscherm. Bij het definitief maken van deze opdracht wordt een waarschuwing getoond dat er wél verbruik in de opdracht zit, maar het aantal op 0 staat.

In een dienst heb je de mogelijkheid om aan te geven over welke eenheid deze dienst berekend moet worden. Voor diensten waarbij het procesfilter productie aan staat, zijn daar twee eenheden bijgekomen; per verbruikte colli en per verbruikte netto kilogram.

Dit stelt je in staat om een dienst te verrekenen op basis van het verbruik van de opdracht.

Voorheen was het mogelijk om elementen multicompany door te leggen. Echter werden deze elementen bij BV1 niet verladen en bij BV2 niet binnengemeld. Hierdoor bleven de elementen onterecht in de fustvooraad bij BV1 staan. 

Via deze ontwikkeling worden voortaan de doorgelegde elementen qua voorraad netjes af- en opgeboekt, waardoor de voorraad bij de juiste BV staat.  

 

Als er diensten toegevoegd worden aan een verkooporderregel, voegen deze waarde toe aan de partij, echter wordt de waarde van een partij pas berekend bij het factureren van de verkooporder. Het berekenen van de opbrengst wordt nu gedaan bij het definitief maken van een verkooporder. Deze opbrengst wordt getoond in het resultaten tabblad van een partij.

Er is een veld toegevoegd aan het extra tabblad in relatiebeheer waarin het RBS nummer ingevuld kan worden.

Indien bekend, worden er bij het inplannen van een productieopdracht extra tijden in de pop-up getoond die verschijnt wanneer je met de muis over een opdracht 'hovert'. Het gaat hierbij om de ‘Gewenste eindtijd productie’ en de ‘Gewenste eindtijd verkoop’.

Wanneer er bij het inplannen van een opdracht de kleinste van de twee tijden wordt overschreden, zal er een melding naar voren komen.

Bij het aanpassen van de laad- en lostijden van de omrijdopdracht, konden altijd beide tijden aangepast worden. Zo niet, dan kwam er een foutmelding.

Na de update zal er aangegeven worden of één van de tijden nog kan worden aangepast door de velden te blokkkeren wanneer dit niet het geval is. Ook is het mogelijk om de tijden voor meerdere regels aan te passen.

Na de update is het mogelijk om voor een element een standaard sublocatie vast te leggen. Dit kan onder het tabblad 'Registratie' op een element-pagina. Wanneer er een standaard sublocatie is ingesteld voor een element, is deze ook terug te zien voor een orderpicker in ELMO onder de tab ‘Fusten’ bij een productieopdracht. 

De functionaliteit voor de overname van de palletverpakking en palletfactor bij ‘toevoegen van enkele verkooporderregels’, is uitgeschakeld. Dit geldt zowel voor prijslijst-prijzen als programma-prijzen. Hierdoor wordt bij het ‘toevoegen van enkele verkooporderregels’ altijd teruggevallen op de voorkeursinstellingen van de klant waardoor er een duidelijke situatie ontstaat.

In het verwerken van de bestelling wordt er rekening gehouden met de voorkeurspalletverpakking van de klant en palletfactor voor een artikel. Dit werkt vervolgens door in het verwerken van de verkooporderregel.

In het exportbericht richting het financieel pakket is er een oplossing gemaakt om specifieker te groeperen wanneer er gewerkt wordt i.c.m. subfactuurregels.

Op basis van systeemparameter ‘FactuurExportRegelsGroeperenOpOmschrijving’ wordt bij het genereren van exportregels extra gegroepeerd op de omschrijving van de te exporteren regel (factuur- of subfactuurregels).

Bij het genereren van de exportregels wordt op basis van de systeemparameter ‘FactuurExportRegelsGroeperenOpOmschrijving’ de inhoud van de eigenschappen ‘AanvullendeOmschrijving’ en ‘Omschrijving’ omgedraaid zodat er ook echt op de omschrijving van de regels gegroepeerd wordt. Daarnaast worden alle gegenereerde exportregels met een waarde van 0 eruit gefilterd.

Bij het genereren van de export wordt op basis van systeemparameter ‘VasteKostenPlaatsfactuur’ het kenmerk 'Costcenter' gevuld. Als de systeemparameter leeg is zal deze waarde niet geëxporteerd worden.

Er zijn geen release notes met dit label gevonden.

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste alle updates over GreenCommerce.

Aanmelden