Quality Control - GreenCommerce.NET

Quality Control

Zowel geïntegreerd als losstaand via FreshTracker keuren.

Kwaliteit van versproduct is van essentieel belang voor alle spelers in de AGF-sector. Naast dat het nodig is om aan te tonen dat producten gekeurd worden, is het belangrijk om de resultaten van het keurproces duidelijk in je systeem terug te kunnen vinden, zodat de voorraad geactualiseerd wordt en de vervolgprocessen van de juiste informatie worden voorzien. Zo kunnen er specifieke kwaliteitseisen van klanten zijn, waardoor bepaalde partijen juist wel of juist niet geleverd mogen worden, of zijn er partijen die eerst nader uitgezocht moeten worden voordat ze weer beschikbaar worden gesteld voor het verkoopproces. 

Met GreenCommerce is het op dit moment mogelijk om via twee verschillende manieren input te verzamelen vanuit het keurproces: geïntegreerd en via FreshTracker. Voor beide opties geldt dat er wordt gewerkt vanuit een set aan basisgegevens waarmee keurtemplates kunnen worden gemaakt. Deze templates zorgen ervoor dat je per artikelgroep specifieke kenmerken kunt vastleggen die worden gebruikt tijdens het maken van keurrapporten.

Geïntegreerd of via FreshTracker
Allereerst is er een geïntegreerde keurmodule waardoor gebruikers de keurresultaten van partijen of pallets handmatig kunnen invoeren in het systeem. De tweede optie is om te keuren via de keur-applicatie FreshTracker. Dit is een mobiele applicatie die op zowel Android als iOS kan worden gebruikt en aan je eigen systeem kan worden gekoppeld. Zo kun je op je telefoon keurrapporten maken op basis van de templates die in GreenCommerce gemaakt zijn. Terwijl je bij het product staat, kun je gelijk de keurresultaten vastleggen, foto's toevoegen, waar je ook bent! Nadat er een keurrapport gemaakt is, worden de resultaten via de online portal van FreshTracker verder gecommuniceerd naar je eigen systeem. 

Keurresultaten
Beide manieren van keuren hebben uiteindelijk een gemene deler: een keurrapport voor specifieke partijen of pallets, voorzien van een eindoordeel. Dit eindoordeel wordt vervolgens bij de verwerking gebruikt om voorraad te actualiseren, zodat je duidelijk in beeld hebt of er bepaalde (delen van) partijen geblokkeerd zijn voor de verkoop. Verder gebruikt GreenCommerce deze blokkades vervolgens tijdens bijvoorbeeld het orderpickproces om ervoor te zorgen dat er geen afgekeurd product naar de klanten toe gaat. 

Wil je meer weten of de mogelijkheden om te keuren via GreenCommerce of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van FreshTracker? Neem contact met ons op, of bekijk hier alvast meer informatie over FreshTracker. 

Martijn van Andel

Meer uit je processen halen?

Ik help je graag verder!

Neem contact op

GreenCommerce maakt gebruik van analytische cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren, om uw voorkeuren te onthouden en om informatie te kunnen geven waardoor de website kan worden verbeterd.


Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming om Cookies te gebruiken.

 Klik hier 

voor meer informatie.

Ja, ik ga akkoord